184
Ο καθηγητής Επιδημιολογίας Γκίκας Μαγιορκίνης | Δελτίο τύπου / POOL

Μαγιορκίνης: Το καλοκαίρι του 2021 θα επανέλθουμε στην προ κορονοϊού κανονικότητα

Protagon Team Protagon Team 3 Σεπτεμβρίου 2020, 12:15
Ο καθηγητής Επιδημιολογίας Γκίκας Μαγιορκίνης
|Δελτίο τύπου / POOL

Μαγιορκίνης: Το καλοκαίρι του 2021 θα επανέλθουμε στην προ κορονοϊού κανονικότητα

Protagon Team Protagon Team 3 Σεπτεμβρίου 2020, 12:15

Μια απαισιόδοξη προσέγγιση για το τι μας περιμένει τους επόμενους μήνες με την επιδημία της Covid-19 παρουσίασε το πρωί της Πέμπτης ο καθηγητής Γκίκας Μαγιορκίνης, ο οποίος παρέπεμψε στo καλοκαίρι του 2021 την επιστροφή στην όποια –προ κορονοϊού– κανονικότητα στη χώρα.

Σε δηλώσεις του την Πέμπτη στο Θέμα 104,6, ο καθηγητής Υγιεινής και Επιδημολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών επισήμανε ότι «του χρόνου το καλοκαίρι θα έχουμε πλήρη κανονικότητα. Θα είναι δύσκολο να μη μας απασχολεί καθόλου, παρ’ όλα αυτά δεν θα μας απασχολεί για οριζόντια μέτρα και lockdown».

Είπε ακόμη ότι «υπάρχει επέκταση της επιδημίας σε όλη την επικράτεια, καθώς υπήρξε χαλάρωση των μέτρων».

Για το εμβόλιο και τις εντατικές προσπάθειες να βρεθεί επισήμανε: «Φαίνεται πως η εξέλιξη των δοκιμών πηγαίνει κατ’ ευχήν. Το μόνο σίγουρο είναι ότι το προφίλ ασφάλειας είναι σημαντικό και μένει να δούμε την αποτελεσματικότητα». Το εμβόλιο της Οξφόρδης, όπως εξήγησε, είναι δύο δόσεων με διαφορά ενός μήνα μεταξύ τους. «Στη συνέχεια αποκτάς υψηλά επίπεδα ανοσίας», πρόσθεσε.

Σε ό,τι αφορά την Ελλάδα, είπε ότι «θα υπάρξει προτεραιοποίηση και αυτό θα περιορίσει δραστικά τη νοσηρότητα και τη θνησιμότητα μέχρι να έχουμε την κάλυψη όλου του πληθυσμού».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...