387
O Γιώργος Λιάνης στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» με τον Γιώργο Παπαδάκη | ΑΝΤ1/WebTV

Λιάνης: «Η Γεννηματά λιποθυμούσε στις σκάλες, αλλά έλεγε “όχι ακόμη, όχι ακόμη”»

Protagon Team Protagon Team 26 Οκτωβρίου 2021, 11:39
O Γιώργος Λιάνης στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» με τον Γιώργο Παπαδάκη
|ΑΝΤ1/WebTV

Λιάνης: «Η Γεννηματά λιποθυμούσε στις σκάλες, αλλά έλεγε “όχι ακόμη, όχι ακόμη”»

Protagon Team Protagon Team 26 Οκτωβρίου 2021, 11:39

Την εικόνα μιας γυναίκας που αρνείτο να παραδοθεί, που πάλευε να κρατήσει ενωμένο το πολιτικό της παιδί, το Κίνημα Αλλαγής, που λιποθυμούσε στις σκάλες, αλλά σηκωνόταν και συνέχιζε την προεκλογική εκστρατεία της για την επανεκλογή της στην αρχηγία του κόμματος, περιέγραψε την Τρίτη ο Γιώργος Λιάνης, για τη Φώφη Γεννηματά.

Πρώην υπουργός και στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Λιάνης μίλησε στον ΑΝΤ1 για την πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ που έφυγε από τη ζωή νικημένη από τον καρκίνο τη Δευτέρα, σε ηλικία μόλις 56 ετών.

«Τώρα μπορώ να τα πω, γιατί δείχνουν και τον χαρακτήρα της Φώφης, αυτά που μου έλεγαν στενοί της άνθρωποι: η Φώφη Γεννηματά λιποθυμούσε πριν από λίγες εβδομάδες στις σκάλες, σηκωνόταν όρθια και έλεγε “όχι ακόμη, όχι ακόμη” και συνέχιζε τη δραστηριότητά της. Αυτό πολλαπλασιάζει το θάρρος της και την απόφαση για το πότε έλαβε τις αποφάσεις της, όταν δεν θα διασαλευόταν η διαδικασία στο ΚΙΝΑΛ. Αυτά δεν είναι γνωστά», είπε.

Ο κ. Λιάνης έκανε αναφορές και στον αείμνηστο Γιώργο Γεννηματά και τον χαμό και εκείνου από τον καρκίνο. Συνέχισε, δε, λέγοντας ότι η Φώφη Γεννηματά «περίμενε τη στιγμή για να αποχωρήσει, ώστε να μη διασαλεύσει την ενότητα στην παράταξη. Μπήκε μπροστά ως εγγυητής αυτής της ενότητας, αφού δρομολόγησε τις εξελίξεις για τη διαδοχή της και εν συνεχεία, γνωρίζοντας από πριν την κατάστασή της, αποσύρθηκε, δηλώνοντας ότι θα είναι εκεί για να εγγυηθεί την ενότητα. Είναι άνανδρο κάποιοι υποψήφιοι, αφότου αυτή η γυναίκα έκανε και είπε αυτά, να κινούνται με “σύνθημα” ότι εκείνοι εγγυώνται την ενότητα της παράταξης».

Η ενότητα της παράταξης ήταν η βασική έγνοια της Φώφης ακόμα και την ύστατη ώρα, αυτό έλεγε στους στενούς συνεργάτες της, με τους οποίους συνομίλησε το τελευταίο Σαββατοκύριακο.

Τα περιγράφει ο «Βηματοδότης»:

«Τις τελευταίες ημέρες είχε επιδεινωθεί ραγδαία η υγεία της, πέρασε πολύ δύσκολα το Σαββατοκύριακο, παρά ταύτα, δεν σταμάτησε ούτε μια μέρα (και αυτό δεν είναι σχήμα λόγου) να συνομιλεί με τους στενούς της συνεργάτες. Ο Χρήστος Πρωτόπαπας, συντετριμμένος από την απώλεια, αποκαλύπτει τι τους έλεγε μέχρι προχθές η Φώφη: “Αυτό που μας έλεγε ήταν ‘προσέξτε την ενότητα της παράταξης’, ‘κρατηθείτε εκτός της κομματικής αντιπαράθεσης για την ηγεσία’, ‘διαχειριστείτε την καθημερινότητα’ και ‘κυρίως να προσέχετε να μην διασπαστεί η ενότητα’”. Αυτά να ήταν και τα τελευταία λόγια-οδηγίες της Φώφης προς τους συνεργάτες της. Παρά την επιβάρυνση της υγείας της, αυτό που την ένοιαζε ήταν η ενότητα της παράταξης».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...