392
Ο γάλλος πρόεδρος χρειάστηκε μόλις 17 δευτερόλεπτα για να πιεί την Corona του, υπό τις ζητωκραυγές των παικτών και του προσωπικού της ομάδας της Τουλούζης | Canal+/Screenshot

Μακρόν: Κατηγορείται για «τοξική αρρενωπότητα» επειδή ήπιε μπίρα μονορούφι

Protagon Team Protagon Team 20 Ιουνίου 2023, 16:45
Ο γάλλος πρόεδρος χρειάστηκε μόλις 17 δευτερόλεπτα για να πιεί την Corona του, υπό τις ζητωκραυγές των παικτών και του προσωπικού της ομάδας της Τουλούζης
|Canal+/Screenshot

Μακρόν: Κατηγορείται για «τοξική αρρενωπότητα» επειδή ήπιε μπίρα μονορούφι

Protagon Team Protagon Team 20 Ιουνίου 2023, 16:45

Ο όρος «τοξική αρρενωπότητα» είναι σχετικά φρέσκος και χρησιμοποιείται για να εκφράσει μια γενική, ακούσια απειλή ενός μη σοβινιστικού αρσενικού προς τον θηλυκό πληθυσμό. Εγινε δημοφιλής μέσα από το κίνημα «Me Too» και άρχισε να χρησιμοποιείται καταχρηστικά, υπό τη νέα «πολιτική ορθότητα» της προοδευτικής Αριστεράς.

Πολλοί επώνυμοι έχουν βρεθεί κατηγορούμενοι για επίδειξη τοξικής αρρενωπότητας τα τελευταία χρόνια, και ο Εμανουέλ Μακρόν είναι το πιο πρόσφατο θύμα της. Ενα βίντεο με τον γάλλο πρόεδρο να «κατεβάζει» ένα μπουκάλι μπίρας σε αποδυτήρια μιας ομάδας ράγκμπι ήταν η αφορμή για κατηγορίες ότι ενθαρρύνει την υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ και την τοξική αρρενωπότητα.

Ο πρόεδρος ήπιε την Corona του μέσα σε 17 δευτερόλεπτα και στη συνέχεια χτύπησε με δύναμη το άδειο μπουκάλι σε έναν πάγκο, υπό τις ζητωκραυγές των παικτών και του προσωπικού της Τουλούζης, της πρωταθλήτριας της Γαλλικής Ενωσης Ράγκμπι, σύμφωνα με ρεπορτάζ των Times του Λονδίνου.

Ο Μακρόν είχε παρακολουθήσει την τοπική ομάδα της Τουλούζης να κερδίζει τη Λα Ροσέλ στον τελικό του πρωταθλήματος ράγκμπι Top-14 στο γήπεδο Stade de France, στο προάστιο Σαν Ντενί, έξω από το Παρίσι, το περασμένο Σάββατο. Μετά τον αγώνα, πήγε στα αποδυτήρια των νικητών για να τους συγχαρεί.

Οι παίκτες και το προσωπικό της Τουλούζης λέγεται ότι έχουν πάρει «όρκο σιωπής» σχετικά με το χουνέρι του προέδρου, σύμφωνα με την εφημερίδα Le Figaro. Αλλά με άγνωστο τρόπο το βίντεο βρήκε τον δρόμο του προς τους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης και, αναπόφευκτα, έγινε viral.

H σοσιαλίστρια γερουσιαστής Λοράνς Ροσινιόλ έγραψε στο Twitter: «Μια μπίρα μονορούφι; Τι προσπαθεί να αποδείξει; Οτι είναι πραγματικός άνδρας; Φαλλοκρατικό κλισέ». Παρομοίως, η Σαντρίν Ρουσό, βουλευτής του κόμματος των Πρασίνων, σχολίασε, επίσης στο Twitter: «Τοξική αρρενωπότητα στην πολιτική ηγεσία της χώρας μέσα από μια εικόνα». Οσο για τον δεξιό ευρωβουλευτή Ζιλμπέρ Κογιάρ, κατηγόρησε τον Μακρόν για «επιδειξιομανία».

Ωστόσο, δεν ήταν όλα τα σχόλια επικριτικά. Ο προπονητής της Τουλούζης, Κλεμάν Πουατρενό, είπε: «Το μόνο που μπορώ να σας πω είναι ότι έτυχε καλής υποδοχής». Ενώ ο δήμαρχος της πόλης, Ζαν-Λικ Μουντένκ, δήλωσε ότι ο πρόεδρος ανταποκρίθηκε σε μια εύθυμη πρόκληση των παικτών: «Ηταν μια ωραία, πολύ αυθόρμητη στιγμή».

Ο Μακρόν βρέθηκε σε κόντρα με τους ειδικούς της Δημόσιας Υγείας στο παρελθόν, όταν προσέφερε την υποστήριξή του στη γαλλική  οινοβιομηχανία, και εμπόδισε τις προσπάθειες εισαγωγής του «Ξηρού Ιανουαρίου», μιας βρετανικής πρωτοβουλίας για πλήρη αποχή από το αλκοόλ κάθε Ιανουάριο. Εχει ισχυριστεί ότι πίνει συνήθως ένα ποτήρι κρασί στο μεσημεριανό γεύμα και ένα ακόμα στο βραδινό.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...