476
Σε στρώμα, πάνω σε μία πλατεία, μία ηλικιωμένη κάτοικος της Βρίσας, που «χτυπήθηκε» από τον σεισμό της 12ης Ιουνίου... | Lesvosnews.gr

Διαψεύδει η κυβέρνηση ότι σεισμόπληκτοι της Λέσβου έμειναν στον δρόμο

Protagon Team Protagon Team 3 Ιουλίου 2017, 12:21
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 03/07/2017 15:50
Σε στρώμα, πάνω σε μία πλατεία, μία ηλικιωμένη κάτοικος της Βρίσας, που «χτυπήθηκε» από τον σεισμό της 12ης Ιουνίου... | Lesvosnews.gr

Διαψεύδει η κυβέρνηση ότι σεισμόπληκτοι της Λέσβου έμειναν στον δρόμο

Protagon Team Protagon Team 3 Ιουλίου 2017, 12:21
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 03/07/2017 15:50

Σε στρώματα πάνω στο πεζοδρόμιο, μέσα σε εκκλησίες, σε αυτοκίνητα, σε πλατείες. Φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν στο τοπικό σάιτ lesvosnews.gr, δείχνουν κατοίκους της Λέσβου, ανθρώπους που έχασαν τα σπίτια τους στον σεισμό της 12ης Ιουνίου, να κοιμούνται στον δρόμο -κάτι που έσπευσαν να διαψεύσουν πρόσωπα του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και της δημοτικής κοινότητας της Βρίσας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες τοπικών μέσων ενημέρωσης, περίπου 200 σεισμόπληκτοι του χωριού Βρίσα -ανάμεσά τους ηλικιωμένοι και παιδιά- διανυκτέρευσαν το περασμένο Σαββατοκύριακο στον δρόμο, γιατί από την 1η Ιουλίου άρχισε επισήμως η τουριστική περίοδος στο νησί.

Οι περισσότεροι κάτοικοι του χωριού Βρίσα που έχασαν τα σπίτια τους στον σεισμό των 6,1 Ρίχτερ είχαν βρει στέγη σε ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια στον τουριστικό οικισμό Βατερά. Ωστόσο, οι ξενοδόχοι είχαν ενημερώσει τις Αρχές ότι μπορούσαν να διαθέσουν δωμάτια μόνο μέχρι τις 30 Ιουνίου καθώς τον Ιούλιο τα δωμάτια ήταν κλεισμένα από τουρίστες.

Πέρασαν 18 ημέρες και δεν βρέθηκε άλλος χώρος. Μάλιστα, σύμφωνα με διαμαρτυρίες των ιδίων των σεισμόπληκτων, σε όλο αυτό το διάστημα δεν έλαβαν κανένα βοήθημα (580 ευρώ), ούτε το επίδομα ενοικίου που υπόσχονταν ενώπιον δημοσιογράφων της τηλεόρασης υπουργοί της κυβέρνησης. Το αποτέλεσμα ήταν οι σοκαριστικές εικόνες που δημοσίευσε το lesvosnews.gr (στην ιστοσελίδα επισημαίνεται ότι δεν δημοσιεύτηκαν φωτογραφίες με παιδιά για ευνόητους λόγους).

Ευτυχώς κοντά στους σεισμόπληκτους βρίσκεται ο πάπας Φραγκίσκος. Οπως ενημέρωσε την Κυριακή η Αποστολική Νουντσιατούρα στην Ελλάδα ο ποντίφικας διέθεσε 50.000 ευρώ για τη μέριμνα των ανθρώπων που «χτυπήθηκαν» από τον σεισμό.

Σημειώνεται ότι ύστερα από τους δευτεροβάθμιους ελέγχους που διενεργήθηκαν στη Βρίσα της Λέσβου κρίθηκαν επικίνδυνα και ετοιμόρροπα, δηλαδή μη κατοικήσιμα, 221 σπίτια…

Διαψεύδει η κυβέρνηση τις πληροφορίες για άστεγους σεισμόπληκτους

Μιλώντας στο ΑΠΕ, ο βουλευτής Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Πάλλης διέψευσε τις πληροφορίες που κάνουν λόγο για αστέγους σεισμόπληκτους τονίζοντας ότι «συνειδητά διακινούνται ψέματα που έχουν σαν αποτέλεσμα να δημιουργούν επιπλέον ανασφάλεια και ανησυχία στους κατοίκους της περιοχής!».

Μάλιστα τόνισε ότι είναι υποχρέωσή τους να ζητήσουν από τη Δικαιοσύνη να παρέμβει, ώστε να σταματήσουν επιτέλους αυτά τα φαινόμενα.

Ο ίδιος τόνισε ότι βρέθηκε στα Βατερά εχτές (δηλαδή την Κυριακή) το βράδυ. «Συναντήθηκα τόσο με τον πρόεδρο της τοπικής κοινότητας, όσο και με κατοίκους της περιοχής. Μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι δεν υπάρχει κανείς που να είναι άστεγος. Υπάρχουν κάποιες, πολύ λίγες, περιπτώσεις οικογενειών στην ευρύτερη περιοχή που με δική τους επιλογή δεν στεγάζονται», τόνισε.

Αντίστοιχα και ο πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Βρίσας, Στρατής Παράκοιλας, τόνισε ότι κανένας σεισμόπληκτος του χωριού του δεν είναι άστεγος. Οπως είπε, «οκτώ άτομα μένουν στην αυλή παρεκκλησιού, σε κτήμα της περιοχής. Και είναι αυτοί που παρουσιάστηκαν σε ρεπορτάζ τοπικών ιστοσελίδων και αυτό αναπαράχθηκε αδιασταύρωτα από μέσα ενημέρωσης της Αθήνας». 

«Πρόκειται» λέει ο κ. Παράκοιλας, «για μια οικογένεια που συνειδητά επέλεξε να ζει εκεί, αφού θέλει να είναι κοντά σε κτηνοτροφικές δραστηριότητες που έχει εκεί. Τους προτάθηκε να μεταφερθούν σε σπίτι στον Πολιχνίτο ή σε δωμάτια στο γηροκομείο της μονής Δαμανδρίου Πολιχνίτου, όμως το αρνήθηκαν λέγοντας πως θέλουν να είναι κοντά στα ζώα τους.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...