218
Συμπλοκές μεταξύ διαδηλωτών από τις επιχειρήσεις της εστίασης και αστυνομίας στη Ρώμη | REUTERS /Yara Nardi

Lockdown: Συμπλοκές εστιατόρων με αστυνομικούς σε διαδήλωση στη Ρώμη

Protagon Team Protagon Team 13 Απριλίου 2021, 19:13
Συμπλοκές μεταξύ διαδηλωτών από τις επιχειρήσεις της εστίασης και αστυνομίας στη Ρώμη
|REUTERS /Yara Nardi

Lockdown: Συμπλοκές εστιατόρων με αστυνομικούς σε διαδήλωση στη Ρώμη

Protagon Team Protagon Team 13 Απριλίου 2021, 19:13

Για δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα ιδιοκτήτες εστιατορίων και μικρών επιχειρήσεων συγκεντρώθηκαν στο κέντρο της Ρώμης τη Δευτέρα, ζητώντας να ανοίξουν και πάλι οι επιχειρήσεις τους.

Περίπου 2000 άτομα από όλη την Ιταλία συμμετείχαν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας με τίτλο «Ανοίγω», όπως γράφει η βρετανική Telegraph.

Οι διαδηλωτές κρατούσαν ιταλικές σημαίες στα χέρια και φώναζαν «είμαστε όλοι εργαζόμενοι», εν μέσω έντονης παρουσίας αστυνομικών δυνάμεων σε μια πλατεία κοντά στη Βουλή.

Πολλοί ιδιοκτήτες καταστημάτων και επιχειρήσεων σήκωσαν συμβολικά τα χέρια τους ψηλά, προκειμένου να στείλουν το μήνυμα ότι απορρίπτουν τη βία, και επανέλαβαν ότι αυτό που αιτούνται είναι να δουλέψουν και πάλι άμεσα, για να μπορέσουν να συντηρήσουν τις οικογένειές τους.

Οι συμπλοκές ξεκίνησαν όταν διαδηλωτές πέταξαν πέτρες στην αστυνομία, η οποία απάντησε με δακρυγόνα.

Η κυβέρνηση του τελευταίους 14 μήνες έχει επιβάλει κατά περιόδους λουκέτο στα εστιατόρια, σε μία προσπάθεια να μειωθεί η μετάδοση του κορονοϊού, ο οποίος ευθύνεται για περισσότερους από 114.600 θανάτους στη χώρα.

Και ενώ το πρώτο lockdown, τον Μάρτιο του 2020, ήταν ευρέως αποδεκτό από τους Ιταλούς, στα νέα μέτρα που άρχισαν να επιβάλλονται από τον Οκτώβριο, υπήρξαν έντονες αντιδράσεις σε πολλές ιταλικές πόλεις.

Οι διαμαρτυρίες είχαν σταματήσει με την αύξηση των κρουσμάτων στη χώρα τον Φεβρουάριο, όμως η απόφαση της κυβέρνησης να κρατήσει κλειστές της επιχειρήσεις χωρίς να δώσει κάποια ημερομηνία για το άνοιγμά τους, προκάλεσε νέες, έντονες αντιδράσεις.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...