400
Ο Δημήτρης Λιγνάδης σε μία από τις μεταγωγές του στα δικαστήρια | INTIMEnews

Λιγνάδης στην απολογία του: Ημέρα λύτρωσης για μένα – αρνούμαι τις κατηγορίες

Protagon Team Protagon Team 27 Ιουνίου 2022, 10:57
Ο Δημήτρης Λιγνάδης σε μία από τις μεταγωγές του στα δικαστήρια
|INTIMEnews

Λιγνάδης στην απολογία του: Ημέρα λύτρωσης για μένα – αρνούμαι τις κατηγορίες

Protagon Team Protagon Team 27 Ιουνίου 2022, 10:57

Mέσα σε μία κατάμεστη αίθουσα του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, ξεκίνησε η απολογία του Δημήτρη Λιγνάδη για τις τέσσερις υποθέσεις βιασμών ανηλίκων και νεαρών ανδρών για τις οποίες κατηγορείται.

Ο ίδιος αρνήθηκε τις κατηγορίες, κάνοντας λόγο για ημέρα λύτρωσης, καθώς, όπως είπε, του δίνεται η ευκαιρία να απολογηθεί για όσα του καταλογίζονται.

«Οι άνθρωποι που συνάντησα εδώ και ειδικά ο Αλί είναι αδίστακτος άνθρωπος, καιροσκόπος που θα μπορούσε να κάνει οτιδήποτε», υποστήριξε στην αρχή της απολογίας του ο Δημήτρης Λιγνάδης, αρνούμενος  ότι τόσο ο πρώτος καταγγέλων, όσο και οι δύο που επιβεβαίωσαν πως όλοι είχαν βρεθεί στο σπίτι του, «δεν είχαν έρθει ποτέ στο σπίτι μου και δεν τους γνωρίζω».

«Αρνούμαι και πάλι τις κατηγορίες. Σήμερα θα έλεγα ότι είναι για εμένα μια ημέρα λύτρωσης, γιατί έπειτα από 1,5 χρόνο στη φυλακή, όπου το ένα λεπτό μετράει για μήνα, είμαι σε θέση να απολογηθώ. Επειδή δεν έχω απολογηθεί ξανά, θα σας παρακαλούσα να μου θέτετε ερωτήσεις εσείς και να απαντάω», είπε απευθυνόμενος στην έδρα και ακολούθησε ο εξής διάλογος:

Πρόεδρος: Να πάμε για κάθε πράξη ξεχωριστά. Για πείτε μας, γνωρίζετε τον Αλί; (σ.σ. ο πρώτος μηνυτής)

Κατηγορούμενος: Το όνομα του Αλί το γνώρισα όταν υπήρξαν απειλές ότι κάποιος από τη Σουηδία θα καταθέσει μηνύσεις σε βάρος μου. Εγώ τον Αλί τον είδα σε φωτογραφία στη ΓΑΔΑ κρατούμενος και μάλιστα τον θυμήθηκα σε συνδυασμό με τον ξάδελφό του, τον Χασάν.

Πρόεδρος: Τον συναντήσατε διά ζώσης ποτέ;

Κατηγορούμενος: Οχι, ποτέ. Τότε κατάλαβα ποιος είναι και είδα τη μήνυση και τα όσα με κατηγορεί και μου έφυγε το κεφάλι. Δεν ανέσυρα καμία συνάντηση διά ζώσης με τον Αλί, δεν αποκλείω να μιλήσαμε στα social media. Θέλω να σας πω ότι εγώ πήρα υπολογιστή πρώτη φορά στη ζωή μου μεγάλος. Το 2009. Εκανα μια χρήση του υπολογιστή σε πλατφόρμες κ.λπ. στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Μίλαγα με 1.000 άτομα, δεν αποκλείω να μίλησα και με εκείνον.

Πρόεδρος: Πριν γίνει η κατάσχεση του τηλεφώνου σας δεν αναζητήσατε να δείτε αν θυμάστε…

Κατηγορούμενος: Οταν είσαι σίγουρος για κάτι που δεν έκανες, δεν μπαίνεις σε αυτή τη διαδικασία.

Πρόεδρος: Γνωρίζετε όμως κάποιο συγγενικό πρόσωπο του Αλί, τον Χασάν;

Κατηγορούμενος: Ναι, τον Χασανάκο, παίζαμε μπάλα μαζί στο Σταθμό Λαρίσης.

Πρόεδρος: Οπότε, δεν σας έκανε αίτημα φιλίας ο Αλί;

Κατηγορούμενος: Δεν μπορώ να το αποκλείσω, μπορεί να μου έκανε αίτημα φιλίας.

Πρόεδρος: Αποδεχόσασταν αιτήματα φιλίας;

Κατηγορούμενος: Ναι, αποδεχόμουν ανεξέλεγκτα στην αρχή, κακώς ίσως. Με αποφόρτιζε αυτό το μαραφέτι που λέγεται υπολογιστής. Πρέπει να ομολογήσω ότι στην αρχή είχα μια ανεξέλεγκτη δραστηριότητα, όχι όμως παράνομη ή παράτυπη.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News