212
Ο Ελον Μασκ, ιδιοκτήτης της πλατφόρμας Χ, προσπαθεί να επαναφέρει τους διαφημιζόμενους | REUTERS/Gonzalo Fuentes

Ο Μασκ βρίζει τους διαφημιζόμενους που εγκατέλειψαν το Χ

Protagon Team Protagon Team 30 Νοεμβρίου 2023, 12:46
Ο Ελον Μασκ, ιδιοκτήτης της πλατφόρμας Χ, προσπαθεί να επαναφέρει τους διαφημιζόμενους
|REUTERS/Gonzalo Fuentes

Ο Μασκ βρίζει τους διαφημιζόμενους που εγκατέλειψαν το Χ

Protagon Team Protagon Team 30 Νοεμβρίου 2023, 12:46

Σε ένα ξέσπασμα ο Ελον Μασκ επιτέθηκε στους διαφημιζόμενους που εγκατέλειψαν την πλατφόρμα Χ (πρώην Twitter), αναφέροντας ότι με αυτόν τον τρόπο θα σκοτώσουν την πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης.

Σε μία εκδήλωση στη Νέα Υόρκη, ο Μασκ κατηγόρησε τις εταιρείες ότι έχουν προβεί σε ένα μποϊκοτάζ διαφημίσεων με σκοπό να τον εκβιάσουν.

«Πηγαίνετε να…» είπε ο δισεκατομμυριούχος, ιδιοκτήτης της πλατφόρμας κατά τη διάρκεια συνέντευξης.

Αφορμή για το επεισόδιο ήταν η αποχώρηση εταιρειών που διαφημίζονται στην πλατφόρμα έπειτα από αντισημιτικές αναρτήσεις, συμπεριλαμβανομένης και μίας του ίδιου του Μασκ.

Ο ιδιοκτήτης της Tesla και της SpaceX απολογήθηκε για την ανάρτηση χαρακτηρίζοντάς την το «πιο ηλίθιο» πράγμα που μοιράστηκε ποτέ με άλλους στο διαδίκτυο.

Μεταξύ των εταιρειών που σταμάτησαν να διαφημίζονται είναι και οι κολοσσοί Disney και Apple.

Ο Μασκ, μιλώντας στην εκδήλωση, είπε ότι «δεν τους θέλω να διαφημιστούν» και επανέλαβε τη βρισιά απευθυνόμενος σε όποιον θελήσει να τον εκβιάσει.
Στη συνέχεια της ομιλίας του είπε: «Γεια, Μπομπ, αν είσαι στο ακροατήριο, λέω ότι έτσι ακριβώς αισθάνομαι». Προφανώς απευθυνόταν στον διευθύνοντα σύμβουλο της Disney, Μπομπ Ιγκερ, ο οποίος είχε μιλήσει νωρίτερα στην εκδήλωση.
Ο Μασκ είπε ότι η διακοπή των διαφημίσεων θα σκοτώσει την πλατφόρμα και «όλος ο κόσμος θα ξέρει ποιοι το έκαναν, καθώς θα δώσουμε λεπτομερή στοιχεία», επισημαίνοντας ότι δεν θα είναι δικό του λάθος.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...