378
H Λεπέν μιλώντας σε δημοσιογράφους τη Δευτέρα στο Παρίσι | REUTERS/Benoit Tessier

Λεπέν: Καρατόμησε υποψήφια για ναζιστικό πηλήκιο – «Θέλουμε την απόλυτη πλειοψηφία»

Protagon Team Protagon Team 2 Ιουλίου 2024, 15:08
H Λεπέν μιλώντας σε δημοσιογράφους τη Δευτέρα στο Παρίσι
|REUTERS/Benoit Tessier

Λεπέν: Καρατόμησε υποψήφια για ναζιστικό πηλήκιο – «Θέλουμε την απόλυτη πλειοψηφία»

Protagon Team Protagon Team 2 Ιουλίου 2024, 15:08

«Θέλουμε να κυβερνήσουμε». Αυτό δηλώνει η Μαρίν Λεπέν μερικά μόλις 24ωρα πριν από τον δεύτερο γύρο των κοινοβουλευτικών εκλογών που θα διεξαχθούν στη Γαλλία την ερχόμενη Κυριακή, 7 Ιουλίου.

Μιλώντας το πρωί της Τρίτης στο France Inter, η Λεπέν της Εθνικής Συσπείρωσης (RN) δήλωσε ότι θα σεβαστεί τον ρόλο του Ζορντάν Μπαρντελά, αν εκείνος γίνει πρωθυπουργός, καθώς και ότι δεν θα ήθελε να είναι η ίδια μέλος της κυβέρνησης.

Ερωτηθείσα εάν το κόμμα της θα επιχειρήσει να σχηματίσει κυβέρνηση εάν δεν λάβει απόλυτη πλειοψηφία στην Εθνοσυνέλευση, η Λεπέν απάντησε αρνητικά.

«Είναι προφανές ότι δεν μπορούμε να δεχθούμε να αναλάβουμε τη διακυβέρνηση εάν δεν έχουμε τη δυνατότητα να δράσουμε», δήλωσε, ενώ όπως τόνισε: «Επιθυμούμε να κυβερνήσουμε».

Η Λεπέν δήλωσε ακόμα ότι δεν θα συμμετάσχει στην κυβέρνηση και πως δεν θα είναι πρόεδρος της Εθνοσυνέλευσης. «Θα είμαι επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας», εξήγησε.

Ερωτηθείσα εάν θα ενταχθεί στη νέα ευρωπαϊκή πολιτική ομάδα που έχει σχηματίσει ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας, Βίκτορ Ορμπαν, δεν έδωσε συγκεκριμένη απάντηση. Ανέφερε ωστόσο ότι το κόμμα θα εξετάσει τι υπάρχει στο τραπέζι μετά τον δεύτερο γύρο των γαλλικών εκλογών.

«Είμαστε συγκεντρωμένοι σε μία εκλογική αναμέτρηση που είναι θεμελιώδης για το μέλλον της χώρας» είπε.

Και μία καρατόμηση

Στο μεταξύ, η Εθνική Συσπείρωση προχώρησε στην καρατόμηση της υποψήφιάς του, Λουντιβίν Νταουντί. αφότου εμφανίστηκε στα κοινωνικά δίκτυα μια φωτογραφία της με ναζιστικό πηλήκιο, αναφέρει το France Bleu Normandie.

Η Νταουντί, ήταν υποψήφια του RN για την 1η εκλογική περιφέρεια του Καλβαντό.

Η υποψήφια του ακροδεξιού κόμματος έχει φωτογραφηθεί με πηλήκιο αξιωματικού της Luftwaffe (Λουφτβάφε), της γερμανικής πολεμικής αεροπορίας, την περίοδο του Χίτλερ, ενώ στο πηλήκιο διακρίνεται και η σβάστικα.

Η Μαρίν Λεπέν θέλει να αποτινάξει κάθε σχέση με το ναζιστικό παρελθόν του κόμματός της και να παρουσιάσει ένα πιο μετριοπαθές προφίλ με το οποίο θα μπορεί να προσεγγίσει ακόμα μεγαλύτερα εκλογικά κοινά.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...