582
Γερουλάνος και Ανδρουλάκης στο ντιμπέιτ του 2021 για την αρχηγία. Με κάποιον τρόπο, το ποιος μπορεί να ηγηθεί του ΠΑΣΟΚ έχει επιστρέψει | INTIMENEWS/Pool/ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Μαίνεται το blame game στο ΠΑΣΟΚ: Ο Γερουλάνος απαντά στον Ανδρουλάκη για την Αθήνα

Protagon Team Protagon Team 12 Ιουνίου 2024, 09:07
Γερουλάνος και Ανδρουλάκης στο ντιμπέιτ του 2021 για την αρχηγία. Με κάποιον τρόπο, το ποιος μπορεί να ηγηθεί του ΠΑΣΟΚ έχει επιστρέψει
|INTIMENEWS/Pool/ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Μαίνεται το blame game στο ΠΑΣΟΚ: Ο Γερουλάνος απαντά στον Ανδρουλάκη για την Αθήνα

Protagon Team Protagon Team 12 Ιουνίου 2024, 09:07

Οι πρώτες 48 ώρες μετά τις κάλπες και το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών δεν ήταν καθόλου ευχάριστες για το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ. Παρά το αφήγημα που επιχειρησε να πλάσει βιαστικά ο Νίκος Ανδρουλάκης, μιλώντας μεταξύ άλλων για κυριαρχία της ΝΔ που έσπασε στην Κρήτη, ο στρατηγικός στόχος της δεύτερης θέσης δεν επετεύχθη –και το blame game, το ποιος φταίει περισσότερο, ξεκίνησε από το ίδιο το βράδυ των εκλογών και συνεχίστηκε με ιδιαίτερη ένταση.

Πέρα από τον προβληματισμό που διατυπώθηκε από πολλούς βουλευτές για το 12,79% –με τη Νάντια Γιαννακοπούλου να μην αποκλείει και θέμα ηγεσίας και τον «προεδρικό» Παναγιώτη Δουδωνή να της επιτίθεται από την τηλεόραση–, χαρακτηριστική του κλίματος που επικρατεί στη Χαριλάου Τρικούπη είναι η δημόσια παρέμβαση του Παύλου Γερουλάνου, βουλευτή Α’ Αθήνας, ο οποίος απάντησε εμμέσως πλην σαφώς στις διαρροές του κ. Ανδρουλάκη περί ασύμμετρης υποαπόδοσης του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στα αστικά κέντρα.

Η αλήθεια είναι ότι το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ όντως τα πήγε καλύτερα σε ποσοστά στην περιφέρεια –εμφανίστηκε καθαρά δεύτερο σε 21 νομούς και βγήκε πρώτο σε δύο νομούς της Κρήτης, το Λασίθι και το Ηράκλειο, όπου ο κ. Ανδρουλάκης πέρασε τη μισή προεκλογική περίοδο. Στον αντίποδα, στην Αθήνα και στη Θεσσαλονικη, βρέθηκε τέταρτο –μια συνθήκη που είχε διαπιστωθεί και στις εθνικές εκλογές του 2023.

Ομως οι αριθμοί δεν λένε όλη την αλήθεια. Και ο κ. Γερουλάνος, ως βουλευτής της Αθήνας, εξέλαβε ως προσωπική μομφή το δεύτερο αφήγημα που εξύφανε ο κ. Ανδρουλάκης ότι το κόμμα πλήρωσε την «ασυμμετρία» αποτελεσμάτων μεταξύ περιφέρειας και αστικών κέντρων. Και απάντησε.

Σε ανάρτησή του, το βράδυ της Τρίτης, ο κ. Γερουλάνος έκανε λόγο για «στοχοποίηση βουλευτών» και με στοιχεία αποδόμησε τη θεωρία περί ασυμμετρίας της απόδοσης του ΠΑΣΟΚ στην Αθήνα σε σύγκριση με την περιφέρεια. Διότι εκτός των άλλων και παρά την τεράστια αποχή, στην Α’ Αθήνας το ΠΑΣΟΚ κατάφερε στις ευρωεκλογές να αυξήσει όχι μόνο τα ποσοστά του αλλά και κατά 1.000 άτομα τους ψηφοφόρους του.

«Το πήρα προσωπικά, γιατί λιώσαμε παπούτσια στις ευρωεκλογές, όλοι στην Α’ Αθήνας, η Νομαρχιακή, οι τοπικές οργανώσεις, όλοι. Και κοίταξα τους αριθμούς. Γιατί καλό είναι να μιλάμε με αριθμούς», έγραψε ο κ. Γερουλάνος, για να προσθέσει μεταξύ άλλων:

Ας δούμε, λοιπόν, τι έγινε σε αυτές τις ευρωεκλογές:

1. Από όλες τις εκλογικές περιφέρειες που έχει το ΠΑΣΟΚ βουλευτή, στην Α’ Αθηνών είχαμε τη μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση στο αποτέλεσμά μας, σε σχέση με τις εθνικές εκλογές πριν ένα χρόνο. 28% ποσοστιαία αύξηση, από τότε που με εμπιστευτήκατε για βουλευτή.

2. Η Α’ Αθηνών ήταν η μόνη εκλογική περιφέρεια που, ως ΠΑΣΟΚ, καταφέραμε να αυξήσουμε ακόμα και τον απόλυτο αριθμό ψήφων που πήραμε σε σχέση με τις εθνικές εκλογές, πριν από ένα χρόνο.

3. Και στο Λεκανοπέδιο; Πέρα από την Α’ Αθηνών, σε όλες τις Εκλογικές Περιφέρειες του Λεκανοπεδίου που έχουμε βουλευτή, και στης Μιλένας, και στου Παύλου, και στου Μανώλη, και στης Νάντιας, το ΠΑΣΟΚ αύξησε περισσότερο τα ποσοστά του σε σχέση με τον πανελλαδικό μέσο όρο. Στο σύνολό του, το Λεκανοπέδιο συνέβαλε ουσιαστικά στη συνολική αύξηση τού ποσοστού του ΠΑΣΟΚ», ανέφερε.

Ο κ. Γερουλάνος βγαίνει όπως φαίνεται μπροστά, εν όψει και της κρίσιμης συνεδρίασης του Πολιτικού Συμβουλίου την προσεχή Δευτέρα. Την ίδια ώρα πολλά στελέχη κατηγορούν τον πρόεδρο για άρνηση αυτοκριτικής για το αποτέλεσμα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...