224
O Εμανουέλ Μακρόν (αριστερά) θέλει να μπλοκάρει το Twitter του Ελον Μασκ | REUTERS (Laurent Cipriani/Pool και Jonathan Ernst)

Μακρόν εναντίον Μασκ, με φόντο το… πορνό

Protagon Team Protagon Team 11 Μαΐου 2023, 10:50
O Εμανουέλ Μακρόν (αριστερά) θέλει να μπλοκάρει το Twitter του Ελον Μασκ
| REUTERS (Laurent Cipriani/Pool και Jonathan Ernst)

Μακρόν εναντίον Μασκ, με φόντο το… πορνό

Protagon Team Protagon Team 11 Μαΐου 2023, 10:50

Τα τελευταία νέα από το Παρίσι μετέδωσε η Corriere della Sera – και δεν αφορούν τις παλλαϊκές αντιδράσεις στη συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση (και στον εξωκοινοβουλευτικό τρόπο με τον οποίο αυτή επετεύχθη).

Πλέον, η προσοχή της γαλλικής κυβέρνησης έφυγε από τους εργαζομένους και από την παρεμπόδιση της συνταξιοδότησής τους και στρέφεται στην προστασία των ανηλίκων. Σαν να λέμε, έγινε στροφή 180 μοιρών όσον αφορά το «τάργκετ γκρουπ».

Τώρα ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν προτίθεται να καταστήσει αυστηρότερους τους κανόνες που αφορούν το παιδικό σερφινγκ στο web. Ετοίμασε, λοιπόν, ένα νέο νομοσχέδιο, το οποίο δίνει τη δυνατότητα στην αρμόδια για το οπτικοακουστικό περιεχόμενο δημόσια αρχή να εμποδίζει την πρόσβαση σε οποιονδήποτε ιστότοπο περιέχει πορνογραφικό περιεχόμενο, αν αυτός δεν προβλέπει την επαλήθευση της ηλικίας των χρηστών του.

Ποιος κινδυνεύει από την εξέλιξη αυτή; Τα επαγγελματικά πορνοσάιτ; Οχι, βέβαια. Κινδυνεύει το Twitter! Διότι, σε αντίθεση με άλλες πλατφόρμες όπως είναι το YouTube, το Facebook και το Instagram, το μέσο του Ελον Μασκ φιλοξενεί πορνογραφικές φωτογραφίες και βίντεο, όμως δεν ενδιαφέρεται να επαληθεύσει την ηλικία του επισκέπτη του.

Η Corriere επικαλέστηκε πηγές από το γαλλικό υπουργείο Ψηφιακών Υποθέσεων και έγραψε ότι δεν αποκλείεται να εκδηλωθεί σφοδρή κυβερνητική παρέμβαση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που ανήκουν στον αμερικανό Κροίσο. «Η δημόσια αρχή μπορεί να μπλοκάρει το Twitter, λένε στο υπουργείο, και αναφέρουν ότι τη συγκεκριμένη κίνηση την έχουν προ πολλού ζητήσει σύλλογοι υπέρ της προστασίας των ανηλίκων».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...