1320
| CreativeProtagon

Μαντόνα: Τι πραγματικά συμβαίνει μετά την ακύρωση της παγκόσμιας περιοδείας της;

Protagon Team Protagon Team 4 Ιουλίου 2023, 14:30
|CreativeProtagon

Μαντόνα: Τι πραγματικά συμβαίνει μετά την ακύρωση της παγκόσμιας περιοδείας της;

Protagon Team Protagon Team 4 Ιουλίου 2023, 14:30

Στις αρχές του έτους η Μαντόνα ανακοίνωσε ότι ετοιμάζει παγκόσμια περιοδεία με 35 σταθμούς. Ωστόσο, η βασίλισσα της ποπ ανέβαλε αυτήν την περιοδεία μετά τη νοσηλεία της σε μονάδα εντατικής θεραπείας με σοβαρή βακτηριακή μόλυνση. Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε μέσω Instagram ο μάνατζέρ της, την περασμένη Τετάρτη, «η σταρ νοσηλεύτηκε με σοβαρή βακτηριακή λοίμωξη σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) όπου διασωληνώθηκε, καθώς δεν ανταποκρίθηκε στις αρχικές θεραπείες στις οποίες την υπέβαλαν οι γιατροί της».

«Η υγεία της 64χρονης Μαντόνα είναι εμφανώς βελτιωμένη τις τελευταίες ώρες», όπως μετέδωσε ο γιατρός της, «και αναμένεται να αναρρώσει πλήρως». Σύμφωνα, δε, με άρθρο που δημοσιεύουν οι Times, η περιοδεία της βασίλισσας της ποπ μπορεί να είναι «στον αέρα», εξαιτίας της λοίμωξης που αντιμετώπισε, ωστόσο «η ίδια είναι πιθανό να αψηφήσει τους περιορισμούς, όπως άλλωστε έκανε εδώ και 40 χρόνια», γράφει ο δημοσιογράφος Εντ Πότον που υπογράφει το δημοσίευμα.

Τις τελευταίες ημέρες κανείς δεν γνώριζε πραγματικά προς ποια κατεύθυνση όδευε η υγεία της σταρ και η οικογένειά της περίμενε ακόμα και τα χειρότερα. «Αυτός είναι ο λόγος που υπήρχε διακριτικότητα  –ακόμα και μυστικοπάθεια– γύρω από την βακτηριακή λοίμωξη που αντιμετώπισε η σταρ και δεν διέρρευσαν περαιτέρω πληροφορίες στον Τύπο», δήλωσε ένα μέλος της οικογένειας στην MailOnline. «Το συμβάν αυτό την ταρακούνησε πραγματικά. Η Μαντόνα δεν ζει μια υγιεινή ζωή, όπως θα έπρεπε για την ηλικία της, ενώ τους τελευταίους μήνες η κατάσταση επιδεινωνόταν», συμπλήρωσε. «Η Μαντόνα πιστεύει ότι είναι ακόμη νεαρή, ενώ στην πραγματικότητα δεν είναι. Πιστεύει επίσης ότι είναι ανίκητη».

Η αλήθεια είναι ότι η βασίλισσα της ποπ υπερέβαλλε εαυτόν προκειμένου να συναγωνιστεί τις νεαρότερες από εκείνη σταρ. «Η Μαντόνα είχε βάλει όλα τα καρπούζια σε μια μασχάλη για αυτή την περιοδεία», δήλωσε πηγή από το περιβάλλον της στην εφημερίδα SUN. «Δούλευε υπερωρίες, αλλά ξεκάθαρα “κάηκε” και οι άνθρωποι γύρω της προσπαθούσαν να της υπενθυμίζουν ευγενικά ότι δεν είναι πια 45 ετών, πόσο μάλλον όχι 25. Επρεπε να θέσει τα όρια και τις αντοχές της. Το να πιέζει τον εαυτό της τόσο σκληρά ήταν εξαιρετικά επικίνδυνο, όπως αποδείχθηκε», συμπλήρωσε η πηγή.

Τόσο η 33χρονη Τέιλορ Σουίφτ, όσο και η 43χρονη Pink έχουν ξεκινήσει τις περιοδείες τους για τις οποίες δέχονται διθυραμβικά σχόλια. Η Σουίφτ κάνει τετράωρες εμφανίσεις ενώ η Pink κάνει εναέρια ακροβατικά στη σκηνή και εντυπωσιάζει τους θαυμαστές της.

