216
Ο Γκίκας Μαγιορκίνης στο δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ με την Σία Κοσιώνη | YouTube

Μαγιορκίνης: Εξαιρετικά δύσκολο να ανακοπεί η έλευση του τέταρτου κύματος

Protagon Team Protagon Team 6 Ιουλίου 2021, 22:45
Ο Γκίκας Μαγιορκίνης στο δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ με την Σία Κοσιώνη
|YouTube

Μαγιορκίνης: Εξαιρετικά δύσκολο να ανακοπεί η έλευση του τέταρτου κύματος

Protagon Team Protagon Team 6 Ιουλίου 2021, 22:45

Είμαστε προ των πυλών ενός τέταρτου κύματος της πανδημίας στην Ελλάδα, το οποίο σχετίζεται με τη μετάλλαξη Δέλτα και είναι πολύ δύσκολο να ανακοπεί, τόνισε ο επίκουρος καθηγητής Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Γκίκας Μαγιορκίνης.

Σε συνέντευξή του την Τρίτη στον ΣΚΑΪ, ο κ. Μαγιορκίνης επισήμανε ότι υπήρχαν ενδείξεις για αύξηση των κρουσμάτων από την περασμένη εβδομάδα, ωστόσο δεν πιέζεται το σύστημα υγείας.

Η παραλλαγή Δέλτα εξαπλώνεται κυρίως στους νέους, τόνισε και πρόσθεσε ότι είναι «εξαιρετικά δύσκολο να ανακοπεί η έλευση του τέταρτου κύματος». Κατά την εκτίμησή του θα δούμε εικόνα παρόμοια με αυτή της Βρετανίας, της Πορτογαλίας και του Ισραήλ ενώ και στη χώρα μας «ο αριθμός των κρουσμάτων θα ξεπεράσει σίγουρα τις 2000».

Ο εμβολιασμός, είπε ακόμη, είναι πολύ σημαντικός για όλους αυτή τη στιγμή, καθώς αν νοσήσει κάποιος, ανεξαρτήτως ηλικίας και φυσικής κατάστασης, ακόμη και τα ήπια συμπτώματα μπορούν να διατηρηθούν για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Για τις μετακινήσεις, ο καθηγητής υπογράμμισε ότι είναι πολύ δύσκολο να ελεγχθούν οι χερσαίες μετακινήσεις. Σύντομα, οι διακρατικές μετακινήσεις θα επιτρέπονται μόνο σε εμβολιασμένους.

Για την επαναφορά της μάσκας στους εξωτερικούς χώρους, ο κ. Μαγιορκίνης ανέφερε ότι δεν έχει τεθεί αυτό το θέμα προς συζήτηση αυτή τη στιγμή.

Τέλος, για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού, είπε ότι υπάρχει ένα σαφές σχέδιο για συγκεκριμένους επαγγελματικούς χώρους. «Αυτό θα ακολουθήσουμε και με αυτό θα πορευτούμε», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...