327
Ο Παύλος Μαρινάκης στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών την Τρίτη | ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

Μαρινάκης για τα Τέμπη: Κόμματα προσπαθούν να κάνουν πολιτική πάνω στον ανθρώπινο πόνο

Protagon Team Protagon Team 27 Φεβρουαρίου 2024, 13:57
Ο Παύλος Μαρινάκης στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών την Τρίτη
|ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

Μαρινάκης για τα Τέμπη: Κόμματα προσπαθούν να κάνουν πολιτική πάνω στον ανθρώπινο πόνο

Protagon Team Protagon Team 27 Φεβρουαρίου 2024, 13:57

Στη θέση ότι η κυβέρνηση στηρίζει τις οικογένειες των θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών και πως πρέπει να χυθεί άπλετο φως και να αποδοθεί δικαιοσύνη, επέμεινε την Τρίτη, κατά την τακτική ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, στη σκιά τόσο της συμπλήρωσης ενός έτους από το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα, όσο και της νέας παραγγελίας της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Γεωργίας Αδειλίνη, να διερευνηθεί κάθε καταγγελία που έχουν κάνει οι συγγενείς των θυμάτων.

«Aύριο συμπληρώνεται ένας χρόνος από ένα τραγικό δυστύχημα που μας συγκλόνισε όλους, από το δυστύχημα των Τεμπών. Είναι δεδομένη η στήριξη στις οικογένειες των θυμάτων. Πρέπει να χυθεί άπλετο φως και να αποδοθεί δικαιοσύνη» είπε ο κ. Μαρινάκης, για να συμπληρώσει ότι κανένα έγκλημα δεν θα μείνει ατιμώρητο και να προσθέσει: «Από εκεί και πέρα, η κυβέρνηση έχει ευθύνη να προχωρήσει όσα υποσχεθεί για την ανάταξη του ελληνικού σιδηροδρόμου».

Σε πιο πολιτικό τόνο και απαντώντας στο αν συνδέεται η παραγγελία της κυρίας Αδειλίνη με το πρόσφατο ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου κατά της Ελλάδας, στο οποίο η χώρα μας βρισκόταν υπόλογη και για τις έρευνες για την τραγωδία της 28ης Φεβρουαρίου 2023 στα Τέμπη, ο κ. Μαρινάκης μίλησε για πολιτική εκμετάλλευση του πόνου των ανθρώπων.

«Το γεγονός ότι (η Δικαιοσύνη) κρίνει τη δεδομένη στιγμή ότι χρειάζεται να γίνει παραπάνω έρευνα… δεν σημαίνει ότι αυτό γίνεται επειδή κάποιοι στο Ευρωκοινοβούλιο ψήφισαν ένα συκοφαντικό ψήφισμα για την Ελλάδα. Δεν έχει καμία σχέση το ένα με το άλλο», είπε χαρακτηριστικά, για να προσθέσει ότι μετά και τη νέα παρέμβαση του Αρείου Πάγου «το τελευταίο πράγμα για το οποίο μπορεί να κατηγορεί κανείς –και μάλιστα χωρίς στοιχεία– είναι η συγκάλυψη».

Ακολούθως ο κ. Μαρινάκης έκανε λόγο για «κάποιες πολιτικές δυνάμεις, κάποια κόμματα του ελληνικού κοινοβουλίου που δυστυχώς δεν είναι μόνο η αξιωματική αντιπολίτευση, τα οποία επενδύουν και προσπαθούν να εργαλειοποιήσουν, προσπαθούν να κάνουν πολιτική πάνω στον ανθρώπινο πόνο, πάνω στη δυστυχία των συγγενών των θυμάτων».

«Αυτό είναι ακόμα πιο θλιβερό», παρατήρησε.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...