354
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης στην παρουσία του το πρωί της Πέμπτης στο στούντιο του ΣΚΑΪ | YouTube/SKAI

Μαρινάκης για τις παραλίες: Υπάρχει θέμα με την επιβολή του νόμου

Protagon Team Protagon Team 3 Αυγούστου 2023, 11:28
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης στην παρουσία του το πρωί της Πέμπτης στο στούντιο του ΣΚΑΪ
|YouTube/SKAI

Μαρινάκης για τις παραλίες: Υπάρχει θέμα με την επιβολή του νόμου

Protagon Team Protagon Team 3 Αυγούστου 2023, 11:28

Η κυβέρνηση προτίθεται να εξετάσει το συντομότερο δυνατόν την απλοποίηση, ενοποίηση, κωδικοποίηση των διαδικασιών για τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα στους ελέγχους: αυτό τόνισε, το πρωί της Πέμπτης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, στη σκιά των καταγγελιών για κραυγαλέες παρανομίες από επιχειρηματίες στις υπό εκμετάλλευση παραλίες της Πάρου αλλά και άλλων νησιών.

Ολες οι υπηρεσίες είναι υπό γενικό συντονισμό, αυτό που θα δούμε ως επόμενο βήμα για να επιβάλλονται τα πρόστιμα είναι η απλοποίηση, η ενοποίηση των διαδικασιών για τα καλύτερα αποτελέσματα, σημείωσε, σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ. Ο κ. Μαρινάκης υπενθύμισε και την περίπτωση της Μυκόνου, για την οποία ο ίδιος ο Πρωθυπουργός μετέφερε τον περασμένο Μάρτιο αρμοδιότητες από τον Δήμο στο κεντρικό κράτος.

«Υπεράνω όλων είναι η εφαρμογή του νόμου, δεν πρόκειται να γίνει καμία έκπτωση πουθενά», ξεκαθάρισε ο κ. Μαρινάκης, για να διαμηνύσει στη συνέχεια ότι έλεγχοι γίνονται και θα γίνονται με μεγαλύτερη ένταση, γιατί πρέπει να υπάρχει σεβασμός στους πολίτες και τον νόμο.

Ο ίδιος παραδέχτηκε πως οι κινήσεις των πολιτών ανέδειξαν πιο γρήγορα το ζήτημα, ωστόσο επέμεινε πως η κυβέρνηση είχε ήδη ξεκινήσει τις διαδικασίες ελέγχου.

Η κοινωνία των πολιτών πολλές φορές αναδεικνύει πολύ πιο γρήγορα ζητήματα και επισπεύδει την επίλυση των διαδικασιών, η οποία όμως έχει ξεκινήσει από την κυβέρνηση, υποστήριξε ο κ. Μαρινάκης, ο οποίος σημείωσε ότι οι αυτοψίες στις παραλίες της Πάρου όπου υπήρχε το πρόβλημα είχαν γίνει από τα μέσα Ιουλίου.

«Υπάρχει θέμα εφαρμογής του νόμου, σεβασμού των συμβάσεων συγκεκριμένου χώρου. Οι πολίτες και στην Πάρο και σε άλλα περιστατικά, βγαίνουν μπροστά, πολλοί θα μπορούσαν να πουν τα αυτονόητα, εμείς θα πούμε ότι αυτό που διεκδικούν εμείς οφείλουμε να το διασφαλίσουμε, δηλαδή ό,τι έχει συμφωνηθεί να τηρείται», είπε και επανέλαβε πως η κυβέρνηση δεν περίμενε τώρα να ξεκινήσει τώρα τους ελέγχους ή την επιβολή προστίμων ούτε τις πολύ σοβαρές κυρώσεις, όπως τις κατεδαφίσεις.

«Στη συγκεκριμένη παραλία (τη Μικρή Σάντα Μαρία), όπου πήρε μεγαλύτερες διαστάσεις το θέμα, οι εκθέσεις αυτοψίας έχουν προηγηθεί εδώ και κάποιες μέρες, 21 Ιουλίου και 24 Ιουλίου. Οι συμβάσεις παραχώρησης απείχαν από την εικόνα. Με χαρά είδα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι η παραλία έχει μεγάλη διαφορά, το κράτος επενέβη άμεσα» τόνισε ο κ. Μαρινάκης.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...