608
Ο Παύλος Μαρινάκης στο μπρίφινγκ των πολιτικών συντακτών τη Δευτέρα | ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

Μαρινάκης: Δεν μπορεί η όποια διαιτητική απόφαση να συνδέεται με παρέμβαση του Πρωθυπουργού

Protagon Team Protagon Team 8 Ιανουαρίου 2024, 13:46
Ο Παύλος Μαρινάκης στο μπρίφινγκ των πολιτικών συντακτών τη Δευτέρα
|ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

Μαρινάκης: Δεν μπορεί η όποια διαιτητική απόφαση να συνδέεται με παρέμβαση του Πρωθυπουργού

Protagon Team Protagon Team 8 Ιανουαρίου 2024, 13:46

Ο κυριακάτικος ποδοσφαιρικός αγώνας του Ολυμπιακού με την ΑΕΚ και κυρίως τα όσα τον ακολούθησαν (με τις δηλώσεις παραγόντων του Ολυμπιακού περί «εγκληματικών οργανώσεων» κλπ) απασχόλησε –όπως ίσως να ήταν και αναμενόμενο– και την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Παύλο Μαρινάκη το μεσημέρι της Δευτέρας.

Το βράδυ της Κυριακής η ΑΕΚ επικράτησε 2-1 του Ολυμπιακού στο «Γ. Καραϊσκάκης», με τους φίλους και -κυρίως- τη διοίκηση της ομάδας από τον Πειραιά να διαμαρτύρονται έντονα για τις διαιτητικές αποφάσεις και να φτάνουν, μάλιστα, στο σημείο να καλέσουν τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να παρέμβει και να διακόψει το ελληνικό πρωτάθλημα! Οι ίδιοι παράγοντες εξάλλου έκαναν λόγο για «στημένους αγώνες» και «εγκληματική οργάνωση που έχει καθίσει σαν βδέλλα πάνω στο ποδόσφαιρο».

Ο κ. Μαρινάκης ρωτήθηκε για τη θέση της κυβέρνησης απέναντι στις καταγγελίες των παραγόντων του Ολυμπιακού (πρωταγωνιστής αυτών ήταν ο Αλέξης Κούγιας, ποινικολόγος και νέος αντιπρόεδρος της ΠΑΕ). Και απάντησε:

«Η κυβέρνηση οφείλει να προστατέψει τον επαγγελματικό αθλητισμό από φαινόμενα βίας. Ερχεται σημαντική νομοθέτηση και συνεχίζουμε να είμαστε από πάνω, ενώ η Δικαιοσύνη κάνει τη δουλειά της. Δεν μπορεί η κυβέρνηση να παρέμβει σε τέτοια ζητήματα και δεν μπορεί η όποια διαιτητική απόφαση να συνδέεται με παρέμβαση του πρωθυπουργού. Πρέπει όλοι όσοι εμπλέκονται να αποφεύγουν τις λεγόμενες εμπρηστικές δηλώσεις».

Βέβαια, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ξεκίνησε την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, όχι με τα του ποδοσφαίρου και το αν ήταν χέρι ή όχι του Γιώργου Μασούρα, αλλά με μία αναφορά στη συνάντηση που είχε το Σάββατο ο Πρωθυπουργός με τον υπουργό Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών, Αντονι Μπλίνκεν. «Συνομίλησαν για διεθνή και περιφερειακά ζητήματα με επίκεντρο τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, με δεδομένο τον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει η χώρα μας στην ειρήνη και τη σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή. Ο Πρωθυπουργός τόνισε την ανάγκη για απρόσκοπτη ροή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα λόγω της αυξανόμενης ανθρωπιστικής κρίσης. Συζητήθηκαν ακόμη οι εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου με τον πρωθυπουργό να επαναλαμβάνει τη σταθερή και διαχρονική θέση της Ελλάδας υπέρ της ειρηνικής επίλυσης των διαφορών και των σχέσεων καλής γειτονίας με βάση το διεθνές δίκαιο καθώς και η κατάσταση στην Ουκρανία. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης έγινε μια συνολική επισκόπηση των ελληνοαμερικανικών σχέσεων», είπε ο κ. Μαρινάκης και επανέλαβε τα λόγια του αμερικανού υπουργού Εξωτερικών ότι «δεν θυμάται ποτέ, η σχέση, η φιλία μεταξύ των ΗΠΑ και της Ελλάδας να ήταν πιο ισχυρή».

Πρόσθεσε επίσης πως επιβεβαιώθηκε ότι θα υπάρξουν το επόμενο χρονικό διάστημα επιπλέον θετικά βήματα στον τομέα της αμυντικής συνεργασίας.

Ο κ. Μαρινάκης ανέφερε στη συνέχεια ότι πριν από λίγη ώρα ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Πρωθυπουργού με την ευρωπαία επίτροπο Εσωτερικών Υποθέσεων, Ίλβα Γιόχανσον. «Το μεταναστευτικό είναι κομβικής σημασίας ζήτημα για την Ελλάδα, ως χώρα πρώτης υποδοχής και ο πρωθυπουργός έχει τονίσει σε κάθε ευκαιρία την ανάγκη αποτελεσματικότερης διαχείρισης και αύξησης των πόρων για την αντιμετώπισή του», τόνισε. «Η Ελλάδα εφαρμόζει μία αυστηρή αλλά δίκαιη μεταναστευτική πολιτική μειώνοντας τις μεταναστευτικές ροές, θωρακίζοντας τα σύνορά της, τα σύνορα της Ευρώπης, πάντοτε με απόλυτο σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα και τους κανόνες διεθνούς δικαίου».

Για τη δημόσια συζήτηση για το ζήτημα των ομόφυλων ζευγαριών ο κ. Μαρινάκης σημείωσε: «Πρέπει πρώτα να εξηγήσουμε στην κοινωνία των πολιτών τι θέλουμε να κάνουμε κι αμέσως μετά να ανακοινωθούν οι χρόνοι της νομοθετικής πρωτοβουλίας. Αναμένουμε τη συνέντευξη του πρωθυπουργού την Τετάρτη στο κεντρικό δελτίο της ΕΡΤ και στον Γ. Κουβαρά για να εκκινήσει η συζήτηση και να τοποθετηθούμε πάνω σε αυτήν. Πέρα από τη συνέπεια λόγων και έργων ο πρωθυπουργός θέλει ουσιαστική συζήτηση χωρίς κραυγές μαύρο – άσπρο, με επεξήγηση», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και στην επόμενη σχετική ερώτηση απάντησε: Θέλουμε να εξηγήσουμε τη σημασία, να διαχωρίσουμε τις έννοιες, όπως και τι συμβαίνει σε άλλες χώρες.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...