345
Πηγές του ΣΥΡΙΖΑ διαβεβαίωναν ότι η σύγκληση των οργάνων του κόμματος αποτελεί «προτεραιότητα του προέδρου Στέφανου Κασσελάκη» | Menelaos Myrillas / SOOC

Μαίνεται η κόντρα για τα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ: Αμεση σύγκληση της Πολιτικής Γραμματείας ζητούν στελέχη της «Ομπρέλας»

Protagon Team Protagon Team 29 Σεπτεμβρίου 2023, 17:03
Πηγές του ΣΥΡΙΖΑ διαβεβαίωναν ότι η σύγκληση των οργάνων του κόμματος αποτελεί «προτεραιότητα του προέδρου Στέφανου Κασσελάκη»
| Menelaos Myrillas / SOOC

Μαίνεται η κόντρα για τα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ: Αμεση σύγκληση της Πολιτικής Γραμματείας ζητούν στελέχη της «Ομπρέλας»

Protagon Team Protagon Team 29 Σεπτεμβρίου 2023, 17:03

Την άμεση σύγκληση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν στελέχη της «Ομπρέλας» με επιστολή τους προς την γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Ράνια Σβίγκου και τον αναπληρωτή γραμματέα Γιώργο Βασιλειάδη, όπου θέτουν μία σειρά από ζητήματα, μεταξύ των οποίων τον ορισμό συγκεκριμένου χρονοδιαγράμματος για το Συνέδριο, αλλά και θέματα λειτουργίας των οργάνων του κόμματος (για τα οποία αρμόδια, όπως επισημαίνεται, είναι η Πολιτική Γραμματεία).

Η επιστολή έρχεται σε συνέχεια της εντεινόμενης ανησυχίας από στελέχη της εσωκομματικής αντιπολίτευσης την Κουμουνδούρου για την ημερομηνία διεξαγωγής του συνεδρίου, εν μέσω φημολογιών για μετάθεσή του το 2024.

Οσον αφορά το ζήτημα των διαδικασιών, αφορμή αποτέλεσε η ανακοίνωση από την κοινοβουλευτική εκπρόσωπο, Θεοδώρα Τζάκρη, της  σύγκλησης όχι μόνο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, αλλά της Κεντρικής Επιτροπής, για την οποία αρμόδια να αποφασίσει είναι η Πολιτική Γραμματεία.

Αρχικά γνωστοποιήθηκε (εδώ) ότι η η συνεδρίαση της ΚΕ θα λάβει χώρα στις 22 Οκτωβρίου μετά τον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών και την επιστροφή του νεοεκλεγέντος προέδρου Στέφανου Κασσελάκη από το ταξίδι του στην Κύπρο. Μετα από τις αντιδράσεις που ακολούθησαν ωστόσο, εξεδόθη ανακοίνωση στην οποια αναφερόταν ότι «η ατζέντα και η ακριβής ημερομηνία διεξαγωγής της ΚΕ θα οριστεί το επόμενο διάστημα» και πως «απόφαση του προέδρου είναι να συνεδριάσει αμέσως μετά το πέρας των Αυτοδιοικητικών εκλογών».

Προς… καθησυχασμό των υπογραφόντων την επιστολή, πηγές του ΣΥΡΙΖΑ διαβεβαίωναν ότι η σύγκληση των οργάνων του κόμματος αποτελεί «προτεραιότητα του προέδρου Στέφανου Κασσελάκη», όπως άλλωστε δήλωσε και ο ίδιος στη συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο του Star Channel την Πέμπτη.

Οι ίδιες πηγές παρέπεμπαν στην ανακοίνωση από το γραφείο Τύπου του κόμματος ότι την Πέμπτη 5 Οκτωβρίου θα συνεδριάσει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνοντας παράλληλα ότι «ως γνωστόν, την ερχόμενη εβδομάδα ο Στέφανος Κασσελάκης θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο, όπου θα έχει σειρά συναντήσεων με την πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της Κυπριακής Δημοκρατίας, ενώ έχει προγραμματίσει και περιοδείες σε πόλεις της περιφέρειας, ανά την Ελλάδα».

«Επόμενη συνεδρίαση οργάνου θα είναι αυτή της Πολιτικής Γραμματείας, αμέσως μόλις ολοκληρωθεί ο άμεσος σχεδιασμός που έχει γίνει», κατέληγαν οι εν λόγω πηγές προς απάντηση του αιτήματος των στελεχών της «Ομπρέλας».

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...