510
Οι δάσκαλοι παραπονιούνται ότι οι μαθητές δεν μιλούν μεταξύ τους στα διαλείμματα, καθώς είναι απασχολημένοι με τα τηλέφωνά τους | Shutterstock/BearFotos

Λος Αντζελες: Τέλος τα κινητά τηλέφωνα στα σχολεία

Protagon Team Protagon Team 20 Ιουνίου 2024, 21:27
Οι δάσκαλοι παραπονιούνται ότι οι μαθητές δεν μιλούν μεταξύ τους στα διαλείμματα, καθώς είναι απασχολημένοι με τα τηλέφωνά τους
|Shutterstock/BearFotos

Λος Αντζελες: Τέλος τα κινητά τηλέφωνα στα σχολεία

Protagon Team Protagon Team 20 Ιουνίου 2024, 21:27

Τα κινητά τηλέφωνα θα απαγορευτούν στα σχολεία στο Λος Αντζελες, καθώς υπάρχουν ανησυχίες ότι βλάπτουν την ψυχική υγεία των παιδιών, εμποδίζουν τη εκμάθηση και τροφοδοτούν τον διαδικτυακό εκφοβισμό, όπως αναφέρει ρεπορτάζ των Times του Λονδίνου.

Το σχολικό συμβούλιο της πόλης ψήφισε υπέρ της απαγόρευσης, που αναμένεται να τεθεί σε ισχύ τον Ιανουάριο του επόμενου έτους. Λεπτομέρειες για την εφαρμογή της θα αποκαλυφθούν σε μελλοντική συνάντηση, όπως δήλωσαν αξιωματούχοι. Ο κυβερνήτης της Καλιφόρνιας, Γκάβιν Νιούσομ, έχει δηλώσει ότι θα υποστήριζε περιορισμούς της χρήσης τηλεφώνων στα σχολεία όλης της Πολιτείας.

Η ενοποιημένη σχολική περιφέρεια του Λος Αντζελες είναι η δεύτερη μεγαλύτερη στις ΗΠΑ μετά από εκείνη της Νέας Υόρκης, και η ψήφος της για την απαγόρευση των κινητών τηλεφώνων είναι πιθανό να εντείνει τη συζήτηση σχετικά με το πώς μπορούν να προστατευθούν οι νέοι από τις συσκευές τους.

Αυτή την εβδομάδα ο υπουργός Υγείας της κυβέρνησης Μπάιντεν, Βίβεκ Μέρθι, δήλωσε ότι οι πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης θα πρέπει να φέρουν προειδοποιητικές ετικέτες παρόμοιες με εκείνες στο αλκοόλ και στον καπνό, λόγω των επιπτώσεών τους στην ψυχική υγεία των παιδιών.

Αξιωματούχοι στο Λος Αντζελες ισχυρίζονται ότι οι τηλεφωνικές συσκευές κυριαρχούν στις τάξεις, παρά την πολιτική που ήδη απαγορεύει στους μαθητές να χρησιμοποιούν τα τηλέφωνά τους κατά τη διάρκεια του μαθήματος ή να περιηγούνται σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης που δεν εξυπηρετούν «εκπαιδευτικούς σκοπούς», ενώ βρίσκονται στους σχολικούς χώρους.

«Οι μαθητές μας είναι κολλημένοι στα κινητά τους τηλέφωνα, σε αντίθεση με τους ενήλικες» λέει στους Times ο Νικ Μελβόιν, πρώην δάσκαλος και μέλος του σχολικού συμβουλίου του Λος Αντζελες. «Κάνουν κρυφά περιηγήσεις την ώρα των μαθημάτων ή έχουν την προσοχή τους στραμμένη στις συσκευές τους περπατώντας στους διαδρόμους. Δεν μιλούν μεταξύ τους ούτε παίζουν στο μεσημεριανό διάλειμμα, γιατί έχουν τα ασύρματα ακουστικά στα αυτιά τους».

Ο Μελβόιν, ο οποίος κατεβαίνει υποψήφιος στις εκλογές για να εκπροσωπήσει την Καλιφόρνια στο Κογκρέσο, λέει ότι η χρήση κινητών τηλεφώνων στους χώρους του σχολείου έχει δημιουργήσει προβλήματα στους δασκάλους, οι οποίοι, μαζί με τους γονείς, αναγκάζονται να κάνουν τους αστυνόμους στα παιδιά για τη χρήση των κινητών.

Ωστόσο υπάρχουν ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν πριν τεθεί σε ισχύ η απαγόρευση. Ορισμένα μέλη του σχολικού συμβουλίου εξέφρασαν ανησυχίες για τον τρόπο επικοινωνίας των μαθητών με τους γονείς τους σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης – όπως ένα περιστατικό μαζικών πυροβολισμών, κάτι που συμβαίνει όλο και συχνότερα τα τελευταία χρόνια σε σχολεία. Το συμβούλιο θα ζητήσει τις απόψεις των γονέων πριν εφαρμόσει την πολιτική.

Ερευνες δείχνουν σταθερά σύνδεση της χρήσης των μέσων κοινωνικής δικτύωσης με προβλήματα ψυχικής υγείας στους νέους. Μια έκθεση του Pew Research Center διαπίστωσε ότι το 72% των αμερικανών δασκάλων Γυμνασίου πιστεύει ότι η απόσπαση της προσοχής από τα κινητά «συνιστά σημαντικό πρόβλημα στην τάξη». Εάν τελικά εφαρμοστεί η απαγόρευση, ίσως ζητηθεί από τους μαθητές να τοποθετούν τις συσκευές τους σε μαγνητικές θήκες που θα ανοίγουν στο τέλος της ημέρας.

Στη Βρετανία, υπουργοί της κυβέρνησης ασκούν πίεση στα σχολεία για να εφαρμόσουν αυστηρότερους περιορισμούς όσον αφορά τις τηλεφωνικές συσκευές, με οδηγίες που εκδόθηκαν τον περασμένο Φεβρουάριο προς την κατεύθυνση της απαγόρευσης. Μια έρευνα του περασμένου Απριλίου έδειξε ότι το 11% των σχολείων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης είχε εφαρμόσει πλήρη απαγόρευση.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...