225
Αποψη της Βουλής των Κοινοτήτων στη διάρκεια συνεδρίασης | UK PARLIAMENT/JESSICA TAYLOR - HANDOUT - EPA

Λονδίνο: Βουλευτής των Τόρις έβλεπε πορνό την ώρα της συνεδρίασης!

Protagon Team Protagon Team 27 Απριλίου 2022, 15:50
Αποψη της Βουλής των Κοινοτήτων στη διάρκεια συνεδρίασης
| UK PARLIAMENT/JESSICA TAYLOR - HANDOUT - EPA

Λονδίνο: Βουλευτής των Τόρις έβλεπε πορνό την ώρα της συνεδρίασης!

Protagon Team Protagon Team 27 Απριλίου 2022, 15:50

Βουλευτής των Συντηρητικών εθεάθη από συναδέλφους του να παρακολουθεί πορνογραφικό υλικό στο τηλέφωνό του, ενώ βρισκόταν στο Κοινοβούλιο, σύμφωνα με βρετανικά ΜΜΕ.

Το κόμμα των Συντηρητικών και συγκεκριμένα ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του, Κρις Χίτον-Χάρις, διερευνά την καταγγελία, όπως ανακοίνωσε το γραφείο του.

«Αυτή η συμπεριφορά είναι εντελώς απαράδεκτη και θα ληφθούν μέτρα», τόνισε εκπρόσωπος του γραφείου του.

Η καταγγελία δημοσιοποιήθηκε σε μία ειδική συνεδρίαση της βουλής, την Τρίτη, με θέμα την κουλτούρα του σεξισμού στο βρετανικό κοινοβούλιο.

Ο βουλευτής δεν κατονομάστηκε, αλλά μια συνάδελφός του είπε στη συνεδρίαση της Τρίτης ότι καθόταν δίπλα του και τον είδε, ενώ μια άλλη το επιβεβαίωσε.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, 14 γυναίκες βουλευτές διηγήθηκαν τις δικές τους ιστορίες σεξουαλικής παρενόχλησης από συναδέλφους τους άνδρες βουλευτές, και εξέφρασαν την ανησυχία τους ότι η τοξική ατμόσφαιρα μέσα στη βουλή θα μπορούσε να αποτρέψει τις γυναίκες από το να διεκδικήσουν βουλευτική έδρα.

Πηγές στην αίθουσα ανέφεραν ότι η πρώην πρωθυπουργός Τερέζα Μέι, η οποία ήταν παρούσα σε ορισμένες από τις καταθέσεις των βουλευτών, φαινόταν οργισμένη.

Ενας βουλευτής είπε: «Μοιράζονταν φρικτά περιστατικά με τι τους είχε συμβεί με άνδρες βουλευτές», προσθέτοντας ότι ο επικεφαλής του γραφείου πειθαρχίας του κόμματος είχε σοκαριστεί από τις καταγγελίες.

Οπως ανέφερε το BBC, βουλευτής των Πρασίνων δήλωσε ότι 56 βουλευτές βρίσκονται υπό διερεύνηση για περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης, ανάμεσά τους και τρεις υπουργοί της κυβέρνησης Τζόνσον.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...