252
Ο Εμανουέλ Μακρόν επισκέφθηκε το Κερζί, προάστιο του Παρισιού, την Τετάρτη | REUTERS/Benoit Tessier/Pool

Μακρόν: Κοινωνία, περιβάλλον και ανάπτυξη στην ατζέντα του νέου πρωθυπουργού

Protagon Team Protagon Team 27 Απριλίου 2022, 16:58
Ο Εμανουέλ Μακρόν επισκέφθηκε το Κερζί, προάστιο του Παρισιού, την Τετάρτη
|REUTERS/Benoit Tessier/Pool

Μακρόν: Κοινωνία, περιβάλλον και ανάπτυξη στην ατζέντα του νέου πρωθυπουργού

Protagon Team Protagon Team 27 Απριλίου 2022, 16:58

O νέος πρωθυπουργός της Γαλλίας, το όνομα του οποίου θα ανακοινωθεί κατά πάσα πιθανότητα την ερχόμενη εβδομάδα, θα επικεντρώσει την προσοχή του «στα κοινωνικά, στα περιβαλλοντικά και στα αναπτυξιακά ζητήματα», δήλωσε ο Εμανουέλ Μακρόν.

Φαβορί για τον πρωθυπουργικό θώκο είναι η Ελιζαμπέτ Μπορν, υπουργός Εργασίας, η οποία, αν διοριστεί, θα είναι η δεύτερη γυναίκα πρωθυπουργός στα γαλλικά χρονικά.

Ανάμεσα στα ονόματα τα οποία ακούγονται για την πρωθυπουργία, είναι αυτά των Μπρουνό Λεμέρ, υπουργός Οικονομικών, Ζεράλντ Νταρμανέν, υπουργός Εσωτερικών, Ζιλιέν Ντενορμαντί, υπουργός Γεωργίας και Ρισάρ Φεράν, πρόεδρος της κάτω βουλής. Στη λίστα των υποψηφίων βρίσκονται επίσης, σύμφωνα με τα γαλλικά ΜΜΕ, ο Εντουάρ Φιλίπ, πρώτος πρωθυπουργός του Μακρόν, από το 2017 έως το 2020 και η Κριστίν Λαγκάρντ.

Μετά όμως τις βουλευτικές εκλογές του Ιουνίου, δεν αποκλείεται να διοριστεί πρωθυπουργός ο Ζαν-Λικ Μελανσόν, υποψήφιος της Αριστεράς στις προεδρικές εκλογές.

Ο επανεκλεγείς στην προεδρία της Γαλλικής Δημοκρατίας, Μακρόν, πραγματοποίησε την Τετάρτη την πρώτη του δημόσια εμφάνιση μετά τις εκλογές, επισκεπτόμενος την περιοχή του Κερζί, μια από τις πλέον υποβαθμισμένες της Γαλλίας.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην τοπική αγορά, ο Μακρόν είχε την ευκαιρία να μιλήσει με κατοίκους, πολλοί εκ των οποίων προτίμησαν την αποχή στις προεδρικές εκλογές, ενώ δεν έλειψαν και τα μικροεπεισόδια που προς στιγμή θορύβησαν τους άνδρες ασφαλείας του γάλλου προέδρου.

Το απόγευμα, ο Μακρόν θα μιλήσει σε επιμνημόσυνη τελετή για τον ηθοποιό Μισέλ Μπουκέ που πέθανε στις 13 Απριλίου, ενώ την Πέμπτη, θα προεδρεύσει του τελευταίου συμβουλίου υπουργών της κυβέρνησης Καστέξ. Στη συνέχεια, θα επισκεφτεί τους τραυματίες στρατιώτες που νοσηλεύονται στο στρατιωτικό νοσοκομείο του Περσί.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...