220
Oι δύο τελευταίοι όροφοι του πεντάστερου ξενοδοχείου που λόγω ύψους κρύβει τη θέα στην Ακρόπολη, σφραγίστηκαν - απομένει το ζήτημα της κατεδάφισης | INTIMEnews

Λουκέτο οριστικά στους αυθαίρετους ορόφους του Coco Mat των Πολ και Μιχάλη Ευμορφίδη

Protagon Team Protagon Team 4 Απριλίου 2024, 15:28
Oι δύο τελευταίοι όροφοι του πεντάστερου ξενοδοχείου που λόγω ύψους κρύβει τη θέα στην Ακρόπολη, σφραγίστηκαν - απομένει το ζήτημα της κατεδάφισης
|INTIMEnews

Λουκέτο οριστικά στους αυθαίρετους ορόφους του Coco Mat των Πολ και Μιχάλη Ευμορφίδη

Protagon Team Protagon Team 4 Απριλίου 2024, 15:28

Σφραγίστηκαν την Παρασκευή από το υπουργείο Τουρισμού οι δύο τελευταίοι όροφοι και το rooftop bar του ξενοδοχείου Coco Mat, στην περιοχή Μακρυγιάννη, καθώς απερρίφθη από το Εφετείο το αίτημα αναστολής που υπέβαλε η ιδιοκτήτρια εταιρεία.

Οσον αφορα την κατεδάφιση του αυθαίρετου τμήματος του κτιρίου του Coco Mat Athens BC, το θέμα έχει αναλάβει η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής, η οποία όμως, όπως σημειώνεται σε σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή», δύσκολα θα προλάβει να δημοπρατήσει διαγωνισμό για την εκτέλεσή της μέχρι το Μάιο, όπως έχει ζητήσει το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Υπενθυμίζεται ότι στις 12/12/2022 η Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου Αθηναίων είχε προβεί σε σύνταξη έκθεσης αυτοψίας, με την οποία επιβλήθηκε πρόστιμο ανέγερσης ποσού €4.717.857,80 και πρόστιμο διατήρησης ποσού €2.358.928,90 για το ακίνητό της (ξενοδοχείο COCO-MAT ATHENS BC), επί των οδών Φαλήρου 5 και παρόδου Συγγρού 34, στην Αθήνα.

Το σχετικό πρόστιμο είχε επιβληθεί στην Μπλε Κέδρος ΑΕΕΑΠ,  ιδιοκτήτρια της ξενοδοχειακής μονάδας των αδελφών Πωλ και Μιχάλη Ευμορφίδη.

Στις 12/07/2023, η υπηρεσία ελέγχου των τουριστικών καταλυμάτων της Αττικής (Περιφερειακή Υπηρεσία Τουρισμού Αττικής) προχώρησε σε άμεση παύση της λειτουργίας του ξενοδοχείου.

Η απόφαση της υπηρεσίας, ελήφθη κατόπιν ενημέρωσης από τον πάρεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας, σχετικά με το υπ. αριθ. 15/2023 πρακτικό του Τριμελούς Συμβουλίου Συμμόρφωσης, λόγω μερικής ανάκλησης της οικοδομικής άδειας του ξενοδοχείου (σκέψη 8 του ανωτέρω πρακτικού του ΣτΕ).

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...