354
Διαδικασία λήψης λυμάτων στην Ψυττάλεια για ανάλυση ιικού φορτίου κορονοϊού | Intime

Λύματα: Αύξηση 260% του ιικού φορτίου στη Θεσσαλονίκη, 219% στην Αττική

Protagon Team Protagon Team 20 Ιουλίου 2021, 18:52
Διαδικασία λήψης λυμάτων στην Ψυττάλεια για ανάλυση ιικού φορτίου κορονοϊού
|Intime

Λύματα: Αύξηση 260% του ιικού φορτίου στη Θεσσαλονίκη, 219% στην Αττική

Protagon Team Protagon Team 20 Ιουλίου 2021, 18:52

Αυξήθηκε το ιικό φορτίο του κορονοϊού στην Αττική και τη Θεσσαλονίκη την τελευταία εβδομάδα, σύμφωνα με την ανάλυση που έγινε από το Εθνικό Δίκτυο Επιδημιολογίας Λυμάτων του ΕΟΔΥ.

Οι καθαρά αυξητικές μεταβολές κυμάνθηκαν από 34% στη Λάρισα έως 260% στη Θεσσαλονίκη, ενώ οριακή κρίνεται από τους ειδικούς η αύξηση 24% στο Ρέθυμνο.

Πτωτικές μεταβολές παρατηρήθηκαν μόνο σε δύο από τις δώδεκα περιοχές του Εθνικού Δικτύου Λυμάτων, και συγκεκριμένα στον Βόλο (68%) και στο Ηράκλειο (74%).

Η μεταβολλές στο ιικό φορτίο ανά περιφέρεια

Περιφέρεια Αττικής: Την τελευταία εβδομάδα το ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων παρουσίασε στατιστικά σημαντική αύξηση (219%) του εβδομαδιαίου μέσου όρου, σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα. Το ιικό φορτίο στα λύματα βρίσκεται πλέον σε υψηλά επίπεδα.

Θεσσαλονίκη: Την τελευταία εβδομάδα παρατηρήθηκε σημαντική αύξηση (260%) στο ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων. Η αυξητική τάση του ιικού φορτίου ήταν έντονη στις αρχές της τελευταίας εβδομάδας, ενώ στη συνέχεια ομαλοποιήθηκε.

Λάρισα: Παρατηρήθηκε περαιτέρω αύξηση 34% στο ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων στη Λάρισα σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα.

Βόλος: Την τελευταία εβδομάδα καταγράφηκε μείωση 68% στα επίπεδα του ιικού φορτίου στο Βόλο.

Ηράκλειο: Στην πόλη του Ηρακλείου καταγράφηκε μείωση 74% του εβδομαδιαίου μέσου όρου στο ιικό φορτίο των αστικών. Η συγκέντρωση του ιικού φορτίου στα αστικά λύματα της πόλης συνεχίζει να χαρακτηρίζεται μέτρια προς σχετικά υψηλή.

Χανιά: Καταγράφηκε αύξηση 176% του εβδομαδιαίου μέσου όρου στο ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων σε σύγκριση. Η συγκέντρωση του ιικού φορτίου στα αστικά λύματα της πόλης χαρακτηρίζεται μέτρια.

Ρέθυμνο: Καταγράφηκε περαιτέρω αύξηση του εβδομαδιαίου μέσου όρου στο ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων. Παρά την οριακή αύξηση, οι τιμές του ιικού φορτίου χαρακτηρίζονται σχετικά υψηλές.

Αγιος Νικόλαος: Παρατηρήθηκε αύξηση 110%. Παρά την αύξηση που καταγράφηκε, το ιικό φορτίο παραμένει σε σχετικά χαμηλά προς μέτρια επίπεδα.

Πάτρα: Παρατηρήθηκε σταθερή αύξηση 35% στο ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα.

Ξάνθη: Ανιχνεύτηκε γενετικό υλικό του ιού στα αστικά λύματα της Ξάνθης, όμως σε πολύ χαμηλά επίπεδα.

Αλεξανδρούπολη: Παρατηρήθηκε αύξηση 255% στο ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων στην Αλεξανδρούπολη. Σημειώνεται ότι η παραπάνω ποσοστιαία μεταβολή υπολογίζεται συγκριτικά με την προηγούμενη εβδομάδα, κατά την οποία τα επίπεδα του ιικού φορτίου ήταν εξαιρετικά χαμηλά.

Ιωάννινα: Το μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο στα λύματα παρουσίασε αύξηση 48%.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...