381
Ο Παύλος Μαρινάκης στην εκπομπή «Σήμερα» του ΣΚΑΙ το πρωί της Τρίτης | YouTube/SKAI

Μαρινάκης: Μέσα στην τετραετία ο νόμος για τον γάμο των ομοφύλων ζευγαριών

Protagon Team Protagon Team 10 Οκτωβρίου 2023, 09:54
Ο Παύλος Μαρινάκης στην εκπομπή «Σήμερα» του ΣΚΑΙ το πρωί της Τρίτης
|YouTube/SKAI

Μαρινάκης: Μέσα στην τετραετία ο νόμος για τον γάμο των ομοφύλων ζευγαριών

Protagon Team Protagon Team 10 Οκτωβρίου 2023, 09:54

Ως «εμπιστοσύνη απέναντι στην κυβέρνηση που δοκιμάζεται καθημερινά», ερμήνευσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης το αποτέλεσμα που έβγαλε η κάλπη την πρώτη Κυριακή των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Σε εμφάνισή του στην εκπομπή «Σήμερα» στον ΣΚΑΪ, το πρωί της Τρίτης, τόνισε ότι στα υπέρ για τη ΝΔ μέτρησε η επιλογή των προσώπων, αναφέροντας ως παράδειγμα την υποψηφιότητα του Νίκου Χαρδαλιά στην Περιφέρεια Αττικής, ο οποίος ανέβασε το ποσοστό της ΝΔ από 43% που ήταν στις εθνικές στο 46% στις αυτοδιοικητικές.

Οι προσδοκίες για τον β΄γύρο, όπως είπε, είναι να εκλεγούν και οι υπόλοιποι υποψήφιοι που στηρίζει το κυβερνών κόμμα, προσθέτοντας ότι θετικά επίσης μέτρησε και το γεγονός ότι ο ίδιος ο Πρωθυπουργός δεν θυμήθηκε τους δήμους μόνο προεκλογικά.

«Ο Πρωθυπουργός δεν έμεινε στα κυβερνητικά καθήκοντα, επισκέφθηκε δήμους και είχε επαφή με τον κόσμο» είπε και πρόσθεσε: «Η σύγκριση με την αντιπολίτευση είναι ότι έχει άρνηση της πραγματικότητας».

Αναφορικά με τη χυδαία ομοφοβική επίθεση του δημάρχου Βόλου Αχιλλέα Μπέου κατά του Στέφανου Κασσελάκη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι τα λεγόμενα του συγκεκριμένου αιρετού «θα ελεγχθούν από τη Δικαιοσύνη» και είναι «καταδικαστέα και ρυπαρά». Μάλιστα ο κ. Μαρινάκης προσέθεσε πως απέναντι σε τέτοιου είδους επιθέσεις ο ίδιος θα βρίσκεται δίπλα «στον κ. Κασσελάκη και στον κάθε Κασσελάκη».

Το πιο ενδιαφέρον ίσως στη συνέντευξη του κ. Μαρινάκη ήταν ότι, με αφορμή και τις επιθέσεις Μπέου κατά του νέου αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ (ο οποίος ως γνωστόν είναι ζευγάρι με τον Τάιλερ Μακμπέθ), ανακοίνωσε πως εντός της τετραετίας, έως το 2027 δηλαδή, θα έχει ψηφιστεί στην Ελλάδα ο νόμος για τον γάμο των ομοφύλων.

Αυτή η δήλωση του κυβερνητικού πορτ παρόλ ήρθε λίγα 24ωρα αφότου ο Μάκης Βορίδης, υπουργός Επικρατείας και εκ της θέσεώς του εκ των στενότερων συνεργατών του Πρωθυπουργού, ξεκαθάρισε πως είναι αντίθετος με τη συγκεκριμένη νομοθετική πρωτοβουλία και δεν πρόκειται να την ψηφίσει όταν και αν έρθει στη Βουλή. Μάλιστα ο υπ. Επικρατείας σημείωσε χαρακτηριστικά «πως από τη στιγμή που δεν το ανοίγει ο Πρωθυπουργός, η συζήτηση στην παρούσα φάση έχει ακαδημαϊκό και θεωρητικό χαρακτήρα».

Με βάση τα λεγόμενα του κ. Μαρινάκη και τη θέση του κ. Βορίδη φαίνεται ότι η κυβέρνηση σκοπεύει να φέρει κάποια στιγμή στη Βουλή νομοθέτημα που δεν θα έχει τη σύμφωνη γνώμη όλων των μελών του υπουργικού συμβουλίου. Εκτός και αν ο κ. Βορίδης δεν θα είναι τότε στο Υπουργικό…

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...