210
Ο υφυπουργός Εσωτερικών Θεόδωρος Λιβάνιος εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τους ΟΤΑ για τη συμβολή τους στην αντιμετώπιση της υγειονομικής και κοινωνικής κρίσης | ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαΐτας

Λιβάνιος: Κλειστές οι παιδικές χαρές – ανά κύματα η προσέλευση των δημοσίων υπαλλήλων

Protagon Team Protagon Team 28 Απριλίου 2020, 19:26
Ο υφυπουργός Εσωτερικών Θεόδωρος Λιβάνιος εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τους ΟΤΑ για τη συμβολή τους στην αντιμετώπιση της υγειονομικής και κοινωνικής κρίσης
|ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαΐτας

Λιβάνιος: Κλειστές οι παιδικές χαρές – ανά κύματα η προσέλευση των δημοσίων υπαλλήλων

Protagon Team Protagon Team 28 Απριλίου 2020, 19:26

Στην ενημέρωση που ακολούθησε το διάγγελμα του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη περί σταδιακής άρσης των περιοριστικών μέτρων, ο υφυπουργός Εσωτερικών Θεόδωρος Λιβάνιος, αρμόδιος για θέματα αυτοδιοίκησης, είπε ότι η δημόσια διοίκηση και οι ΟΤΑ στάθηκαν μέχρι τώρα και θα σταθούν και στη συνέχεια στο ύψος των περιστάσεων, αφού ο δρόμος προς την κανονικότητα δεν θα είναι εύκολος. Το υπουργείο Εσωτερικών είπε, έχει δέσμη μέτρων για τη λειτουργία των υπηρεσιών του κράτους.

Σε ένα θέμα που απασχολεί χιλιάδες οικογένειες, τα νέα μάλλον δεν είναι ιδιαιτέρως ευχάριστα: τα μικρά παιδιά δεν θα μπορέσουν προς το παρόν να παίζουν στις παιδικές χαρές, οι οποίες θα παραμείνουν κλειστές επ’ αόριστον.

Από τη σύντομη εισήγηση του υφυπουργού προκύπτει ότι:

  • Οι εργαζόμενοι στις δημόσιες υπηρεσίες θα προσέρχονται σε τρεις φάσεις: στις 7, στις 8, στις 9 το πρωί, και ότι αναλόγως θα προσδιορίζεται και η ώρα αποχώρησής τους.
  • Η εξ αποστάσεως εργασία στο Δημόσιο συνεχίζεται, όπως και η εκ περιτροπής εργασία.
  • Συνεχίζεται η άδεια ειδικού σκοπού, η οποία θα επανακαθοριστεί εφόσον ανοίξουν τα σχολεία και οι παιδικοί σταθμοί.
  • Δεν αλλάζει ο τρόπος εξυπηρέτησης του κοινού από το Δημόσιο. Σε περίπτωση που οι πολίτες δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν ηλεκτρονικά, τότε αυτό θα γίνεται μόνο με προκαθορισμένα ραντεβού.
  • Δεν θα ανοίξουν τώρα οι παιδικές χαρές, αλλά μόνο οι υπαίθριες αθλητικές εγκαταστάσεις.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...