438
|

Μαμά και κόρη ελεφαντίνες θα συναντηθούν ξανά μετά από 28 χρόνια

Protagon Team Protagon Team 18 Νοεμβρίου 2023, 14:03

Μαμά και κόρη ελεφαντίνες θα συναντηθούν ξανά μετά από 28 χρόνια

Protagon Team Protagon Team 18 Νοεμβρίου 2023, 14:03

Πώς είναι να βλέπεις τη μητέρα σου μετά από 28 χρόνια; Ενας θηλυκός ασιατικός ελέφαντας, η Πανάνγκ, που ζει 240 χλμ. μακριά από τη μητέρα της, Κέιλα-Χιμάλι, θα το μάθει σύντομα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα των Times, γίνεται μια τεράστια προετοιμασία για τη μεγάλη συνάντηση μαμάς-κόρης, με την πρώτη να ζει σε ζωολογικό κήπο στο Μόναχο και τη δεύτερη στη Ζυρίχη, καθώς οι δυο τους είχαν μια δύσκολη σχέση.

Οσα χρόνια ήταν μακριά, η 34χρονη Πανάνγκ ανέβηκε σταδιακά στην κοινωνική ιεραρχία μεταξύ των ελεφάντων του ζωολογικού κήπου Χέλαμπρουν, ενώ η 48χρονη μαμά της έχει άλλα δύο παιδιά που δεν έχουν ακόμη γνωρίσει την αδελφή τους.

Τώρα πρόκειται να μεταφερθεί στην Ελβετία, σε ένα ειδικά διαμορφωμένο θερμαινόμενο κοντέινερ, ώστε να εγκατασταθεί με τους συγγενείς της σε μια ατμόσφαιρα που να μοιάζει περισσότερο με τον τρόπο που ζουν οι ελέφαντες στην άγρια φύση.

«Η ιδέα πίσω από αυτό είναι, οι ελέφαντες στους ζωολογικούς κήπους, όπως και τα άλλα μέλη του είδους τους στον φυσικό κόσμο, να ζουν σε μητριαρχικές δομές, δηλαδή σε μια οικογενειακή μονάδα με τους θηλυκούς συγγενείς τους» δήλωσε, σύμφωνα με το βρετανικό Μέσο, ο Ράσεμ Μπάμπαν, διευθυντής του ζωολογικού κήπου Χέλαμπρουν, στην εφημερίδα Suddeutsche Zeitung.

Η Πανάνγκ, το όνομα της οποίας προέρχεται από την πατρίδα του πατέρα της, την Ταϊλάνδη, γεννήθηκε στον ζωολογικό κήπο της Ζυρίχης το 1989 και έχει περάσει μια δύσκολη ζωή. Από την παιδική ηλικία η μητέρα της δεν άφηνε εκείνη και τα αδέρφια της να πίνουν νερό.

Οσο μεγάλωνε, η δυναμική μεγαλύτερη αδελφή της, η Κομαλί, χρειάστηκε να θανατωθεί λόγω της επιθετικής συμπεριφοράς της. Λίγους μήνες αργότερα, η Πανάνγκ μεταφέρθηκε στο Μόναχο για προληπτικούς λόγους.

Εκτοτε ζευγάρωσε με τον αρσενικό ελέφαντα του ζωολογικού κήπου, τον Γκατζέντρα, αλλά κανένα από τα μικρά τους δεν επέζησε. Το 2007 γέννησε δύο θνησιγενή ελεφαντάκια. Δύο χρόνια μετά από αυτό γέννησε άλλο ένα μικρό, αλλά το απέρριψε σε βρεφική ηλικία. Υπέφερε από σοβαρά προβλήματα υγείας και υπέστη ευθανασία έξι μήνες αργότερα.

Η τελευταία της κόρη, η Λόλα, γεννήθηκε το 2011 με πρόβλημα στην καρδιά και πέθανε κατά τη διάρκεια χειρουργικής επέμβασης, μετά από μόλις τρεις μήνες.

Ευχόμενοι η Πανάνγκ να έχει μια καλύτερη τύχη, οι φύλακες των ελεφάντων στη Ζυρίχη πιστεύουν ότι η μαμά της Πανάνγκ θα αναγνωρίσει και θα αποδεχτεί την κόρη της, ακόμη και μετά από σχεδόν 30 χρόνια.

Μερικά από τα περιττώματα της Πανάνγκ έχουν ήδη μεταφερθεί στη Ζυρίχη και έχουν τοποθετηθεί στον περίβολο των ελεφάντων, καθώς η μυρωδιά αποτελεί σημαντικό συστατικό της κοινωνικής τους ζωής.

«Είμαστε βέβαιοι ότι η οικογενειακή επανένωση θα είναι επιτυχής και ότι η Πανάνγκ θα αισθανθεί σαν στο σπίτι της εδώ στον ζωολογικό κήπο της Ζυρίχης» δήλωσε στους Times η Κορντούλα Γκαλέφι, επικεφαλής φύλακας ελεφάντων του ζωολογικού κήπου.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...