358
O Λέοναρντ Κοέν, τον Μάιο του 1991, με τη δεκαεξάχρονη τότε κόρη του Λόρκα, στο διαμέρισμά που διατηρούσε στο Χόλιγουντ | Paul Harris/Getty Images

Παιδιά εναντίον δικηγόρου: Ποιος θα πάρει την περιουσία του Λέοναρντ Κοέν;

Protagon Team Protagon Team 15 Δεκεμβρίου 2022, 13:01
O Λέοναρντ Κοέν, τον Μάιο του 1991, με τη δεκαεξάχρονη τότε κόρη του Λόρκα, στο διαμέρισμά που διατηρούσε στο Χόλιγουντ
|Paul Harris/Getty Images

Παιδιά εναντίον δικηγόρου: Ποιος θα πάρει την περιουσία του Λέοναρντ Κοέν;

Protagon Team Protagon Team 15 Δεκεμβρίου 2022, 13:01

Εντονη διαμάχη έχει ξεσπάσει μεταξύ των κληρονόμων του Λέοναρντ Κοέν, όπως αναφέρουν οι βρετανικοί Times. Πρόκειται για μια δικαστική σύγκρουση η οποία περιλαμβάνει κατηγορίες για πλαστογραφία, μυστικά και ισχυρισμούς του διορισμένου δικηγόρου ότι «ο τραγουδιστής δεν εμπιστευόταν τους δικούς του απογόνους για τη διαχείριση της περιουσίας του».

Από την πλευρά τους, τα παιδιά του επιθυμούν τον πλήρη έλεγχο των περιουσιακών στοιχείων του καναδού μουσικού και ποιητή και κατηγορούν τον δικηγόρο που είχε διορίσει ο πατέρας τους για πλαστογραφία.

Συγκεκριμένα, η 48χρονη Λόρκα Κοέν και ο 50χρονος Ανταμ Κοέν βρίσκονται σε δικαστική διαμάχη στο Ανώτατο Δικαστήριο του Λος Αντζελες εδώ και περισσότερο από έναν χρόνο, με σκοπό να απομακρύνουν τον δικηγόρο Ρόμπερτ Κόρι, τον οποίο είχε διορίσει ο πατέρας τους πριν από τον θάνατό του, ως διαχειριστή του «Leonard Cohen Family Trust».

Το καταπίστευμα ελέγχει δεκάδες εκατομμύρια δολάρια από τα πνευματικά δικαιώματα, τόσο των τραγουδιών του Κοέν, όσο και των ποιημάτων, των μυθιστορημάτων,  των φωτογραφιών του, καθώς 243 τετράδια ημερολογίων που ο τραγουδοποιός διατηρούσε από την εφηβεία του. Το αρχείο του Λέοναρντ Κοέν αποτιμάται σε περισσότερα από 48 εκατ. δολάρια, σύμφωνα με τις δικαστικές καταθέσεις.

Ο Κοέν άφησε την τελευταία του πνοή στις 7 Νοεμβρίου 2016, έπειτα από μια πτώση στη μέση της νύχτας, στο σπίτι του, στο Λος Αντζελες. «Ο θάνατός του ήταν ξαφνικός, απροσδόκητος, ειρηνικός» είχε πει τότε ο Ρόμπερτ Κόρι. Παράλληλα, τα παιδιά του αείμνηστου καλλιτέχνη δηλώνουν, δια στόματος του δικηγόρου τους, ότι έχουν στα χέρια τους αποδείξεις ότι το 2005 πλαστογραφήθηκαν έγγραφα προκειμένου ο διορισμένος δικηγόρος να ελέγξει την κληρονομιά του τραγουδιστή.

Σύμφωνα με όσα ισχυρίζονται, «τις τελευταίες ημέρες της ζωής του, ο πατέρας τους κατάλαβε ότι είχε κάνει ένα σοβαρό λάθος επιτρέποντας στον δικηγόρο να παρεισφρήσει στις υποθέσεις του και να αναλάβει τον έλεγχο σχεδόν κάθε πτυχής των οικονομικών και της κληρονομιάς του».

Παράλληλα, τα αδέρφια Κοέν υποστηρίζουν ότι δεν ενημερώθηκαν από τον Ρόμπερτ Κόρι για τις πρόσφατες προσπάθειες αξιοποίησης της περιουσίας του πατέρα τους, συμπεριλαμβανομένης της μεταθανάτιας έκδοσης ενός μυθιστορήματος του Κοέν με τίτλο «A Ballet of Lepers». Επίσης, στα δικαστικά έγγραφα σημειώνεται ότι ο διορισμένος δικηγόρος έχει προσλάβει τον γιο του, Ράιαν Κόρι, μεταξύ άλλων, προκειμένου να αρχειοθετήσουν τα προσωπικά έγγραφα του Λέοναρντ Κοέν.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...