433
Συντρίμμια στην Πολτάβα μετά τη ρωσική επίθεση | x

Λουτρό αίματος στην Ουκρανία: Τουλάχιστον 41 νεκροί από ρωσικό πλήγμα στην Πολτάβα

Protagon Team Protagon Team 3 Σεπτεμβρίου 2024, 15:03
Συντρίμμια στην Πολτάβα μετά τη ρωσική επίθεση
|x

Λουτρό αίματος στην Ουκρανία: Τουλάχιστον 41 νεκροί από ρωσικό πλήγμα στην Πολτάβα

Protagon Team Protagon Team 3 Σεπτεμβρίου 2024, 15:03

Δεκάδες άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους την Τρίτη στην Ουκρανία από δύο βαλλιστικούς πυραύλους της Ρωσίας που έπληξαν την πόλη Πολτάβα.

Σύμφωνα με τον ουκρανό πρόεδρο, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, οι βαλλιστικοί πύραυλοι έπληξαν μια εκπαιδευτική εγκατάσταση και ένα κοντινό νοσοκομείο στην πόλη της Ουκρανίας, σκοτώνοντας τουλάχιστον 41 ανθρώπους και τραυματίζοντας άλλους 180.

Ενα από τα κτίρια του Στρατιωτικού Ινστιτούτου Επικοινωνιών καταστράφηκε μερικώς, ανέφερε ο ουκρανός πρόεδρος. Επίσης υπάρχουν αναφορές για εγκλωβισμένους.

Ο Ζελένσκι ανακοίνωσε ότι διέταξε πλήρη και άμεση έρευνα για όλες τις συνθήκες του συμβάντος.

«Όλες οι απαραίτητες υπηρεσίες συμμετέχουν στην επιχείρηση διάσωσης. Είμαι ευγνώμων σε όλους όσους, από τα πρώτα λεπτά μετά το χτύπημα, βοηθούν τους ανθρώπους που σώζουν ζωές», πρόσθεσε.

Tο ουκρανικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε: «Ο Ρώσος επιτιθέμενος εξαπέλυσε μια βάρβαρη επίθεση σε ένα από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα της πόλης. Σύμφωνα με τις διαθέσιμες πληροφορίες, ο εχθρός χρησιμοποίησε δύο βαλλιστικούς πυραύλους».

Σύμφωνα με το ουκρανικό υπουργείο Άμυνας, το πλήγμα συνέβη σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα από τη στιγμή που ενεργοποιήθηκε ο συναγερμός ειδοποίησης εισερχόμενων πυραύλων. «Συνέβη την ώρα που οι άνθρωποι πήγαιναν προς το υπόγειο καταφύγιο», τόνισε.

«Χάρη στο συντονισμένο έργο των διασωστών και των γιατρών, διασώθηκαν 25 άτομα, 11 από τα οποία απεγκλωβίστηκαν από τα συντρίμμια, οι διασώστες συνεχίζουν αυτή τη στιγμή το έργο τους», πρόσθεσε το υπουργείο.

Το πλήγμα έρχεται αρκετά 24ωρα μετά τους μαζικούς βομβαρδισμούς με drone εναντίον κυρίως της ουκρανικής πρωτεύουσας.

Εκκληση προς τη Δύση

«Το ρωσικό απόβρασμα θα λογοδοτήσει σίγουρα για αυτό το χτύπημα», τόνισε ο Ζελένσκι στην εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram.

Επανέλαβε τις εκκλήσεις του για περισσότερη βοήθεια από τη Δύση με σκοπό την ενίσχυση της αεράμυνας και προέτρεψε τους συμμάχους να επιτρέψουν τη χρήση όπλων μεγάλου βεληνεκούς τους για επιδρομές βαθύτερα στο ρωσικό έδαφος προκειμένου να προστατεύσουν την Ουκρανία.

«Συνεχίζουμε να λέμε σε όλους στον κόσμο που έχουν τη δύναμη να σταματήσουν αυτόν τον τρόμο: τα συστήματα αεράμυνας και οι πύραυλοι είναι απαραίτητα στην Ουκρανία και όχι σε κάποια αποθήκη κάπου», πρόσθεσε.

«Απαιτούνται πλήγματα μεγάλης εμβέλειας που μπορούν να μας προστατεύσουν από τη ρωσική τρομοκρατία τώρα, όχι λίγο αργότερα. Δυστυχώς, κάθε μέρα καθυστέρησης σημαίνει απώλεια ζωών», τόνισε ακόμη ο Ζελένσκι.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...