239
Ο γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη | Intime/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Μακρόν: Η ΕΕ πρέπει να μπορεί να αντιμετωπίζει τις απειλές που αφορούν τη γειτονιά μας

Protagon Team Protagon Team 17 Σεπτεμβρίου 2021, 20:53
Ο γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη
|Intime/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Μακρόν: Η ΕΕ πρέπει να μπορεί να αντιμετωπίζει τις απειλές που αφορούν τη γειτονιά μας

Protagon Team Protagon Team 17 Σεπτεμβρίου 2021, 20:53

Το μήνυμα πως η ΕΕ πρέπει να είναι σε θέση να αντιμετωπίζει προκλήσεις και απειλές που αφορούν τη γειτονιά μας, αλλά και να δημιουργεί συμμαχίες, έστειλε από την Αθήνα ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν στη δήλωσή του μετά τη Σύνοδο Κορυφής των κρατών-μελών του νότου της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EUMED9).

Παράλληλα, υπογράμμισε τη σπουδαιότητα της κλιματικής αλλαγής και αναφερόμενος στις καταστροφικές πυρκαγιές που έπληξαν την Ελλάδα το καλοκαίρι, είπε πως «επιδείξαμε αλληλεγγύη σε εσάς που αντιμετωπίσατε αυτό το καταστροφικό γεγονός». Διαμήνυσε μάλιστα πως αν χρειαστεί, η Γαλλία θα στηρίξει την Ελλάδα πάλι στο μέλλον. Επιπροσθέτως, εξέφρασε τη βούληση της Γαλλίας να ενισχυθεί το RescueEU «για να ενισχύσουμε την αλληλεγγύη μας».

Ξεκινώντας τη δήλωσή του, ο γάλλος πρόεδρος εξέφρασε τις ευχές του στον ελληνικό λαό για την 200η επέτειο από την Ελληνική Επανάσταση ενώ τόνισε ιδιαίτερα την υποστήριξή του στην Κύπρο και στην ακεραιότητά της.

«Μεταφέραμε ένα μήνυμα σταθερότητας και ειρήνης», είπε αναφερόμενος στη συζήτηση των ηγετών των κρατών – μελών του Νότου. Σε αυτό το πλαίσιο, υπογράμμισε πως «ήδη μπορούμε να δούμε αποτελέσματα, δεδομένου ότι ήδη παρατηρούμε αποκλιμάκωση όσον αφορά την περιοχή της Νοτιανατολικής Μεσογείου. Είναι ένα πάρα πολύ απτό και συγκεκριμένο αποτέλεσμα».

Ακόμα ανέφερε ότι οι ηγέτες της EUMED9 συζήτησαν για την προοπτική της ΕΕ και την κατεύθυνση που θα πρέπει να ακολουθήσει. «Πρώτα απ’ όλα πρέπει να δούμε τι μας ενώνει» τόνισε σχετικά ο Εμανουέλ Μακρόν ο οποίος αποκάλυψε πως τον Νοέμβριο θα διοργανωθεί μια νέα σύνοδος της ΕΕ για τη Λιβύη.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News