210
Ο Βλαντίμιρ Πούτιν ακούει τον Τζο Μπάιντεν στη διάσκεψη για το κλίμα, που έγινε την περασμένη εβδομάδα | Sputnik/Alexei Druzhinin/Kremlin via REUTERS

Μάλλον τον Ιούνιο η σύνοδος κορυφής Μπάιντεν – Πούτιν

Protagon Team Protagon Team 26 Απριλίου 2021, 21:11
Ο Βλαντίμιρ Πούτιν ακούει τον Τζο Μπάιντεν στη διάσκεψη για το κλίμα, που έγινε την περασμένη εβδομάδα
|Sputnik/Alexei Druzhinin/Kremlin via REUTERS

Μάλλον τον Ιούνιο η σύνοδος κορυφής Μπάιντεν – Πούτιν

Protagon Team Protagon Team 26 Απριλίου 2021, 21:11

Ακόμα και τον Ιούνιο μπορεί να γίνει σύνοδος κορυφής Τζο Μπάιντεν – Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε ο σύμβουλος εξωτερικής ασφαλείας του Κρεμλίνου.

Ο Γιούρι Ουσακόφ είπε ότι ναι μεν δεν έχουν ξεκινήσει οι προετοιμασίες και ότι η τελική απόφαση της Ρωσίας θα εξαρτηθεί από πολλούς παράγοντες, παραδέχτηκε όμως ότι έχει συζητηθεί μία πρώτη ημερομηνία για τη συνάντηση.

Επίσης, ο υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ σημείωσε ότι η πρόταση του Μπάιντεν έγινε θετικά δεκτή και μελετάται.

Πιθανές πόλεις μάλιστα θεωρούνται το Ελσίνκι, που έχει ήδη εκδηλώσει ενδιαφέρον για τη φιλοξενία της συνάντησης , αλλά και η Βιέννη, πόλη που συχνά προτιμάται για τέτοιου είδους συνόδους.

Παρά τις εντάσεις ανάμεσα στις δύο χώρες, στη διάσκεψη κορυφής που διοργάνωσε ο αμερικανός πρόεδρος για το κλίμα, την περασμένη εβδομάδα, όπου μίλησε και ο Πούτιν, ο Μπάιντεν είχε να πει καλές κουβέντες για τον ρώσο πρόεδρο: «Μπορεί να έχουμε τις διαφορές μας, αλλά οι δύο μεγάλες μας χώρες μπορούν να συνεργαστούν για να πετύχουμε κάτι που θα ωφελήσει τους πάντες».

Στην ατζέντα της συνόδου κορυφής μεταξύ των δύο ηγετών, εκτός από το κλίμα, αναμένεται να βρίσκονται το Ουκρανικό, η κατάσταση της υγείας του Αλεξέι Ναβάλνι, η επίθεση ρώσων χάκερ στα κυβερνητικά συστήματα των ΗΠΑ, το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν και η κατάσταση στο Αφγανιστάν.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...