218
Ο Ταουίλ, μαζί με ένα ακόμη στέλεχος της Χεζμπολάχ, φέρονται να σκοτώθηκαν όταν το αυτοκίνητό τους χτυπήθηκε από πύραυλο στο λιβανέζικο χωριό Ματζντάλ Σελμ | X

Λίβανος: Νεκρός ανώτερος διοικητής της Χεζμπολάχ από πυραυλική επίθεση

Protagon Team Protagon Team 8 Ιανουαρίου 2024, 16:36
Ο Ταουίλ, μαζί με ένα ακόμη στέλεχος της Χεζμπολάχ, φέρονται να σκοτώθηκαν όταν το αυτοκίνητό τους χτυπήθηκε από πύραυλο στο λιβανέζικο χωριό Ματζντάλ Σελμ
|X

Λίβανος: Νεκρός ανώτερος διοικητής της Χεζμπολάχ από πυραυλική επίθεση

Protagon Team Protagon Team 8 Ιανουαρίου 2024, 16:36

Ανώτερος αξιωματούχος της Χεζμπολάχ σκοτώθηκε σε επίθεση στον νότιο Λίβανο, σύμφωνα με αναφορές των διεθνών ειδησεογραφικών δικτύων τη Δευτέρα.

Πρόκειται για τον Γουίσαμ Ταουίλ, αναπληρωτή επικεφαλής μονάδας της επίλεκτης δύναμης Radwan της οργάνωσης, ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

Σύμφωνα με το ίδιο Μέσο, ο Ταουίλ μαζί με ένα ακόμη στέλεχος της Χεζμπολάχ σκοτώθηκαν όταν το αυτοκίνητό τους χτυπήθηκε από πύραυλο στο λιβανέζικο χωριό Ματζντάλ Σελμ.

«Πρόκειται για ένα πολύ οδυνηρό χτύπημα» για τη φιλοϊρανική οργάνωση σχολίασε στο Reuters μία πηγή υπηρεσιών ασφαλείας. Αλλη πηγή, αναφερόμενη στην εξέλιξη, εξέφρασε την εκτίμηση ότι «τώρα η κατάσταση θα φουντώσει».

Ο Γουίσαμ Ταουίλ «είχε ηγετικό ρόλο στη διαχείριση των (στρατιωτικών) επιχειρήσεων της Χεζμπολάχ στον νότο», σημείωσε έτερος αξιωματούχος ασφαλείας, μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων. «Σκοτώθηκε σε ισραηλινή επιδρομή με στόχο το αυτοκίνητό του στο νότο», πρόσθεσε.

Εικόνες και πλάνα που μεταδόθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φέρονται να καταγράφουν τις στιγμές αμέσως μετά το στοχευμένο πλήγμα στο όχημα, το οποίο παραδόθηκε στις φλόγες, ωστόσο δεν ήταν εφικτό να διασταυρωθούν, σε πρώτο χρόνο, ως προς τη γνησιότητά τους.

Η εξέλιξη αυτή ήρθε λίγες ημέρες αφότου ο επικεφαλής της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, προειδοποίησε το Ισραήλ να μην ξεκινήσει πόλεμο στον Λίβανο.

Είχε προηγηθεί η δολοφονία του υψηλόβαθμου πολιτικού στελέχους της Χαμάς, Σάλεχ αλ Αρούρι, και άλλων πέντε μελών της παλαιστιανιακής οργάνωσης, σε λιβανέζικο έδαφος.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...