961
O Μέσι δεν φαίνεται να ενδιαφέρεται για όσα έχει να του προσφέρει η γαλλική πρωτεύουσα στον τομέα της διασκέδασης | REUTERS/Sarah Meyssonnier

Λιονέλ Μέσι: Ενας «σπιτόγατος» στην ντόλτσε βίτα του Παρισιού

Sportscaster Sportscaster 19 Αυγούστου 2021, 17:09
O Μέσι δεν φαίνεται να ενδιαφέρεται για όσα έχει να του προσφέρει η γαλλική πρωτεύουσα στον τομέα της διασκέδασης
|REUTERS/Sarah Meyssonnier

Λιονέλ Μέσι: Ενας «σπιτόγατος» στην ντόλτσε βίτα του Παρισιού

Sportscaster Sportscaster 19 Αυγούστου 2021, 17:09

Δέκα μέρες συμπληρώνονται την Παρασκευή από την κοσμοϊστορική άφιξη του Λιονέλ Μέσι στο Παρίσι, εν μέσω μιας αποθεωτικής υποδοχής που ποτέ δεν θα ξεχάσει: στο αεροδρόμιο, στο νοσοκομείο όπου υποβλήθηκε στις τυπικές ιατρικές εξετάσεις, στην επίσημη παρουσίασή του, στην πρώτη του προπόνηση, αλλά και στα social media. Οπου η πρώτη του ανάρτηση ως παίκτη της Παρί Σεν Ζερμέν συγκέντρωσε 21 εκατομμύρια «like». Αν και συνηθισμένος στις εκδηλώσεις λατρείας προς το πρόσωπό του -το όνομά του δονούσε τακτικά το γιγαντιαίο «Καμπ Νου» των 100.000 θεατών-, η έκπληξή του ήταν δικαιολογημένη. Διότι η «Πόλη του Φωτός» φημίζεται για πολλά πράγματα, αλλά όχι για το ποδοσφαιρικό της πάθος.

Από το απόγευμα της 10ης Αυγούστου μέχρι σήμερα, τα διεθνή media -ιδίως στη Γαλλία, την Ισπανία και την Αγγλία- δεν σταμάτησαν ούτε λεπτό να καταγράφουν το χρονικό της «καινούργιας ζωής» του αργεντινού σούπερ-σταρ. Ενός συντηρητικού οικογενειάρχη που το Παρίσι αναγόρευσε σε «βασιλιά» του, στρώνοντας στα πόδια του την περιλάλητη ντόλτσε βίτα του.

Το (προσωρινό του) παλάτι είναι το υπερπολυτελές ξενοδοχείο «Le Royal Monceau», καταριανών συμφερόντων, το οποίο στο παρελθόν έχει φιλοξενήσει προσωπικότητες όπως ο Ουΐνστον Τσόρτσιλ, ο Ντουάιτ Αϊζενχάουερ, ο Ουόλτ Ντίσνεϊ, ο Ερνεστ Χέμινγουεϊ, ο Ρόμπερτ ντε Νίρο και η Μαντόνα. Αλλά και τον Νεϊμάρ, το 2017, όταν ο βραζιλιάνος άσος είχε πάρει μεταγραφή από την Μπαρτσελόνα στην Παρί Σεν Ζερμέν. Ενα απλό δίκλινο κοστίζει 700 λίρες (820 ευρώ) τη βραδιά, όμως υπάρχουν και πολύ ακριβότερες επιλογές: 61 senior σουίτες και τρεις προεδρικές. Για την ακρίβεια, η οικογένεια του Μέσι διαμένει στο συγκρότημα διαμερισμάτων του ξενοδοχείου, που βρίσκεται ακριβώς δίπλα του, και φιλοξενεί VIP πελάτες που θέλουν την ησυχία τους.

Ο Λέο Μέσι και μπροστά οι δύο μικροί του, Τιάγκο και Ματέο

Σύμφωνα με τη Mundo Deportivo, το διαμέρισμα των Μέσι είναι 350 τετραγωνικών μέτρων, αποτελείται από τρία υπνοδωμάτια, ισάριθμα μπάνια, σαλόνι, τραπεζαρία και κουζίνα, διαθέτει γυμναστήριο (το οποίο η κυρία Μέσι επισκέπτεται πιο συχνά από όσο εκείνος), ενώ το ζεύγος απολαμβάνει τις υπηρεσίες ενός σεφ και ενός σοφέρ, μέρα – νύχτα. Η καταλανική εφημερίδα αναφέρει ότι η διαμονή εκεί κοστίζει 15.500 ευρώ τη βραδιά, όμως ο ιστότοπος της Mirror ανεβάζει την τιμή στις 17.000 λίρες (19.890 ευρώ).

Το «Le Royal Monceau» βρίσκεται στην καρδιά της γαλλικής πρωτεύουσας, σε πολύ κοντινή απόσταση από την Αψίδα του Θριάμβου και τα Ηλύσια Πεδία, όμως η οικογένεια Μέσι δεν έχει επισκεφθεί, ακόμη, κανένα από τα αξιοθέατα της πόλης. Το ρεπορτάζ της Mirror επιμαίνει ότι ο Λίο και η Αντονέλα δεν κυκλοφορούν ούτε στις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου, που περιλαμβάνουν έξι γκουρμέ εστιατόρια -ανάμεσά τους και το παγκοσμίως διάσημο «Matsuhisa»-, αίθουσα κινηματογράφου, πισίνα 23 μέτρων και σπα. Ο «Pulga» δύσκολα θα ευτυχήσει στον γαστρονομικό παράδεισο της πόλης με τα εννέα αστέρια Michelin, καθώς οι διατροφικές του προτιμήσεις είναι πολύ περιορισμένες. Λατρεύει τα θαλασσινά στην πιο απλοϊκή τους εκδοχή, και το αργεντίνικο βόειο κρέας.

