313
«Πιστοποιημένοι» χάκερ θα δουλέψουν για λογαριασμό της Big Tech και του Λευκού Οίκου πάνω στα τρωτά σημεία της Τεχνητής Νοημοσύνης | Shutterstock

Λευκός Οίκος προς 4.000 χάκερ: Ξεψαχνίστε την Τεχνητή Νοημοσύνη

Protagon Team Protagon Team 15 Μαΐου 2023, 14:02
«Πιστοποιημένοι» χάκερ θα δουλέψουν για λογαριασμό της Big Tech και του Λευκού Οίκου πάνω στα τρωτά σημεία της Τεχνητής Νοημοσύνης
|Shutterstock

Λευκός Οίκος προς 4.000 χάκερ: Ξεψαχνίστε την Τεχνητή Νοημοσύνη

Protagon Team Protagon Team 15 Μαΐου 2023, 14:02

Προγράμματα Τεχνητής Νοημοσύνης, όπως το ChatGPT της εταιρείας OpenAI, το Bard που λανσάρει η Google και εκείνα των υπολοίπων start-ups όπως η Anthropic και η Stability AI, θα αφεθούν στις… φροντίδες 4.000 χάκερ, οι οποίοι θα προσπαθήσουν να ανακαλύψουν τα τρωτά σημεία τους και να ξεπεράσουν τα εμπόδια ασφαλείας.

Πρόκειται για πρόγραμμα crash test, το οποίο θα εξυπηρετήσει πρωτίστως τους εμπορικούς γίγαντες της Τεχνητής Νοημοσύνης. Οι χάκερ θα εντοπίσουν τα αδύνατα σημεία των μοντέλων και οι εταιρείες θα σπεύσουν για τις σχετικές επιδιορθώσεις. Το πείραμα διοργανώνεται σε συνεργασία με την κυβέρνηση Μπάιντεν.

Μερικά από τα πράγματα που θα ψάξουν να βρουν οι χάκερ είναι: πώς μπορούν να χειραγωγήσουν τη «νοημοσύνη» των chatbots για να μην προκαλεί βλάβη, πώς θα διασφαλίσουν ότι τα ρομπότ δεν θα διοχετεύουν σε τρίτους εμπιστευτικές πληροφορίες, κ.ά. παρεμφερή.

Το μαζικό χάκινγκ προγραμματίζεται να γίνει στο συνέδριο χάκερ DEF CON, το εφετινό καλοκαίρι στο Λας Βέγκας. «Χρειαζόμαστε ανθρώπους με μεγάλη γκάμα εμπειριών στην τεχνογνωσία, ώστε να χακάρουν αυτά τα προγράμματα και να προσπαθήσουν να βρουν τα υπάρχοντα προβλήματα» δηλώνουν οι διοργανωτές.

Τα πάντα γύρω από την ιδέα του επιτρεπτού για λόγους ασφαλείας χάκινγκ ξεκίνησαν, έγραψε η Corriere della Sera, τον περασμένο Μάρτιο στο Οστιν του Τέξας, όπου έλαβε χώρα το φεστιβάλ τεχνολογίας South by Southwest. Εκεί πήγαν και ειδικοί του Γραφείου Επιστήμης και Τεχνολογίας του Λευκού Οίκου.

Οι συγκεκριμένοι κυβερνητικοί υπάλληλοι αμέσως έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον για το πείραμα με τους «πιστοποιημένους» χάκερ που συνεργάζονται με την Big Tech. Ετσι, ο Λευκός Οίκος αναμείχθηκε στην υπόθεση, προς έκπληξη ίσως των ιδίων των χάκερ.

Στο ραντεβού του Αυγούστου στο Λας Βέγκας συμμετέχουν όλες οι μεγάλες εταιρείες του είδους, αφού δέχθηκαν να υποβάλουν τις δημιουργίες τους σε αυτό το κρίσιμο τεστ. Λένε ότι ανησυχούν πάνω απ’ όλα για τον κίνδυνο κακόβουλης χρήσης των προγραμμάτων Τεχνητής Νοημοσύνης, και αυτός είναι ο λόγος που εκθέτουν τα προϊόντα τους στο χάκινγκ και τον εαυτό τους σε επιχειρηματικούς κινδύνους.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...