508
H στιγμή της τηλεφωνικής παρέμβασης Πολάκη διανθισμένης με υβριστικούς χαρακτηρισμούς στον «αέρα» του Attica TV | YouTube/ Attica

Μαρινάκης: «Διαγραφή τώρα» Πολάκη για το «βούλωστο» και το «άντε κάνε καμιά δουλειά» στη Συρεγγέλα

Protagon Team Protagon Team 16 Ιουλίου 2024, 09:30
H στιγμή της τηλεφωνικής παρέμβασης Πολάκη διανθισμένης με υβριστικούς χαρακτηρισμούς στον «αέρα» του Attica TV
|YouTube/ Attica

Μαρινάκης: «Διαγραφή τώρα» Πολάκη για το «βούλωστο» και το «άντε κάνε καμιά δουλειά» στη Συρεγγέλα

Protagon Team Protagon Team 16 Ιουλίου 2024, 09:30

Ο αψύς Παύλος Πολάκης «ξαναχτύπησε» με το γνωστό vulgaire ύφος του -που τόσους έχει «μαγέψει» στα social media- με θύμα αυτή τη φορά (εκτός από τον συνήθη αντίπαλο Αδωνι Γεωργιάδη) τη γραμματέα της Νέας Δημοκρατίας, Μαρία Συρεγγέλα.

Ισχυριζόμενος ότι υπήρξε απόφαση για διακοπή συνταγογράφησης και πρόσβασης των ανασφάλιστων σε δημόσιες δομές υγείας και αποφεύγοντας να απαντήσει επί της ουσίας αν υπάρχει  ΦΕΚ ή εγκύκλιος που να επιβεβαιώνει τον ισχυρισμο του, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας (και κυρίαρχος, όπως προκύπτει, στην Κουμουνδούρου στην εποχή Κασσελακη στον ΣΥΡΙΖΑ) κατέφυγε στο «γνωστό και δοκιμασμένο» απαξιωτικό και υποτιμητικό ύφος που χρησιμοποιεί κάθε φορά που θέλει να «εκφοβίσει» τον εκάστοτε πολιτικό του αντίπαλο, με εκφράσεις όπως «βούλωστο» και  «άντε να κάνεις καμιά δουλειά» προς τη συνομιλήτριά του.

Καθώς δυσκολευόταν να δεχθεί ότι η γραμματέας της ΝΔ όρθωσε ανάστημα σε όσα ισχυριζόταν σε τηλεφωνική του παρέμβαση στον «αέρα» του Αttica TV, o Παύλος Πολάκης επέλεξε κατά την προφυλή του συνήθεια τις προσωπικές επιθέσεις με υποτιμητικά σχόλια για τη θέση και τον ρόλο της (προφανώς επειδή είναι γυναίκα).

Και μετά τα «μη μιλάς πάνω μου», «βούλωστο» και το προστατικό «σιωπή», με το που του είπαν ότι μιλά με τη γραμματέα της ΝΔ, πέταξε και ένα εξόχως σεξιστικό: «Η κυρία Συρεγγέλα να πάει να κάνει καμία δουλειά»…

Αμεση ήταν η αντίδραση του κυβερνητικού εκπροσώπου Παύλου Μαρινάκη ο οποίος σε δηλώσεις του στο MEGA ζήτησε τη διαγραφή «τώρα» του κ. Πολάκη από τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Δεν έχουμε κόψει την πρόσβαση των ανασφάλιστων στις δημόσιες δομές Υγείας», απάντησε στον βουλευτή Χανίων ο υπουργός Υγείας Αδωνις Γεωργιάδης, χωρίς βέβαι να αφήσει ασχολίαστη την απαράδεκτη συμπεριφορά του κατά τη διάρκεια της αντιπαράθεσης που είχε με τη Μαρία Συρεγγέλα (δείτε κάτω τη σχετική ανάρτηση στο Χ):

«Η βαθιά υποτίμηση της γυναίκας είναι το θεμέλιο της πατριαρχίας που υποτίθεται ότι πολεμάει η Αριστερά. Η “δουλειά” στην οποία υποτιμητικά αναφέρεται ο πρώην υπουργός και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παύλος Πολάκης είναι εκείνη που κρατάει όρθιες τις οικογένειες και την ελληνική κοινωνία.

»Ο κυριος Πολάκης δεν πρόσβαλε με χυδαιότητα την Μαρία Συρεγγέλα, αλλά κάθε Ελληνίδα που παλεύει καθημερινά. Κόντρα στα στερεότυπα, την υποτίμηση και την αμφισβήτηση. Κοντρα σε κάθε έναν που την αντιλαμβάνεται όπως ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ», παρατήρησε από την πλευρά της η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Σοφία Ζαχαράκη.

«Δεν συμφωνώ με ακραίες εκφράσεις», δήλωσε στο Mega o βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Σαρακιώτης, ενώ ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ Παναγιώτης Δουδωνής έκανε λόγο για «προσβλητικές συμπεριφορές με έμφυλα χαρακτηριστικά».

«Η στάση μας εδώ και πάρα πολλά χρόνια, η πάγια θέση μας, είναι η μετριοπάθεια στην εκφορά του λόγου. Αν εμείς πρέπει κάτι να πούμε στους πολίτες, είναι ακριβώς η μετριοπάθεια, η αποχή από προσωπικές επιθέσεις και η δυνατότητα να συνυπάρχουμε με τους πολιτικούς μας αντιπάλους», τόνισε ο κ. Δουδωνής.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...