Πιθανότατα, το Παρίσι δεν θα… συγκινήσει τον Μέσι, ούτε ως πρωτεύουσα της υψηλής ραπτικής. Σε κοντινή απόσταση από το ξενοδοχείο του θα βρει τις μπουτίκ όλων των διάσημων σχεδιαστών (Dior, Givenchy, Hermes, Chanel…), όμως εκείνος παραμένει πιστός στη φίρμα που τον είχε ντύσει γαμπρό, στις 30 Ιουνίου 2017 στο Ροζάριο της Αργεντινής: την Gucci. Αντε να φορέσει και Balenciaga, που είναι γαλλικός οίκος αλλά ιδρύθηκε από ισπανό σχεδιαστή. Γενικώς, ο Λίο δεν «το ‘χει» με τα ρούχα, δεν φημίζεται για τη φινέτσα του, σε αντίθεση με τον ιστορικό του αντίπαλο στα γήπεδα, Κριστιάνο Ρονάλντο.

Ούτε, βεβαίως, με το night clubbing – ακόμη μια επιλογή διασκέδασης που η πόλη προσφέρει απλόχερα στους κατοίκους και τους επισκέπτες της. Ο Μέσι είναι «σπιτόγατος», δεν πίνει, και… σιχαίνεται το ξενύχτι. Στη Βαρκελώνη, που η νυχτερινή ζωή δεν της λείπει, ελάχιστες φορές τον είχαν δει να νυχτοπερπατάει, και ήταν την εποχή που ζούσε εκεί ο Νεϊμάρ. Αραγε, θα τον ξεσηκώσει πάλι, τώρα που οι παλιοί συμπαίκτες και φίλοι έσμιξαν ξανά;

Οι «κακές γλώσσες» λένε ότι ο Βραζιλιάνος (που έχει αφήσει εποχή με τα κοσμικά του πάρτι στο Υοyo, το κλαμπ με τους φημισμένους DJs), οι δύο συμπατριώτες του Μέσι, Ανχελ ντι Μαρία και Λεάντρο Παρέδες, και ο Ιταλός Μάρκο Βεράτι, είναι πολύ καλοί γνώστες της νυχτερινής ζωής του Παρισιού. Ωστόσο, δύσκολα θα πείσουν τον Λίο να τους ακολουθήσει. Προτιμά να αράζει στον καναπέ του και να παίζει ηλεκτρονικά παιχνίδια. Ο παλιός του συμπαίκτης και «κολλητός» φίλος, Ζεράρδ Πικέ, έχει αποκαλύψει ότι ένα βράδυ του 2012 τον περίμενε σε εστιατόριο της Βαρκελώνης, μαζί με τη σύντροφό του, Σακίρα, αλλά εκείνος δεν εμφανίστηκε στο ραντεβού. Είχε αποκοιμηθεί, παίζοντας video-games.

Μια άλλη αγαπημένη του συνήθεια είναι οι βραδιές μπάρμπεκιου, στις οποίες καλούσε αρκετούς από τους συμπαίκτες του. Θα το κάνει, ασφαλώς, και στο Παρίσι μόλις εγκατασταθεί στη μόνιμη κατοικία του. Εχει ζητήσει να του βρουν μια έπαυλη στα προάστια, κοντά στο αθλητικό κέντρο της Παρί. Κατά προτίμηση κοντά στη βίλα του Νεϊμάρ (στην οποία παλαιότερα ζούσε ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ), ή του ντι Μαρία.

Ο Μέσι θα είναι, ίσως, ο πρώτος πάμπλουτος (με περιουσία άνω των 350 εκατ. ευρώ) κάτοικος του Παρισιού, που δεν θα υποκύψει στις «Σειρήνες» του. Η ζωή του δεν θα αλλάξει σημαντικά. Απλώς, το ιδιωτικό του τζετ θα είναι παρκαρισμένο σε άλλο αεροδρόμιο, και τα επιφωνήματα θαυμασμού για τα «μαγικά» του κόλπα με την μπάλα θα τα ακούει σε άλλη γλώσσα.

Αντιθέτως, η σύζυγός του, Αντονέλα Ροκούτσο, θα βρει εκεί τον παράδεισό της. Κυρίως, στον επαγγελματικό τομέα. Αν και έχει σπουδάσει οδοντοτεχνίτης, εργάζεται ως υπεύθυνη εκδηλώσεων και διατροφολόγος. Από τον Νοέμβριο του 2016, και ως μοντέλο της αργεντίνικης φίρμας ρουχισμού, Ricky Sarkany. Το Παρίσι θα της ανοίξει νέους, μεγαλύτερους ορίζοντες.

Το πρόβλημα θα το έχουν τα δύο μεγαλύτερα από τα τρία τους παιδιά, που αναγκάστηκαν να αποχωριστούν το σχολείο και τους φίλους τους: ο Τιάγκο, 9 ετών, και ο Ματέο, 6. Αν κάποιος παρατηρήσει προσεκτικά τη φωτογραφία της οικογένειας στο χορτάρι του «Παρκ ντε Πρενς», θα το διαπιστώσει στα θλιμμένα τους μουτράκια.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...