425
Η Εβαντζελίστα προ ημερών στο Παρίσι | Reuters

Λίντα Εβαντζελίστα: Μπράβο σε όσες μίλησαν για παρενόχληση από τον πρώην σύζυγό μου

Protagon Team Protagon Team 16 Οκτωβρίου 2020, 23:07
Η Εβαντζελίστα προ ημερών στο Παρίσι
|Reuters

Λίντα Εβαντζελίστα: Μπράβο σε όσες μίλησαν για παρενόχληση από τον πρώην σύζυγό μου

Protagon Team Protagon Team 16 Οκτωβρίου 2020, 23:07

Το μοντέλο Λίντα Εβαντζελίστα επαίνεσε το «θάρρος και τη δύναμη» που επέδειξαν τέσσερις γυναίκες οι οποίες κατηγορούν τον πρώην σύζυγό της, Ζεράλ Μαρί, για σεξουαλική παρενόχληση, αλλά και βιασμό.

Μιλώντας αποκλειστικά στο περιοδικό Guardian’s Weekend, η 55χρονη Καναδή είπε ότι πιστεύει τα λόγια των γυναικών αυτών για τις εμπειρίες τους με τον Μαρί, ο οποίος για πάνω από τρεις δεκαετίες ήταν από τις πιο ισχυρές προσωπικότητες της βιομηχανίας της μόδας.

«Κατά τη διάρκεια της σχέσης μου με τον Μαρί, δεν ήξερα τίποτα γι’ αυτούς τους σεξουαλικούς ισχυρισμούς εναντίον του, οπότε δεν μπόρεσα να βοηθήσω αυτές τις γυναίκες», δήλωσε η Εβαντζελίστα, που ήταν παντρεμένη με τον Μαρί μεταξύ 1987 και 1993.

«Τις ακούω τώρα, και με βάση τις δικές μου εμπειρίες, πιστεύω ότι λένε την αλήθεια. Η καρδιά μου ραγίζει γιατί αυτές είναι πληγές που μπορεί να μην επουλωθούν ποτέ, και θαυμάζω το θάρρος και τη δύναμή τους να μιλούν σήμερα», είπε η Καναδή.

Θυμίζουμε ότι προ ημερών οι εισαγγελικές αρχές του Παρισιού ξεκίνησαν μια προκαταρκτική έρευνα για την κατηγορία του βιασμού και της παρενόχλησης, σε βάρος του Μαρί, πρώην διευθυντή του παραρτήματος του πρακτορείου μοντέλων Elite στην Ευρώπη, μετά τις καταγγελίες τεσσάρων γυναικών.

Η έρευνα αυτή αφορά τις κατηγορίες του «βιασμού και σεξουαλικής επίθεσης» και «βιασμού και σεξουαλικής επίθεσης σε ανήλικο πρόσωπο», σύμφωνα με την εισαγγελία.

Τα αδικήματα που κατήγγειλαν οι τέσσερις γυναίκες σημειώθηκαν μεταξύ 1980-98 και ενδέχεται να έχουν παραγραφεί.

Ο Ζεράλ Μαρί, νυν διευθυντής του πρακτορείου μοντέλων Oui management, ήταν ο ιστορικός διευθυντής του πρακτορείου Elite στην Ευρώπη.

Το σημαντικότερο πρακτορείο μοντέλων στον κόσμο ιδρύθηκε το 1971 στο Παρίσι από τους Τζον Καζαμπλάνκας και Άλεν Κίτλερ.

Μεταξύ άλλων, προωθούσε μεγάλα ονόματα της πασαρέλας, όπως τις Ναόμι Κάμπελ, Κλόντια Σίφερ και Σίντι Κρόφορντ.

Η πρώην δημοσιογράφος του BBC Λάιζα Μπρίνκγουορθ υποστηρίζει ότι τη νύχτα της 5ης προς την 6η Οκτωβρίου 1998, ο Μαρί, τον οποίο συνόδευε σε ένα κλαμπ, ανέβηκε επάνω της ενώ εκείνη ήταν καθισμένη σε μια καρέκλα και «πίεσε τα γεννητικά του όργανα στο υπογάστριό της».

Η δημοσιογράφος υποδυόταν το μοντέλο προκειμένου να εργαστεί στη βιομηχανία της μόδας και να κάνει ρεπορτάζ για το θέμα της «απρεπούς σεξουαλικής συμπεριφοράς» ορισμένων ατζέντηδων, στο πλαίσιο ενός ντοκιμαντέρ που προκάλεσε σκάνδαλο την εποχή εκείνη.

Πέραν της πρώην δημοσιογράφου, τρία πρώην μανεκέν κατηγορούν επίσης τον Μαρί για βιασμούς.

Η Αμερικανίδα Τζιλ Ντοντ είπε ότι βιάστηκε το 1980, όταν ήταν 19 ετών.

Μια άλλη Αμερικανίδα, η Κάρι Σάτον, έκανε λόγο για «αμέτρητους» βιασμούς το 1986, ενώ ήταν ακόμη ανήλικη, 17 ετών.

Η Σουηδή Έμπα Κάρλσον, 51 ετών σήμερα, κατήγγειλε ότι βιάστηκε από τον Μαρί το 1990. Όλες αυτές οι υποθέσεις έχουν παραγραφεί.

Ο Μαρί, μιλώντας στην εφημερίδα Sunday Times, «διέψευσε κατηγορηματικά» τις καταγγελίες.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...