Λέκκας: Επταπλάσιος ο κίνδυνος για πλημμύρες μετά τις πυρκαγιές
Λέκκας: Επταπλάσιος ο κίνδυνος για πλημμύρες μετά τις πυρκαγιές
Ο εφιαλτικός απολογισμός των εκατοντάδων χιλιάδων καμένων στρεμμάτων σε Αττική, Εύβοια και Πελοπόννησο –έως το μεσημέρι της Κυριακής– θα έχει κι άλλες τραγικές συνέπειες, προειδοποιεί ο Ευθύμης Λέκκας, καθηγητής Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών στο ΕΚΠΑ και πρόεδρος του ΟΑΣΠ.
«Τα πλημμυρικά φαινόμενα είναι νομοτέλεια να εκτυλίσσονται αμέσως μετά τις πυρκαγιές», είπε ο κ. Λέκκας μιλώντας στον ΣΚΑΪ.
Μάλιστα, διευκρίνισε ότι ο κίνδυνος πλημμύρας αυξάνεται κατά επτά φορές μετά από πυρκαγιά. «Να είμαστε προετοιμασμένοι», είπε χαρακτηριστικά.
Εκτός από τον κίνδυνο πλημμυρών, «οι πυρκαγιές αφήνουν ένα βαρύ κοινωνικό, οικονομικό και περιβαλλοντικό αποτύπωμα αναφορικά με τις επιπτώσεις που θα υπάρχουν στον αέρα, στην ατμόσφαιρα και τη βιόσφαιρα», πρόσθεσε ο καθηγητής.
Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Γράψτε σχόλιο στο: Λέκκας: Επταπλάσιος ο κίνδυνος για πλημμύρες μετά τις πυρκαγιές
Παρακαλούμε, εισάγετε σχόλια μόνο σχετικά με το θέμα. Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο ή με περιεχόμενο που έρχεται σε αντίθεση με τις οδηγίες και τους όρους χρήσης του protagon.gr δεν θα δημοσιεύονται.Το email σας δεν θα εμφανίζεται.