228
Ο γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν και ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ μιλούν στον Τύπο, μετά από παλαιότερη συνάντησή τους στο Μέγαρο των Ηλυσίων στο Παρίσι | EPA/IAN LANGSDON

Μακρόν: Να ξεκαθαρίσει η Τουρκία τη θέση της στο ΝΑΤΟ

Protagon Team Protagon Team 21 Ιουνίου 2022, 19:29
Ο γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν και ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ μιλούν στον Τύπο, μετά από παλαιότερη συνάντησή τους στο Μέγαρο των Ηλυσίων στο Παρίσι
|EPA/IAN LANGSDON

Μακρόν: Να ξεκαθαρίσει η Τουρκία τη θέση της στο ΝΑΤΟ

Protagon Team Protagon Team 21 Ιουνίου 2022, 19:29

Το θέμα της ευρωπαϊκής αμυντικής στρατηγικής στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ συζήτησε με τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, κατά τη συνάντηση που είχαν οι δύο άνδρες στο Παρίσι την Τρίτη, ενόψει της συνόδου κορυφής της Ατλαντικής Συμμαχίας στη Μαδρίτη στα τέλη του μήνα.

Στο πλαίσιο αυτής της συζήτησης, ο Μακρόν επισήμανε πως η Τουρκία πρέπει να ξεκαθαρίσει τη θέση της επί του ζητήματος, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της προεδρίας της Γαλλικής Δημοκρατίας.

Επιπλέον, ο γάλλος πρόεδρος επανέλαβε την στήριξη της χώρας του στα αιτήματα της Φιλανδίας και της Σουηδίας να ενταχθούν στην Ατλαντική Συμμαχία, υπογραμμίζοντας πως πρόκειται για χώρες με σημαντικές αμυντικές ικανότητες οι οποίες θα συμβάλουν στην ενίσχυση της σταθερότητας και της ασφάλειας της ευρωατλαντικής ζώνης. Επανέλαβε επίσης την διαθεσιμότητα της Γαλλίας να εγγυηθεί την ασφάλεια των δύο χωρών μέχρι να ενταχθούν στην Συμμαχία, σύμφωνα με το ΑΠΕ ΜΠΕ.

Τέλος, κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε και το Ουκρανικό, με τους Μακρόν και Στόλτενμπεργκ να διαπιστώνουν από κοινού την ανάγκη να συνεχιστεί η στενή συνεργασία μεταξύ των συμμάχων στο ΝΑΤΟ σε ό,τι αφορά τον εν εξελίξει πόλεμο.

Σημειώνεται πως οι συνομιλίες μεταξύ Αγκυρας, Στοκχόλμης και Ελσίνκι συνεχίζονται, αν και δεν έχει γίνει γνωστό να υπάρχει κάποια πρόοδος στα εμπόδια που έχει προβάλει η Τουρκία για να άρει την απειλή να θέσει βέτο στην ένταξη των δύο χωρών στο ΝΑΤΟ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...