420
Ο Λιανγκ Σι επιδεικνύει το δελτίο συμμετοχής του στις εξετάσεις, το 2018 | Zhang Lang/China News Service/Visual China Group via Getty Images

Λεφτά βγάζει πολλά αλλά δεν περνάει στο πανεπιστήμιο παρά τις 27 προσπάθειες

Protagon Team Protagon Team 28 Ιουνίου 2023, 13:25
Ο Λιανγκ Σι επιδεικνύει το δελτίο συμμετοχής του στις εξετάσεις, το 2018
|Zhang Lang/China News Service/Visual China Group via Getty Images

Λεφτά βγάζει πολλά αλλά δεν περνάει στο πανεπιστήμιο παρά τις 27 προσπάθειες

Protagon Team Protagon Team 28 Ιουνίου 2023, 13:25

Μερικές φορές –όχι πάντα– όσα εκατομμύρια και να έχεις, φοιτητής δεν γίνεσαι.

Αυτό συμβαίνει με έναν κινέζο εκατομμυριούχο, που μόλις απέτυχε για 27η φορά να περάσει στις εξετάσεις για εισαγωγή στο πανεπιστήμιο.

Την Παρασκευή, ο 56χρονος Λιανγκ Σι πήρε τα αποτελέσματα και προς μεγάλη του λύπη ανακάλυψε ότι είχε πάρει μόνο 424 από τους 750 πόντους, που είναι το «άριστα».

Η επίδοσή του είναι κατά 34 μονάδες χαμηλότερη από τη βάση που απαιτείται για την υποβολή αίτησης για οποιοδήποτε πανεπιστήμιο στην Κίνα.

Ο Λιανγκ, γνώριμος των κινεζικών ΜΜΕ για τις επανειλημμένες αποτυχίες του, προσπαθεί από το 1983 να μπει στο πανεπιστήμιο.

Ο ίδιος δήλωσε ότι είναι απογοητευμένος από το αποτέλεσμά του φέτος και αναρωτιέται αν θα καταφέρει να πραγματοποιήσει ποτέ το όνειρό του.

«Συνήθιζα να λέω πως απλώς δεν πιστεύω ότι θα αποτύχω, αλλά τώρα είμαι διχασμένος», είπε.

Οι κινεζικές εισαγωγικές εξετάσεις στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα θεωρούνται από τις δυσκολότερες στον κόσμο. Οι υποψήφιοι εξετάζονται στη γλώσσα, τα μαθηματικά, τα αγγλικά και ένα άλλο μάθημα της επιλογής τους, είτε θετικών είτε ανθρωπιστικών επιστημών.

Τα στοιχεία της κινεζικής κυβέρνησης δείχνουν ότι μόνο το 41,6% των υποψηφίων έγιναν δεκτοί σε πανεπιστήμια ή κολέγια το 2021.

Ο Λιανγκ είπε ότι πάντα ονειρευόταν να γίνει δεκτός σε ένα αναγνωρισμένο πανεπιστήμιο και να γίνει «διανοούμενος».

Αφού απέτυχε στην πρώτη προσπάθειά του το 1983, όταν ήταν 16 ετών, εργάστηκε σε διαφορετικές θέσεις εργασίας, αλλά συνέχισε να υποβάλει αίτηση κάθε χρόνο μέχρι το 1992, όταν πλέον είχε ξεπεράσει το όριο ηλικίας.

Μετά την πτώχευση του εργοστασίου στο οποίο εργαζόταν τότε, ο Λιανγκ ξεκίνησε τη δική του επιχείρηση χονδρικής ξυλείας στα μέσα της δεκαετίας του 1990.

Σύντομα έγινε πολύ πιο επιτυχημένος επιχειρηματίας παρά υποψήφιος φοιτητής. Εβγαλε το πρώτο του εκατομμύριο γιουάν μέσα σε έναν χρόνο και στη συνέχεια ξεκίνησε μια επιχείρηση οικοδομικών υλικών.

Αλλά το 2001, όταν η κινεζική κυβέρνηση κατήργησε το όριο ηλικίας για τις εξετάσεις, επέστρεψε στα θρανία.

Αρχικά, ο Λιανγκ έδινε εξετάσεις για ένα καλύτερο μέλλον. Εδώ και χρόνια όμως, αφού έχει πλέον δημιουργήσει το καλύτερο μέλλον για τον εαυτό του, το κίνητρό του είναι ότι δεν του αρέσει να εγκαταλείπει την προσπάθεια, όπως ανέφερε το BBC.

«Νομίζω ότι είναι τόσο κρίμα αν δεν πάτε στο κολέγιο, η ζωή σας δεν θα είναι πλήρης χωρίς την τριτοβάθμια εκπαίδευση», είχε πει το 2014.

Η νέα του αποτυχία όμως, φαίνεται πως τον απογοήτευσε.

Σε αντίθεση με τα προηγούμενα χρόνια, «αρχίζω να αισθάνομαι ηττημένος. Με προβληματίζει αν πρέπει να συνεχίσω. Ισως πρέπει να σκεφτώ τον εαυτό μου. Θα μπορούσα να τα παρατήσω το επόμενο έτος. Αν δώσω και του χρόνου εξετάσεις και αποτύχω, θα αλλάξω το επώνυμό μου», δήλωσε ο Λιανγκ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...