239
|

Ληστεία €1 εκατ. στη Θεσσαλονίκη σε βάρος γνωστού επιχειρηματία – είχε πέσει θύμα απαγωγής το 1996

Protagon Team Protagon Team 27 Ιουνίου 2022, 15:48

Ληστεία €1 εκατ. στη Θεσσαλονίκη σε βάρος γνωστού επιχειρηματία – είχε πέσει θύμα απαγωγής το 1996

Protagon Team Protagon Team 27 Ιουνίου 2022, 15:48

Κινηματογραφική ληστεία τα ξημερώματα της Κυριακής σε σπίτι γνωστού επιχειρηματία στην ανατολική Θεσσαλονίκη. Σε διάστημα μόλις δέκα λεπτών οι δράστες μπήκαν στο διαμέρισμα επί της οδού Μαρίας Κάλλας, πήγαν κατευθείαν στο χρηματοκιβώτιο, το ξεκόλλησαν από τη θέση του και το έριξαν κάτω στον δρόμο από τον έκτο όροφο της πολυκατοικίας!

Εμφανής, η λακούβα που έμεινε στην άσφαλτο από την πτώση  του βάρους 400 (!) κιλών χρηματοκιβωτίου (δείτε τη φωτογραφία κάτω).

Μέσα στο χρηματοκιβώτιο φέρεται να περιείχε 300.000 ευρώ σε μετρητά και κοσμήματα, ενώ κατά πληροφορίες, οι άριστα προετοιμασμένοι διαρρήκτες πρόλαβαν επίσης να αφαιρέσουν από το διαμέρισμα δέκα  ρολόγια συνολικής αξίας 500.000 ευρώ.

Η διάρρηξη του 1 εκατ. ευρώ (όπως εκτιμάται το σύνολο της «λείας» των δραστών) έγνε ενώ ο 48χρονος ιδιοκτήτης του διαμερίσματος βρισκόταν οικογενειακώς στην Πάρο. Ο  γνωστός επιχειρηματίας φέρεται να επικήρυξε τους δράστες με ένα πολύ μεγάλο χρηματικό ποσό  και να έχει ήδη παραδώσει στις Αρχές το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες τοπικών μέσων στη Θεσσαλονίκη, είναι η δεύτερη φορά που ο 48χρονος επιχειρηματίας γίνεται στόχος κακοποιών, καθώς πριν από 26 χρόνια είχε πέσει θύμα απαγωγής .

Στις 29 Αυγούστου του 1996,  ο 22χρονος – τότε – φοιτητής απήχθη έξω από το γήπεδο του ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Αμέσως μετά την απαγωγή του μετάφερθηκε από τους απαγωγείς του στην Αλβανία.

Αφέθηκε ελεύθερος στις 16 Σεπτεμβρίου στην Κέρκυρα, αφού ο πατέρας του παρέδωσε λύτρα 150 εκατ.δρχ. με το λεωφορείο της γραμμής Θεσσαλονίκη – Τίρανα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...