206
Ο Μακρόν περιμένοντας να κοπάσουν οι αποδοκιμασίες για να ξεκινήσει την ομιλία του | REUTERS/Stephanie Lecocq

Μακρόν: Aποδοκιμάστηκε από φιλάθλους σε αγώνα ράγκμπι

Protagon Team Protagon Team 9 Σεπτεμβρίου 2023, 16:48
Ο Μακρόν περιμένοντας να κοπάσουν οι αποδοκιμασίες για να ξεκινήσει την ομιλία του
|REUTERS/Stephanie Lecocq

Μακρόν: Aποδοκιμάστηκε από φιλάθλους σε αγώνα ράγκμπι

Protagon Team Protagon Team 9 Σεπτεμβρίου 2023, 16:48

Αντικείμενο πολιτικών διαξιφισμών μεταξύ πολέμιων και υποστηρικτών του Εμανουέλ Μακρόν αποτέλεσε από το πουθενά η παρουσία του γάλλου προέδρου στην τελετή έναρξης του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ράγκμπι το βράδυ της Παρασκευής.

Και αυτό γιατί ο Μακρόν αποδοκιμάστηκε έντονα από μερίδα θεατών κατά την προσπάθεια του να μιλήσει στον κόσμο. Ο γάλλος πρόεδρος αντέδρασε μάλλον αμήχανα ενώ οι αποδοκιμασίες έχουν προκαλέσει οργή στους υποστηρικτές του και ικανοποίηση στους πολιτικούς του αντιπάλους και ιδιαίτερα στα δύο άκρα του πολιτικού φάσματος.

Ο Μακρόν βρέθηκε στο βήμα που είχε στηθεί στον αγωνιστικό χώρο του Σταντ ντε Φρανς πριν την αναμέτρηση των εθνικών ομάδων της Γαλλίας και της Νέας Ζηλανδίας αλλά αναγκάστηκε να καθυστερήσει για λίγο την ομιλία του ακούγοντας γιουχαΐσματα από το πλήθος.

Ανάλογες σκηνές εκτυλίχθηκαν και σε χώρους όπου είχαν στηθεί γιγαντοοθόνες στο Παρίσι και τη Μασσαλία και αναμετέδιδαν την τελετή έναρξης.

«Ο γαλλικός λαός γιουχάισε τον βασιλιά Μακρόν. Δεν θα τον αφήσουμε ποτέ σε ησυχία», δήλωσε ο Μανουέλ Μπομπάρ, ανώτερο στέλεχος της «Ανυπόταχτης Γαλλίας» του Ζαν Λικ Μελανσόν.

Σύμφωνα με σφυγμομετρήσεις του Ifop/Fiducial η δημοτικότητα του Μακρόν -μετά από μια βουτιά δέκα ποσοστιαίων μονάδων μεταξύ του Δεκεμβρίου του 2022 και του Απριλίου του 2023 – βρίσκεται τώρα στο 31% – δύο μονάδες πάνω από το χαμηλό του 29%, που είχε πέσει την περασμένη άνοιξη.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...