190
Ο γάλλος πρόεδρος με τον ρώσο ομόλογό του μετά τη συνάντηση που είχαν στις 7 Φεβρουαρίου στη Μόσχα | Thibault Camus/Pool via REUTERS/File Photo

Μακρόν σε Πούτιν: Ειλικρινής διάλογος δεν γίνεται μαζί με στρατιωτική κλιμάκωση

Protagon Team Protagon Team 12 Φεβρουαρίου 2022, 18:14
Ο γάλλος πρόεδρος με τον ρώσο ομόλογό του μετά τη συνάντηση που είχαν στις 7 Φεβρουαρίου στη Μόσχα
|Thibault Camus/Pool via REUTERS/File Photo

Μακρόν σε Πούτιν: Ειλικρινής διάλογος δεν γίνεται μαζί με στρατιωτική κλιμάκωση

Protagon Team Protagon Team 12 Φεβρουαρίου 2022, 18:14

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν είχε το Σάββατο μακρά τηλεφωνική συνομιλία, διάρκειας 1 ώρας και 40 λεπτών, με τον ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν, προκειμένου να επιχειρήσουν να αποκλιμακώσουν την ένταση στη ρωσο-ουκρανική κρίση, έγινε γνωστό από το Ελιζέ.

Η τηλεφωνική συνδιάλεξη, που ξεκίνησε στις 12:30 ώρα Γαλλίας (13:30 στην Ελλάδα), προηγήθηκε μιας επικοινωνίας που αναμένεται να πραγματοποιηθεί αργότερα Σάββατο σήμερα μεταξύ του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και του Βλαντίμιρ Πούτιν.

Όπως έγινε γνωστό αργότερα, ο Εμανουέλ Μακρόν είπε στον ρώσο ομόλογό του ότι «ο ειλικρινής διάλογος δεν είναι συμβατός με μια [στρατιωτική] κλιμάκωση» στα ουκρανικά σύνορα.

Αμφότεροι, πάντως, «εξέφρασαν και οι δύο τη βούληση να συνεχιστεί ο διάλογος» μέσω «των οδών προκειμένου να προωθηθεί η εφαρμογή των συμφωνιών του Μινσκ» για το Ντονμπάς και για τις «συνθήκες ασφάλειας και σταθερότητας στην Ευρώπη», προσθέτει η γαλλική προεδρία.

Ο Γάλλος πρόεδρος «μετέφερε, επίσης, τις ανησυχίες των ευρωπαίων εταίρων του και των συμμάχων του», προστίθεται στην ανακοίνωση του Ελιζέ.

Οι δύο πρόεδροι είχαν συναντηθεί για περισσότερες από πέντε ώρες τη Δευτέρα στο Κρεμλίνο. Ο Μακρόν μετέβη στη συνέχεια, την Τρίτη, στο Κίεβο για συνομιλίες με τον πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι, κατόπιν στο Βερολίνο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...