345
Στην Νάπολη, η λατρεία για τον Ντιέγκο Μαραντόνα είναι εμφανής σε κάθε γωνιά | Shutterstock

«Maradonaland»: Σχέδιο των Ναπολιτάνων για μία «Γειτονιά του Ντιέγκο»

Protagon Team Protagon Team 29 Δεκεμβρίου 2020, 13:00
Στην Νάπολη, η λατρεία για τον Ντιέγκο Μαραντόνα είναι εμφανής σε κάθε γωνιά
|Shutterstock

«Maradonaland»: Σχέδιο των Ναπολιτάνων για μία «Γειτονιά του Ντιέγκο»

Protagon Team Protagon Team 29 Δεκεμβρίου 2020, 13:00

Εναν μήνα μετά τον θάνατο του σπουδαίου Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα, οι κάτοικοι της Νάπολης προσπαθούν ακόμα να συνειδητοποιήσουν ότι ο ήρωάς τoυς δεν περπατά πια σε αυτόν τον κόσμο.

Και όσο οι ημέρες περνούν, οι Ναπολιτάνοι προσπαθούν να βρουν τρόπους για να τιμήσουν τον Αργεντινό που κατάφερε να τους κάνει περήφανους.

Ετσι, μετά την μετονομασία του γηπέδου «Σαν Πάολο» σε «Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα», ο δήμος της Νάπολης φαίνεται πως σχεδιάζει τη δημιουργία μιας ολόκληρης γειτονιάς προς τιμήν του Μαραντόνα, με το δικό του μουσείο και την ανέγερση αγαλμάτων του.

Οι κάτοικοι της Νάπολης προσδιόριζαν ανέκαθεν την πόλη τους ως πόλη του Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα. Πόσω μάλλον μετά τον θάνατό του, έχοντας μετατρέψει κάθε γωνιά και κάθε σημείο της σε τόπο μνήμης του «Pibe D’ Oro». Μάλιστα, η δημοτική Αρχή δηλώνει διατεθειμένη, έπειτα από την μετονομασία του «Σαν Πάολο», να δώσει το όνομά του και σε περιοχή της πόλης: τη «Γειτονιά του Μαραντόνα».

Όπως αποκάλυψε ο Guardian, επικαλούμενος τον υπεύθυνο αστικής διακόσμησης της πόλης, Λουίτζι Φελάκο, σχεδιάζεται ήδη να δοθεί το όνομά του στην Ισπανική Γειτονιά (Quartieri Spagnoli), η οποία περιέχει την περίφημη τοιχογραφία του, στο πλαίσιο μιας κοινότητας αφιερωμένης στον Θεό, με το δικό του μουσείο και τα δικά του αγάλματα.

Το σχέδιο θα συμπεριλάβει και τη γειτονιά San Giovanni a Teduccio, στον τοίχο της οποίας έχει ζωγραφιστεί η νεότερη θρυλική μορφή του.

«Πάνω από 14 καλλιτέχνες έχουν ήδη παρουσιάσει τις προτάσεις τους για το άγαλμα του Μαραντόνα. Τις εξετάζουμε όλες. Είμαστε αποφασισμένοι να φτιάξουμε αγάλματα για τον Ντιέγκο και σκεφτόμαστε επίσης το πού θα τα τοποθετήσουμε, δεδομένου ότι πολλές πλατείες θα ήθελαν ένα άγαλμά του στη μέση» δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπεύθυνος, Λουίτζι Φελάκο, στο βρετανικό Μέσο.

«Για πολλούς ανθρώπους φαίνεται παράλογο. Αν δεν είσαι Ναπολιτάνος ή από τον Νότο, καταλαβαίνω ότι είναι δύσκολο να αντιληφθείς τι σήμαινε ο Μαραντόνα για αυτή την πόλη» συμπλήρωσε.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...