373
Ορισμένα από τα αυτοκίνητα που κατέσχεσε η Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου | Metropolitan Police

Λονδίνο: Η αστυνομία έβαλε… φρένο σε πολυτελή αυτοκινήτα

Protagon Team Protagon Team 20 Αυγούστου 2024, 12:01
Ορισμένα από τα αυτοκίνητα που κατέσχεσε η Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου
|Metropolitan Police

Λονδίνο: Η αστυνομία έβαλε… φρένο σε πολυτελή αυτοκινήτα

Protagon Team Protagon Team 20 Αυγούστου 2024, 12:01

Η μητροπολιτική αστυνομία κατέσχεσε περισσότερα από 60 «σούπερ» αυτοκίνητα αξίας περίπου 6 εκατ. λιρών (7 εκατ. ευρώ), συμπεριλαμβανομένων μοντέλων των McLaren, Bentley και Rolls-Royce, σε όλο το κεντρικό Λονδίνο μέσα σε ένα μόνο Σαββατοκύριακο.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Telegraph, οι αστυνομικοί ξεκίνησαν μια επιχείρηση καταστολής της ενοχλητικής οδήγησης, συλλαμβάνοντας πέντε οδηγούς και κατάσχοντας τα πολυτελή οχήματά τους, μετά από καταγγελίες κατοίκων στο Γουέστμινστερ για επικίνδυνη οδήγηση και υψηλές ταχύτητες.

Κάποια από τα αυτοκίνητα που κατασχέθηκαν ήταν Ferrari και Lamborghini, σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας. Τα πέντε άτομα συνελήφθησαν για αδικήματα που περιλάμβαναν ασφαλιστική απάτη, χρήση κινητού τηλεφώνου εν ώρα οδήγησης, μη χρήση ζώνης ασφαλείας και οδήγηση χωρίς τη δέουσα προσοχή. Η αστυνομική επιχείρηση ακολούθησε καταγγελίες κατοίκων για μετατροπή των δρόμων σε αγωνιστικές πίστες.

(Metropolitan Police)

Η Σκότλαντ Γιαρντ ξεκίνησε την επιχείρηση με βάση τις πληροφορίες της στις 2 Αυγούστου, σε συνεργασία με το δημοτικό συμβούλιο του Γουέστμινστερ και το Τμήμα Ασφάλισης Αυτοκινήτων της πόλης, και κατάσχεσε τα οχήματα το περασμένο Σαββατοκύριακο. «Η αστυνομία ενέργησε με βάση τις ανησυχίες των κατοίκων της κοινότητας» δήλωσε ο Ειδικός Επιθεωρητής της Μητροπολιτικής Αστυνομίας του Λονδίνου, Τζεφ Τάτμαν.

Επισήμανε ότι η επιτυχημένη επιχείρηση στόχευσε παραπτώματα όπως η αντικοινωνική οδήγηση, που προκαλούν μεγάλη αναστάτωση σε κατοίκους και τουρίστες. «Η εξαιρετική συνεργασία μας με τα άλλα δύο τμήματα του δήμου αποδεικνύει ότι επιμένουμε στην αντιμετώπιση της παραβατικότητας στους δρόμους. Δείχνει παράλληλα την αφοσίωση των ειδικών αστυνομικών, που διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην ασφάλεια της πόλης» συμπλήρωσε.

(Metropolitan Police)

Ο δημοτικός σύμβουλος Πολ Ντιμόλντενμπεργκ, μέλος της επιτροπής του δημοτικού συμβουλίου για θέματα διαχείρισης, πρόσθεσε: «Οσοι πιστεύουν ότι μπορούν να χρησιμοποιούν τους δρόμους μας σαν ιδιωτική πίστα αργά το βράδυ, να γνωρίζουν ότι δεν είναι ευπρόσδεκτοι στο Γουέστμινστερ. Ο θόρυβος και η επικίνδυνη οδήγηση από αυτούς τους νεαρούς χειροτερεύουν στη διάρκεια του καλοκαιριού, επομένως χαιρετίζω τα αποτελέσματα της επιχείρησης».

Αφού επαίνεσε τους αστυνομικούς που παράτησαν τα ρεπό τους για να συμμετάσχουν στην επιχείρηση, ο σύμβουλος υπογράμμισε τη μηδενική ανοχή του δημοτικού συμβουλίου της πόλης στην αντικοινωνική οδήγηση. «Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε μαζί με την αστυνομία και τις άλλες τοπικές αρχές, ώστε να διασφαλίσουμε ότι οι αγώνες ταχύτητας θα παραμείνουν στις πίστες και όχι στους δημόσιους δρόμους μας» κατέληξε.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...