294
φωτ.αρχείου | Intime

Λιβαδειά: Τραυματίες σε σύγκρουση αμαξοστοιχίας με μηχανή του ΟΣΕ

Protagon Team Protagon Team 24 Ιανουαρίου 2022, 22:23
φωτ.αρχείου
|Intime

Λιβαδειά: Τραυματίες σε σύγκρουση αμαξοστοιχίας με μηχανή του ΟΣΕ

Protagon Team Protagon Team 24 Ιανουαρίου 2022, 22:23

Επιχείρηση για την μεταφορά αμαξοστοιχίας από το σημείο όπου ήταν ακινητοποιημένη μέχρι το σταθμό της Δαύλειας, έτσι ώστε να μπορέσει η πυροσβεστική και ΕΚΑΒ να προσεγγίσουν για να μεταφέρουν τους τραυματίες, ήταν σε εξέλιξη αργά τη Δευτέρα.

Κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, μηχανή του ΟΣΕ πλησίασε στο τελευταίο βαγόνι της αμαξοστοιχίας και έπεσε με δύναμη πάνω σε αυτό.

Η σύγκρουση ήταν σφοδρή και είχε σαν συνέπεια να τραυματιστούν έξι επιβάτες, να τραυματιστεί ο μηχανοδηγός της μηχανής αλλά και δύο ακόμη εργαζόμενοι που βρίσκονταν εκεί για να αποκαταστήσουν τις βλάβες.

Πρόκειται για το τρένο με αριθμό 54 που κατευθύνονταν από την Αθήνα στη Θεσσαλονίκη και το οποίο αναχώρησε από την Αθήνα στις 12:15 της Δευτέρας. Το συγκεκριμένο τρένο, ανέφερε το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ακινητοποιήθηκε για πολλές ώρες στον σταθμό της Λιβαδειάς, καθώς έπαθε βλάβη από τα χιόνια στο μπροστινό τμήμα του, με συνέπεια να χρειαστεί να μετακινηθούν εκεί ειδικά συνεργεία του ΟΣΕ να αποκαταστήσουν τη βλάβη, για να μπορέσει να προχωρήσει.

Παρά το γεγονός ότι αποκαταστάθηκε η βλάβη λίγα χιλιόμετρα μετά το σταθμό της Λιβαδειάς, το τρένο ακινητοποιήθηκε πάλι, καθώς είχε όγκους χιονιού μπροστά του, που δεν του επέτρεπαν να κινηθεί. Τότε κλήθηκε μία μηχανή από το σταθμό της Οινόης να κατευθυνθεί στην πίσω πλευρά του τρένου για να το βοηθήσει, έτσι ώστε να ξεπεράσει τα εμπόδια και να συνεχίσει την πορεία του. Τότε συνέβη και η σύγκρουση.

Αργά τη Δευτέρα δυνάμεις της πυροσβεστικής κατευθύνονταν στο σταθμό της Δαύλειας, που βρίσκεται ανάμεσα στη Λιβαδειά και τη Τιθορέα. Εκεί μεταφέρεται και η αμαξοστοιχία, καθώς είναι το μοναδικό σημείο όπου θα μπορέσουν να την προσεγγίσουν τα σωστικά συνεργεία για να μεταφέρουν τους τραυματίες.

Στο νοσοκομείο της Λιβαδειάς έχει σημάνει συναγερμός, αφού ακόμη δεν έχουν σαφή εικόνα για το τι ακριβώς τραύματα φέρουν τα συγκεκριμένα άτομα. Οι πρώτες πληροφορίες είναι συγκεχυμένες, αλλά κάνουν λόγο για ελαφρά τραυματίες

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News