174
Επιστρέφουν και πάλι οι ουρές στα σούπερ μάρκετ | Intime

Νέα μέτρα στα σουπερμάρκετ και καταστήματα τροφίμων: Λιγότεροι πελάτες ανά τετραγωνικό

Protagon Team Protagon Team 12 Νοεμβρίου 2021, 18:02
Επιστρέφουν και πάλι οι ουρές στα σούπερ μάρκετ
|Intime

Νέα μέτρα στα σουπερμάρκετ και καταστήματα τροφίμων: Λιγότεροι πελάτες ανά τετραγωνικό

Protagon Team Protagon Team 12 Νοεμβρίου 2021, 18:02

H επιδείνωση της επιδημιολογικής κατάστασης της χώρας οδήγησε την κυβέρνηση να αποφασίσει να επαναφέρει περιοριστικά μέτρα στα σουπερμάρκετ που ίσχυαν και επί περιόδου lockdown. Ετσι, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, από αύριο, Σάββατο, θα είναι μειωμένος ο αριθμός των ατόμων που θα επιτρέπεται να βρίσκονται ταυτόχρονα εντός των σουπερμάρκετ και των καταστημάτων τροφίμων.

Στην επικείμενη Κοινή Υπουργική Απόφαση θα αναφερόταν η επιστροφή του κανόνα ένα άτομο ανά 9 τ.μ., ο οποίος είχε καταργηθεί στις 25 Οκτωβρίου και είχε αντικατασταθεί από τον κανόνα 1 άτομο ανά 2 τ.μ.

Το μέτρο δεν ισχύει για τα εμπορικά καταστήματα, καθώς εκεί υπάρχει έλεγχος πιστοποιητικών (εμβολιασμού ή αρνητικού rapid test για τους ανεμβολίαστους).

Το μέτρο αυτό λαμβάνεται καθώς η ιδέα να επιτρέπεται στα σουπερμάρκετ η είσοδος των ανεμβολίαστων πολιτών μόνο με αρνητικό rapid test εγκαταλείφθηκε, καθώς κρίθηκε ότι αφενός θα προκαλέσει έντονες αντιδράσεις, αφετέρου θα συναντήσει μεγάλες δυσκολίες στην εφαρμογή της.

Υπενθυμίζεται ότι το πρωί ο υπουργός Ανάπτυξης, Αδωνις Γεωργιάδης, είχε δηλώσει ότι το ενδεχόμενο εισόδου ανεμβολίαστων πολιτών στα σούπερ μάρκετ με rapid test έχει συζητηθεί, αλλά υπάρχουν προβλήματα ως προς την υλοποίησή του.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...