632
Το μπρα ντε φερ του Πολάκη με την εικονιζόμενη Αθηνά Λινού στην Κουμουνδούρου συνεχίζεται | INTIMEnews

Λινού: Ευπρόσδεκτη κάθε έρευνα – ο Κασσελάκης μού αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι τη ζήτησε

Protagon Team Protagon Team 21 Αυγούστου 2024, 12:15
Το μπρα ντε φερ του Πολάκη με την εικονιζόμενη Αθηνά Λινού στην Κουμουνδούρου συνεχίζεται
|INTIMEnews

Λινού: Ευπρόσδεκτη κάθε έρευνα – ο Κασσελάκης μού αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι τη ζήτησε

Protagon Team Protagon Team 21 Αυγούστου 2024, 12:15

Στη σκιά του διαρκούς σφυροκοπήματος εναντίον της από τον κατά τα άλλα «σύντροφο» Παύλο Πολάκη (μετά το επεισόδιο στη Βουλή που οδήγησε τον βουλευτή Χανίων στην αποπομπή από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ αλλά όχι και από το κόμμα), η βουλευτής Β1 Βόρειου Τομέα Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ, Αθηνά Λινού, θέλησε να απαντήσει στο μπαράζ δημοσιευμάτων την Τρίτη περί εντολής του προέδρου του κόμματος, Στέφανου Κασσελάκη, να διεξαχθεί ανεξάρτητη έρευνα αναφορικά με τις καταγγελίες (Πολάκη) για τις επιχορηγήσεις του Ινστιτούτου Prolepsis

Με αφορμή την ιδιότητα της συναδέλφου του ως προέδρου του Ινστιτούτου Προληπτικής, Περιβαλλοντολογικής και Εργασιακής Ιατρικής Prolepsis, ο Παύλος Πολάκης βάλλει κατά ριπάς εδώ και μέρες με σειρά αναρτήσεων κατά της κυρίας Λινού και στη βάση αυτών των καταγγελιών, είδαν το φως της δημοσιότητας πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες ο Στέφανος Κασσελάκης επικοινώνησε με την βουλευτή, που βρίσκεται στις ΗΠΑ, και την ενημέρωσε για την απόφαση να κινηθεί ανεξάρτητη έρευνα σε βάρος της.

Η ίδια ωστόσο το διαψεύδει, ισχυριζόμενη ότι στη συνομιλία που είχε με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, εκείνος τής αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι υπάρχει τέτοια απόφαση.

«Παρ’ όλο που ο πρόεδρος, κ. Κασσελάκης, σε επικοινωνία που είχαμε, αρνήθηκε κατηγορηματικά την ύπαρξη τέτοιας απόφασης, προσωπικά -λέει η Αθηνά Λινού- δεν θα είχα καμία αντίρρηση να πραγματοποιηθεί άμεσα. Το Ινστιτούτο Prolepsis και όλα του τα προγράμματα, ούτως ή άλλως, ελέγχονται από ορκωτούς λογιστές, διεθνείς ελεγκτικούς οργανισμούς, και από κρατικούς φορείς. Για κάθε πρόγραμμα, υποβάλλονται εκθέσεις πεπραγμένων μαζί με οικονομικούς απολογισμούς προς κάθε ενδιαφερόμενο, οι οποίοι τα αξιολογούν όχι μόνο ως προς τη νομιμότητά τους και τη χρηστή διαχείριση των κονδυλίων, αλλά και ως προς την αποτελεσματικότητά τους. Δεν έχω την παραμικρή αμφιβολία ότι οποιοσδήποτε επιπλέον έλεγχος θα επιβεβαιώσει ότι το έργο αυτό ήταν πάντα και νόμιμο, και ηθικό, και αποτελεσματικό».

Και κλείνοντας την ανάρτησή της (δείτε τη ολοκληρη κάτω), σε μια έμμεση πλην σαφή απάντηση προς τον Παύλο Πολάκη και το περιβάλλον του, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μιλά για φασιστικές συμπεριφορές -τύπου «ρίξε λάσπη και κάτι θα μείνει»- με παράπλευρη απώλεια όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, την απουσία οποιασδήποτε σοβαρής και ουσιώδους αντιπολίτευσης.

Σχολιάζοντας την ανάρτηση Λινού, πηγες του ΣΥΡΙΖΑ ανέφεραν αρχικκά ότι το Γραφείο του προέδρου, μετά από εντολή του, ερευνά τα δημοσιεύματα.

Αυτό που δεν έχει γίνει, διευκρίνιζαν, είναι να ανατεθεί το θέμα σε μία από τις τέσσερις μεγάλες οικονομικές εταιρείες (big4) καθώς δεν υπάρχουν τα χρήματα, ενώ η κυρία Λινού αναμένεται με την επιστροφή της από τις ΗΠΑ να δώσει και τις απαραίτητες διευκρινήσεις στον πρόεδρο.

 Η ανάρτηση της Αθηνάς Λινού

Με ενημέρωσαν ότι η συνεχιζόμενη ψευδολογία από συγκεκριμένο κέντρο περιέλαβε χθες δήθεν απόφαση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ να ζητήσει από ανεξάρτητη εταιρεία να ελέγξει τις σε βάρος μου καταγγελίες. Παρόλο που ο Πρόεδρος, κ. Κασσελάκης, σε επικοινωνία που είχαμε, αρνήθηκε κατηγορηματικά την ύπαρξη τέτοιας απόφασης, προσωπικά δεν θα είχα καμία αντίρρηση να πραγματοποιηθεί άμεσα.

Το Ινστιτούτο Prolepsis και όλα του τα προγράμματα, ούτως ή άλλως, ελέγχονται από ορκωτούς λογιστές, διεθνείς ελεγκτικούς οργανισμούς, και από κρατικούς φορείς. Για κάθε πρόγραμμα, υποβάλλονται εκθέσεις πεπραγμένων μαζί με οικονομικούς απολογισμούς προς κάθε ενδιαφερόμενο, οι οποίοι τα αξιολογούν όχι μόνο ως προς τη νομιμότητά τους και τη χρηστή διαχείριση των κονδυλίων, αλλά και ως προς την αποτελεσματικότητά τους. Δεν έχω την παραμικρή αμφιβολία ότι οποιοσδήποτε επιπλέον έλεγχος θα επιβεβαιώσει ότι το έργο αυτό ήταν πάντα και νόμιμο, και ηθικό, και αποτελεσματικό.

Οι μεταμεσονύχτιες αναδημοσιεύσεις προσποιούνται ότι θέτουν σοβαρά ερωτήματα. Δεν αναζητούν όμως ειλικρινά τις εύκολα προσβάσιμες απαντήσεις, οι οποίες προκύπτουν από δημόσια στοιχεία που παραμένουν στη διάθεση όλων και είναι πλήρως διαφανή. Αδικούν το έργο μιας ομάδας 30 επιστημόνων και εκατοντάδων εθελοντών και αποσκοπούν μονάχα σε μικροκομματικές φιλοδοξίες.

Οι παράπλευρες όμως απώλειες αυτών των φασιστικών συμπεριφορών («ρίξε λάσπη και κάτι θα μείνει») είναι η ελλιπής συζήτηση και ανεπαρκής αντιμετώπιση των ανισοτήτων στη χώρα μας, καθώς και η απουσία οποιασδήποτε σοβαρής και ουσιώδους αντιπολίτευσης.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...