Για να μπορέσει να καταφέρει μια εξίσου εντυπωσιακή περιοδεία, η Μαντόνα πιεζόταν να κάνει 12ωρες πρόβες, ώσπου τελικά εξαντλήθηκε. «Ολοι έβλεπαν την υπερκόπωση να έρχεται, εξαιτίας του έντονου προγράμματός της, αλλά μόνο λίγοι ήταν αρκετά γενναίοι για να της πουν ότι πραγματικά ανησυχούσαν», δήλωσε πηγή από το περιβάλλον της. Αλλη πηγή υποστηρίζει ότι «η Μαντόνα δεν θέλει να ακυρώσει την περιοδεία της. Περνούσε πολύ καλά στις πρόβες και επιθυμεί να επιστρέψει σε αυτές, όταν αναρρώσει και νιώσει έτοιμη».

Επομένως, πηγές από το περιβάλλον της αφήνουν ανοικτό το ενδεχόμενο η παγκόσμια περιοδεία να μετακινηθεί απλώς σε άλλες ημερομηνίες από τις ήδη προγραμματισμένες, αλλά όχι να ματαιωθεί. Δεν είναι η πρώτη φορά πάντως που η Μαντόνα ακυρώνει παράσταση λόγω προβλήματος υγείας. Μερικές από αυτές είχαν ακυρωθεί το 2020, εξαιτίας επέμβασης στο ισχίο και τραυματισμού στο γόνατο. «Συγγνώμη που έπρεπε να ακυρώσω απόψε», είχε γράψει η σταρ στο Instagram, μετά την ακύρωση μιας παράστασης του 2020 στη Λισαβόνα, «αλλά πρέπει να ακούσω το σώμα μου και να ξεκουραστώ!».

Η Μαντόνα παραμένει η καλλιτέχνις με τις περισσότερες πωλήσεις παγκοσμίως, με τις υψηλότερες εισπράξεις και η πιο επιτυχημένη σόλο τραγουδίστρια στην ιστορία των αμερικανικών charts. Επομένως, είναι λογικό να αισθάνεται ότι συνεχώς πρέπει να αποδεικνύει ότι αντέχει και να κάνει επιτυχίες ή ακόμα και ανθρώπινο να αισθάνεται απειλή από τις νεότερες και τις πιο «φρέσκες» από την ίδια, σταρ. Ωστόσο, αυτή τη φορά, δεν της βγήκε. Η ασθένειά της την ανάγκασε να αναβάλει την περιοδεία της, η οποία επρόκειτο να ξεκινήσει στις 15 Ιουλίου από το Βανκούβερ και να διαρκέσει μέχρι τον Ιανουάριο.

Σε αυτή, η σταρ σκόπευε να γιορτάσει τα 40 χρόνια επιτυχιών της, φθάνοντας μέχρι το Λονδίνο, τον ερχόμενο Οκτώβριο. Είχε ανακοινώσει την περιοδεία της «Four Decades: The Celebration Tour» τον περασμένο Ιανουάριο, με ένα τολμηρό προωθητικό βίντεο στο YouTube, όπου έπαιζε το παιχνίδι «Θάρρος ή Αλήθεια», με την παρέα της! «Πιστεύετε ότι ο κόσμος θα ερχόταν σε αυτή την περιοδεία;» ρωτά η Μαντόνα στο βίντεο. Για να απαντήσει σε λίγο η ίδια, έχοντας λάβει το ανάλογο ψυχολογικό boost από τους φίλους της: «F__k, yeah!»

Δεν είχε και άδικο. Τα εισιτήρια εξαντλήθηκαν απίστευτα γρήγορα. Και γιατί να μην εξαντληθούν, άραγε; Μία από τις μεγαλύτερες (και πιο διαχρονικές) σταρ του πλανήτη, σκόπευε να κάνει την μεγαλύτερη περιοδεία της καριέρας της. Η Μαντόνα, σε αυτή την περιοδεία, θα ερμήνευε επιτυχίες από ολόκληρη τη δισκογραφία της, που ξεκινά από το πρώτο άλμπουμ της, το 1983 και φτάνει μέχρι το άλμπουμ της «Madame X» του 2019. Τον Αύγουστο του 2022 η Madonna κυκλοφόρησε το άλμπουμ «Finally Enough Love: 50 Number Ones», μία συλλογή με τα 50 τραγούδια της που κατέκτησαν το Νο 1 στα dance charts του Billboard και περιλαμβάνει επίσης remixes από κορυφαίους παραγωγούς, καθώς και 20 σπάνιες ηχογραφήσεις που κυκλοφόρησαν επίσημα για πρώτη φορά. Το 2021, η Madonna υπέγραψε συμβόλαιο με τη Warner Music Group για μία «εκτεταμένη, πολυετή σειρά επανεκδόσεων από τη δισκογραφία της», που σκόπευε να φέρει ξανά στην επιφάνεια «την πρωτοποριακή μουσική που την έκανε διεθνές είδωλο».

