376
Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης παραδίδει την πλακέτα για τον αδικοχαμένο Γιώργο Λυγγερίδη, στον πατέρα του, Θανάση Λυγγερίδη | Facebook/POASY

«Λύγισε» ο πατέρας του Γιώργου Λυγγερίδη όταν έμαθε για τις συλλήψεις: «Είναι μία δικαίωση, μία αρχή»

Protagon Team Protagon Team 23 Απριλίου 2024, 00:31
Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης παραδίδει την πλακέτα για τον αδικοχαμένο Γιώργο Λυγγερίδη, στον πατέρα του, Θανάση Λυγγερίδη
|Facebook/POASY

«Λύγισε» ο πατέρας του Γιώργου Λυγγερίδη όταν έμαθε για τις συλλήψεις: «Είναι μία δικαίωση, μία αρχή»

Protagon Team Protagon Team 23 Απριλίου 2024, 00:31

Οι συμπτώσεις, το timing που θα έλεγαν οι Αγγλοσάξωνες, δεν είναι κάτι που μένει απαρατήρητο. Τη Δευτέρα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ) είχε προγραμματίσει ειδική ημερίδα για την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας –μια εκδήλωση στη μνήμη του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη που είχε χάσει τη ζωή του από το δολοφονικό χτύπημα των χούλιγκαν, στου Ρέντη, τον περασμένο Δεκέμβριο. Την ίδια ώρα η ΕΛ.ΑΣ προχωρούσε σε μαζικές συλλήψεις για τη δολοφονία, ως επιστέγασμα μιας πολύμηνης και μυστικής έρευνας.

Μάλιστα η είδηση των πρώτων συλλήψεων έγινε γνωστή την ώρα που στην εκδήλωση της ΠΟΑΣΥ ο πατέρας, η μητέρα και η αδελφή του Γιώργου Λυγγερίδη παραλάμβαναν από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη μια τιμητική πλακέτα στη μνήμη του αδικοχαμένου 31χρονου αστυνομικού.

«Αυτός ο θρήνος, μετά το θάνατο του Γιώργου Λυγγερίδη, πρέπει να μετατραπεί σε μια πράξη τόσο για εκείνον που “έφυγε” όσο και για εκείνους που μένουν πίσω. Οφείλουμε να επανεξετάσουμε όλο το νομικό καθεστώς γύρω από την προστασία των θυμάτων της βίας και της τρομοκρατίας», δήλωσε ο κ. Χρυσοχοΐδης για να συμπληρώσει: «Για όσους φεύγουν με αυτό τον άδικο τρόπο, υπάρχει η απόδοση της δικαιοσύνης, έτσι όπως προβλέπει η Δημοκρατία και το Σύνταγμά μας. Ο Γιώργος, θα είναι κάθε μέρα μαζί μας, για να μας θυμίζει πόσο πολύτιμη είναι η ανθρώπινη ζωή και πόσο απεχθής, δολοφονική και καταστροφική είναι η βία για κάθε κοινωνία. Για όσους μένουν, τους γονείς του Γιώργου, τους γονείς κάθε θύματος, θέλω να τονίσω πως δεν θα μείνουν μόνοι. Η Ελληνική Αστυνομία, αλλά και όλη η Ελλάδα θα είμαστε δίπλα σας, ούτως ώστε κάθε μέρα να μπορούμε να παλέψουμε, να αγωνιστούμε και να δώσουμε τη μάχη όχι μόνο ως κοινωνία, αλλά και ως Αστυνομία, να καταπολεμήσουμε το έγκλημα».

Ο Θανάσης Λυγγερίδης δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα δάκρυά του.

«Ηταν μία δύσκολη συναισθηματικά ημέρα, πολλά μπορούν να γίνουν, νόμοι υπάρχουν. Είναι μία δικαίωση, μία αρχή, η δική μου η δικαίωση βέβαια ό,τι και να γίνει, δεν πρόκειται να γίνει», είπε ο κ. Λυγγερίδης, ενώ για τους συλληφθέντες ανέφερε: «Δεν θέλω να τους αντικρίσω, δεν θέλω ούτε να τους βλέπω»… «Θέλω να τιμωρηθούν, όπως τους αξίζει».

«Έχασα έναν γιο, έναν ήρωα, απέκτησα μια άλλη οικογένεια τη διμοιρία του. Οι συνάδελφοί του είναι όλοι γιοι μου, τον γιο μου αγκάλιαζα εκεί μέσα» συμπλήρωσε με τρεμάμενη φωνή και δάκρυα στα μάτια.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...