322
Πυροσβεστικό αεροσκάφος επιχειρεί στη φωτιά της Λέσβου | stonisi.gr

Λέσβος: Περιορίστηκε η πυρκαγιά σε ένα μέτωπο

Protagon Team Protagon Team 25 Ιουλίου 2022, 13:36
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 25/7/2022 17:10
Πυροσβεστικό αεροσκάφος επιχειρεί στη φωτιά της Λέσβου
|stonisi.gr

Λέσβος: Περιορίστηκε η πυρκαγιά σε ένα μέτωπο

Protagon Team Protagon Team 25 Ιουλίου 2022, 13:36
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 25/7/2022 17:10

Ελέγχθηκε η δασική πυρκαγιά στη νότια Λέσβο, στα μεγάλα μέτωπα πάνω από τη Βρίσα στα δυτικά και στο χωριό Σταυρός στα βορειοδυτικά, αργά το μεσημέρι της Δευτέρας.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας Δυτικής Λέσβου, Ανδρέα Αξή, η φωτιά καίει μόνο στην περιοχή Ρογκάδα, όπου και ξέσπασε η φωτιά στις 10 το πρωί του Σαββάτου. Εκεί επιχειρούν δασοπυροσβετικά αεροπλάνα. Οπως είπε ο κ. Αξής, «ευχή όλων είναι οι αναμενόμενοι το απόγευμα άνεμοι να μην προκαλέσουν αναζωπυρώσεις».

Το πρωί είχε σημειωθεί νέα αναζωπύρωση, λόγω των ισχυρών βοριάδων. Στην περιοχή, έπνεαν άνεμοι 7 μποφόρ με αποτέλεσμα η φωτιά να φουντώσει στην περιοχή Ρογκάδα στο σημείο που ξεκίνησε, και βορειοδυτικά της Βρίσας σε αρκετή απόσταση όμως από τον οικισμό.

Από το πρώτο φως της ημέρας, επιχειρούσαν δύο ελικόπτερα και ένα αεροπλάνο, σύμφωνα με το stonisi.gr.

Αξιοσημείωτη είναι η συνδρομή και η προσπάθεια όλων των υπηρεσιών και πολιτών της Λέσβου. Δύο υδροφόρες έστειλε ο δήμος Μυτιλήνης, ενώ εθελοντές από άλλα μέρη του νησιού έσπευσαν στην περιοχή για να βοηθήσουν, μαζί με πυροσβέστες, αστυνομικούς και υπαλλήλους του δήμου Δυτικής Λέσβου.

Αίτημα προς την κυβέρνηση για «Vatera Pass»

Στο μεταξύ, επιστολή προς τους υπουργούς Οικονομικών, Εργασίας, Τουρισμού και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, αλλά και στον πρόεδρο του ΕΟΤ, απέστειλε ο δήμαρχος Δυτικής Λέσβου, Ταξιάρχης Βέρρος, ζητώντας άμεσα την ένταξη των Βατερών στο Πρόγραμμα Επιδότησης Διακοπών.

Συγκεκριμένα, ο δήμαρχος ζητά -από τον Ιούλιο- τη δημιουργία -κατά τα πρότυπα της στήριξης στην πυρόπληκτη Βόρεια Εύβοιας και τη Σάμο- ενός «Vatera Pass», στο πλαίσιο της επιδότησης διακοπών όπως προσφέρεται στην ηλεκτρονική πλατφόρμα «vouchers.gov.gr», με απώτερο σκοπό να ισχύσει πέραν του ερχόμενου Αυγούστου και καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού του 2023.

«Η καταστροφική φωτιά που μας δοκιμάζει ετούτη τη στιγμή, ας μην αποτελέσει ένα ακόμα καίριο πλήγμα στην προσπάθεια του τόπου μας να σταθεί όρθιος. Ευελπιστώ στην κατανόηση και στην ευαισθησία σας για ένα νησί που άντεξε και αντέχει πολλά για λογαριασμό όλης της χώρας», τονίζει, μεταξύ άλλων, ο κ. Βέρρος στο αίτημά του προς την κυβέρνηση.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...