608
Η εικόνα της Μάλια Ομπάμα να διασκεδάζει με ένα μπουκάλι κρασί στο χέρι, έγινε viral | YouTube

Δικαιούται να τα πίνει η πρωτότοκη θυγατέρα του Ομπάμα;

Protagon Team Protagon Team 20 Φεβρουαρίου 2019, 20:41
Η εικόνα της Μάλια Ομπάμα να διασκεδάζει με ένα μπουκάλι κρασί στο χέρι, έγινε viral
|YouTube

Δικαιούται να τα πίνει η πρωτότοκη θυγατέρα του Ομπάμα;

Protagon Team Protagon Team 20 Φεβρουαρίου 2019, 20:41

Καλώς ορίσατε στο κλαμπ των θυγατέρων των πρώην προέδρων των ΗΠΑ. Δύσκολο να μεγαλώνεις βλέποντας τον μπαμπά σου να κουβαλάει στους ώμους του τη μοίρα ολόκληρου του πλανήτη, δύσκολο και όταν εγκαταλείπει την καρέκλα του προέδρου και ανακαλύπτεις πώς είναι η ζωή μακριά από τον Λευκό Οίκο.

Εδώ και λίγες ημέρες, η κόρη του τέως πλανητάρχη Μπαράκ Ομπάμα, η 20χρονη Μάλια, βρέθηκε στο στόχαστρο, με αφορμή κάποιες αναρτήσεις στα social media. Οπως αναφέρει δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Guardian, «το να πιεις ένα μπουκάλι αφρώδες κρασί μαζί με άλλες τρεις φίλες σου κάπου στο Μαϊάμι, δεν ισοδυναμεί ακριβώς με κραιπάλη, όταν όμως πρόκειται για την κόρη του Ομπάμα, τα tabloids δεν αργούν να κάνουν πάρτι».

Η Μάλια πλήρωσε πολύ ακριβά το ούτως ή άλλως ακριβό κρασί που ήπιε με τις φίλες της

Ενα σύντομο παπαρατσικό βίντεο στα social media, μαζί με μερικές ακόμη αντίστοιχες φωτογραφίες και την επισήμανση ότι η παρέα της Μάλια πίνει το πιο ακριβό κρασί -αξίας 80 δολαρίων- του καταλόγου, ήταν βούτυρο στο ψωμί των υποστηρικτών του νυν πλανητάρχη Τραμπ. Πολλοί έσπευσαν να χαρακτηρίσουν τη συμπεριφορά της νεαρής γυναίκας ως «προνομιούχο και παράνομη».

«Ζει με τα προνόμια του 1% ενώ υπάρχει τόση φτώχεια; Είναι κάτω από το νόμιμο όριο ηλικίας για την κατανάλωση αλκοόλ (21 έτη στις ΗΠΑ) και όμως πίνει; Για να δούμε τώρα τι έχουν να πουν οι Δημοκρατικοί για τους “προνομιούχους”…» ήταν μερικά μόνο από τα οργισμένα tweets των υποστηρικτών του Τραμπ, που προσπάθησαν να εκμεταλλευθούν την εικόνα της ημι-μεθυσμένης Μάλια για να βλάψουν την καμπάνια των Δημοκρατικών.

Στιγμές χαλάρωσης, αλλά και δράσης για τους παπαράτσι

Το κατασκευασμένο «σκάνδαλο» έγινε viral και η εικόνα της Μάλια που γελάει με το μπουκάλι στο χέρι, φορώντας το μαύρο ολόσωμο μαγιό της και περνώντας καλά με τις φίλες της, έγινε εν μία νυκτί, σύμβολο της «προνομιούχας Αφροαμερικανίδας που το μόνο που τη νοιάζει είναι η διασκέδασή της».

Εκείνη που έσπευσε να τη σώσει, είναι μία πιο έμπειρη κόρη πρώην προέδρου των ΗΠΑ, η Τσέλσι Κλίντον. «Η Μάλια Ομπάμα είναι πολίτης αυτής της χώρας και καμία προσωπική της στιγμή δεν πρέπει να χρησιμοποιείται ως δόλωμα για κλικ στο Ιντερνετ. Το ίδιο έκανε και η Τζένα Μπους Χέιγκερ, αν και αρχικά σχολίασε ότι όλη αυτή η φασαρία είναι ανάξια λόγου: «Παρακαλώ, σταματήστε να κάνετε κλικ σε ανόητες ιστορίες και ας δώσουμε πίσω στη Μάλια την ιδιωτική ζωή της».

View this post on Instagram

A post shared by Malia Obama (@the.malia.obama) on

Αν και η συγκεκριμένη ιστορία ήταν προφανώς κατευθυνόμενη από το στρατόπεδο του Τραμπ, το καλό που βγήκε από αυτήν, είναι η αλληλεγγύη που έδειξαν στη Μάλια οι… συνάδελφοί της, Τσέλσι και Τζένα, ως πρωτότοκες κόρες πρώην προέδρων, που έχουν αντιμετωπίσει αντίστοιχες άβολες καταστάσεις.

Ωστόσο, η Ιβάνκα Τραμπ, κόρη του νυν πλανητάρχη Ντόναλντ, απουσίαζε από τη γραμμή υπεράσπισης της Μάλια Ομπάμα. Το 2017 πάντως, όταν είχαν διαρρεύσει βίντεο και κάποιες φωτογραφίες με τη Μάλια να βγάζει δαχτυλίδια καπνού από το στόμα της και είχε προκληθεί αντίστοιχος σάλος, το υποστηρικτικό tweet της Ιβάνκα ήταν το εξής: «Η Μάλια Ομπάμα δικαιούται να έχει ιδιωτική ζωή, όπως και οι υπόλοιποι συμμαθητές της. Είναι μία νεαρή ενήλικη γυναίκα και πολίτης αυτής της χώρας και έχει δικαίωμα να βάζει τα δικά της όρια». Αυτή τη φορά πάντως, η Ιβάνκα προτίμησε να μην σχολιάσει.

«Πώς εξηγείται αυτή η σιωπή της;» διερωτάται το βρετανικό δημοσίευμα. Εχει να κάνει με το ότι η Μάλια είναι πλέον αρκετά μεγάλη ώστε να υπερασπίζεται μόνη της τον εαυτό της;

Ή η Ιβάνκα πείστηκε από το κίτρινο δημοσίευμα ότι μέσα από έναν μυστικό λογαριασμό της στο Facebook η κόρη Ομπάμα αποκάλεσε τον Τραμπ «σατανικό»;

Ούτως ή άλλως, η αδελφότητα των πρωτότοκων θυγατέρων των πλανηταρχών, μπορεί εύκολα να σπάσει σε πολλά κομμάτια.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

3

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...