637
Ο Χουάν Κάρλος και η Κορίνα Βίντγκεσταϊν | CreativeProtagon

Στα δικαστήρια πάει τον Χουάν Κάρλος η πρώην ερωμένη του

Protagon Team Protagon Team 27 Ιουλίου 2021, 21:06
Ο Χουάν Κάρλος και η Κορίνα Βίντγκεσταϊν
|CreativeProtagon

Στα δικαστήρια πάει τον Χουάν Κάρλος η πρώην ερωμένη του

Protagon Team Protagon Team 27 Ιουλίου 2021, 21:06

Αγωγή κατά του τέως βασιλιά της Ισπανίας και αίτηση για ασφαλιστικά μέτρα κατέθεσε η πρώην ερωμένη του Κορίνα Σάιν-Βίτγκενσταϊν, κατηγορώντας τον ότι με εντολή του την παρακολουθούν από το 2012 οι ισπανικές μυστικές υπηρεσίες στη Βρετανία.

Η 57χρονη Βίτγκενσταϊν διατηρούσε ερωτική σχέση με τον Χουάν Κάρλος, τουλάχιστον από το 2004 μέχρι το 2009.

Ο Χουάν Κάρλος ζει αυτοεξόριστος στο Αμπου Ντάμπι, καθώς το Ανώτατο Δικαστήριο της Ισπανίας διερευνά τη συμφωνία ισπανικών εταιρειών με τη Σαουδική Αραβία το 2011 για την κατασκευή σιδηροδρομικής γραμμής από τη Μέκκα στη Μεντίνα, ύψους 6,7 δισ. ευρώ. Ο πρώην βασιλιάς κατηγορείται ότι έλαβε δώρο 100 εκατ. δολάρια για την συμφωνία αυτή.

Ενα μέρος από τα 100 εκατ. δολάρια, που έλαβε ο Χουάν Κάρλος μέσω κάποιας ελβετικής τράπεζας και ενός ιδρύματος του Παναμά, κατέληξε με μορφή δωρεάς στην Βιτγκενστάιν. Για τη μεταφορά του χρησιμοποιήθηκε ένας άλλος λογαριασμός, στις Μπαχάμες. Αυτή η μεταφορά βρίσκεται επίσης υπό διερεύνηση για ξέπλυμα χρήματος.

Η ίδια λέει ότι αμέσως μετά τον χωρισμό της με τον Χουάν Κάρλος, εκείνος της ζήτησε να του επιστρέψει ένα μεγάλο μέρος από τα 65 εκατ. ευρώ, που της είχε δώσει, κάτι που η ίδια αρνήθηκε. Και έκτοτε, όπως λέει, συχνά γίνεται αντικείμενο παρενόχλησης από τις ισπανικές μυστικές υπηρεσίες, την CNI, οι οποίες, όπως τονίζει, την παρακολουθούν σε κάθε της βήμα.

Τον Φεβρουάριο ανακοίνωσε ότι σκόπευε μέχρι και να κινηθεί νομικά κατά του ισπανικού κράτους, μετά από ένα περιστατικό που συνέβη στα τέλη του 2017, όταν την ώρα που κοιμόντουσαν, ένας άγνωστος άνδρας εισέβαλε στην έπαυλη παρακάμπτοντας τα σκυλιά, τους συναγερμούς και τους άνδρες ασφαλείας και έκοψε έναν κυκλικό κομμάτι γυαλιού από ένα παράθυρο του σαλονιού της.

H Κορίνα ισχυρίζεται ότι η CNI έχει δαπανήσει εκατομμύρια ευρώ σε μια εκστρατεία παρενόχλησης, εισβολής και απενεργοποίησης των τηλεφώνων και των υπολογιστών της, μέχρι και την αποσύνδεση του κουμπιού πανικού στην κρεβατοκάμαρά της.

Λέει ότι έχει επίσης υποστεί μια εκστρατεία δυσφήμησης και «ψευδών ειδήσεων» στο Διαδίκτυο και μια συνεχή προσπάθεια πλύσης εγκεφάλου στα παιδιά της προκειμένου να πιστέψουν ότι η μητέρα τους είναι διεφθαρμένη ή κάτι ακόμη χειρότερο. «Από τη στιγμή που χωρίσαμε [με τον βασιλιά] ήμουν υπό πλήρη παρακολούθηση. Hταν η αρχή μιας ολόκληρης εκστρατείας προκειμένου να με παρουσιάσουν ως μια Γουόλις Σίμπσον ή μια Λαίδη Μακβέθ, έναν “κακό χαρακτήρα” που παραπλάνησε αυτόν τον “υπέροχο άνθρωπο”».

Καταγγέλλει επίσης ότι δέχθηκε απειλές λόγω της σχέσης της από τις ισπανικές μυστικές υπηρεσίες και τον τότε επικεφαλής τους, Φελίζ Σανζ Ρολντάν. «Τέτοια πράγματα συμβαίνουν σε απολυταρχικά καθεστώτα, όχι σε μια σύγχρονη ευρωπαϊκή δημοκρατία».

Η Βίντγκεσταϊν κατέθεσε την αγωγή στο Ανώτατο Δικαστήριο του Λονδίνου, αλλά τώρα είδε το φως της δημοσιότητας, σύμφωνα με τους Financial Times.

Αγνωστο παρέμεινε το ποσό που ζητά ως αποζημίωση για τον χαμένο τζίρο στην εργασία της, λόγω της δυσφημιστικής εκστρατείας εναντίον της, που ενορχήστρωσε το περιβάλλον του Χουάν Κάρλος, όπως λέει, αλλά πρέπει να είναι δεκάδες εκατομμύρια ευρώ.

Επειδή ο τέως βασιλιάς της Ισπανίας δεν ζει στη Βρετανία, το δικαστήριο καλείται να αποφασίσει αν μπορεί να εκδικάσει την υπόθεση.

Η Βίντγκεσταϊν ήταν «σύμβουλος στρατηγικής» με πελάτες πλούσιους ιδιώτες και μεγάλες εταιρείες σε πολλές χώρες.

Με την αίτηση για σφαλιστικά μέτρα, ζητεί να απαγορευτεί στον Χουάν Κάρλος και τους πράκτορές του να πλησιάσουν την ίδια, την οικογένειά της, ή τις κατοικίες της σε απόσταση μικρότερη των 150 μέτρων, να επικοινωνήσουν μαζί της με οποιοδήποτε τρόπο, να την προσβάλουν, να την δυσφημίσουν ή να την παρακολουθήσουν.

Η ίδια ισχυρίζεται επίσης ότι ο Σουλτάνος του Ομάν αγόρασε ένα διαμέρισμα αξίας 50 εκατ. λιρών στο Λονδίνο για τον Χουάν Κάρλος και ότι ο τέως βασιλιάς της ζήτησε να πληρώσει μία προκαταβολή 200.000 λιρών για διάφορες υπηρεσίες σχετικά με το διαμέρισμα, αλλά αυτή αρνήθηκε.

Τον Δεκέμβριο, ο Χουάν Κάρλος πλήρωσε 680.000 ευρώ που χρωστούσε στην ισπανική εφορία επειδή είχε λάβει ως δώρο 800.000 ευρώ από έναν μεξικανο-βρετανό επιχειρηματία το 2016-18, τα οποία δεν είχε δηλώσει.

Τον Φεβρουάριο, πλήρωσε άλλα 4,4 εκατ. ευρώ στην εφορία που σχετίζονταν με ιδιωτικές πτήσεις του στο εξωτερικό.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...