Κατά τη διάρκεια της καριέρας της, η Μαντόνα έχει υποστεί αρκετές αλλαγές, αλλά και κακόβουλα σχόλια για την εξωτερική της εμφάνιση, με αποκορύφωμα τα πλάνα της από τα Grammy του 2023, που σχολιάστηκαν έντονα, στα ξένα ΜΜΕ και τα social media. Από το ξανθό κορίτσι με το λιγοστό μακιγιάζ μέχρι και την «παραμόρφωσή» της σήμερα, η Μαντόνα θα μπορούσε να είναι η ποπ σταρ «με τα χίλια πρόσωπα». Το τελευταίο διάστημα, η Μαντόνα υπέστη έντονη κριτική από χιλιάδες ακολούθους της, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, λόγω της παραμορφωμένης εικόνας που παρουσιάζει, μετά από τις πολλαπλές πλαστικές επεμβάσεις, στις οποίες υποβλήθηκε.

Η βασίλισσα της ποπ αντέδρασε, επίσης μέσω social media, μιλώντας για μισογυνισμό: «Ο κόσμος αρνείται να χαρεί τις γυναίκες μετά τα 45 τους χρόνια και νιώθει την ανάγκη να τις τιμωρήσει, αν συνεχίσουν να είναι ισχυρές, εργατικές και περιπετειώδεις». Πρόσθεσε ότι «ποτέ δεν απολογήθηκε για καμία από τις δημιουργικές επιλογές που έχει κάνει, ούτε για την εικόνα της προς τα έξω ή το πώς ντύνεται και δεν πρόκειται να το κάνει τώρα».

Οπότε, όχι, η Mαντόνα δεν μοιάζει ούτε συμπεριφέρεται όπως οι περισσότερες 64χρονες. Οταν της πήρε συνέντευξη ο παρουσιαστής Ντικ Κλαρκ, το 1984, δήλωσε ότι φιλοδοξία της ήταν «να κυβερνήσει τον κόσμο». Εκτοτε και έπειτα από αμέτρητες επιτυχίες –χωρίς αντικειμενικά να έχει την καλύτερη φωνή– το αμερικανικό περιοδικό Forbes την κατέταξε ως την 45η πλουσιότερη αυτοδημιούργητη γυναίκα στις Ηνωμένες Πολιτείες, με εκτιμώμενο πλούτο 580 εκατομμυρίων δολαρίων. Παράλληλα, η βασίλισσα της ποπ έχει έξι παιδιά και μια έντονη ερωτική ζωή.

Τι συμβαίνει όταν μια περιοδεία αναβάλλεται;

«Με το κόστος κάθε παγκόσμιας περιοδείας να ανέρχεται συχνά σε εκατομμύρια δολάρια, η ελπίδα για τους καλλιτέχνες και τα συνεργεία τους είναι τουλάχιστον να έχουν ασφαλιστικές δικλίδες, ακόμα και αν οι περιοδείες ακυρωθούν», λέει η δημοσιογράφος Λίζα Βέρικο. Ωστόσο, στις μέρες μας είναι ολοένα και πιο συνηθισμένο φαινόμενο οι μεγάλοι σταρ ανά τον πλανήτη να ακυρώνουν τις συναυλίες τους, συνήθως επικαλούμενοι προβλήματα υγείας, καιρικών συνθηκών ή ακόμα και αστάθμητους παράγοντες, όπως περιοριστικά μέτρα εξαιτίας, λ.χ., μιας πανδημίας όπως αυτή της Covid-19.

Τον περασμένο Σεπτέμβριο ο Τζάστιν Μπίμπερ ανακοίνωσε, με ανάρτησή του στο Instagram, ότι ακυρώνει το υπόλοιπο της περιοδείας του που ξεκίνησε τον Φεβρουάριο του 2022 «για να ξεκουραστεί και να αισθανθεί καλύτερα». Παράλληλα, τον περασμένο Μάιο, η Σελίν Ντιόν, ανακοίνωσε ότι ακυρώνει την παγκόσμια περιοδεία της, μέχρι τον Απρίλιο του 2024. Η ανίατη νευρολογική ασθένεια από την οποία πάσχει τη λύγισε. Η 55χρονη ερμηνεύτρια από το Κεμπέκ είχε κάνει γνωστό τον περασμένο Δεκέμβριο ότι διαγνώστηκε με μια πολύ σοβαρή νευρολογική διαταραχή, το σύνδρομο stiff-person, γνωστό ως SPS.

Στο τέλος του 2011 η Αντέλ αντιμετώπισε προβλήματα αιμορραγίας στις φωνητικές χορδές της και υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση. Ακύρωσε δύο περιοδείες και ανακοίνωσε ότι «χρειάζεται μια εκτεταμένη περίοδο ανάπαυσης, για να αποφευχθεί η μόνιμη βλάβη στη φωνή της».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...