190
| Intime

Μαξίμου: Δεν είναι στο πρόγραμμα συνάντηση Μητσοτάκη και Ερντογάν

Protagon Team Protagon Team 19 Σεπτεμβρίου 2021, 20:32
|Intime

Μαξίμου: Δεν είναι στο πρόγραμμα συνάντηση Μητσοτάκη και Ερντογάν

Protagon Team Protagon Team 19 Σεπτεμβρίου 2021, 20:32

Το πρόγραμμα του Πρωθυπουργού στη Νέα Υόρκη δεν συμπίπτει με αυτό του προεδρου της Τουρκίας οπότε δεν είναι εφικτή μια συνάντηση μεταξύ του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Ταγίπ Ερντογάν, ανέφεραν την Κυριακή από το Μέγαρο Μαξίμου.

Νωρίτερα την Κυριακή ο τούρκος πρόεδρος είχε προαναγγειλει συνάντηση με τον κ. Μητσοτάκη στο περιθώριο της ετήσιας Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ. Την Τετάρτη, ωστόσο, όταν θα βρεθεί στη Νέα Υόρκη ο κ. Μητσοτάκης, θα έχει αναχωρήσει ο Ταγίπ Ερντογάν, εξηγούσαν κυβερνητικές πηγές στο protothema.gr.

Σε δηλώσεις του την Κυριακή, πριν από την αναχώρησή του για τις ΗΠΑ, ο Ταγίπ Ερντογάν είπε ότι η Τουρκία υποφέρει «περισσότερο και βαρύτερα από άλλες» χώρες λόγω της μετανάστευσης. Πρόσθεσε ότι η χώρα του θα κάνει τα απαραίτητα βήματα αν οι εταίροι της δεν το πράξουν και τόνισε ότι «δεν θα είμαστε εμείς θυρωροί» σε ένα νέο κύμα προσφύγων.

Υπενθυμίζεται ότι στην τελευταία τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Ταγίπ Ερντογάν, στις 20 Αυγούστου, είχε κυριαρχήσει το ζήτημα του Μεταναστευτικού. Η συνομιλία είχε γίνει λίγες ημέρες μετά την πτώση της Καμπούλ στα χέρια των Ταλιμπάν, γεγονός που είχε προκαλέσει ανησυχίες για προσφυγικό κύμα προς την Ευρώπη.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...