227
Ο Ντόναλντ Τραμπ σε πρόσφατη ομιλία του στο Οχάιο | REUTERS/Gaelen Morse

Ο Τραμπ τρελάθηκε – ζητάει να καταργηθεί το Σύνταγμα!

Protagon Team Protagon Team 5 Δεκεμβρίου 2022, 11:43
Ο Ντόναλντ Τραμπ σε πρόσφατη ομιλία του στο Οχάιο
|REUTERS/Gaelen Morse

Ο Τραμπ τρελάθηκε – ζητάει να καταργηθεί το Σύνταγμα!

Protagon Team Protagon Team 5 Δεκεμβρίου 2022, 11:43

Το ότι δεν έχει κανένα όριο προκειμένου να ικανοποιήσει τις προσωπικές φιλοδοξίες του κατέδειξε για μία ακόμα φορά ο Ντόναλντ Τραμπ, ζητώντας να… καταργηθεί το αμερικανικό Σύνταγμα και να ανατραπεί το αποτέλεσμα των εκλογών του 2020.

«Θα απορρίψετε τα αποτελέσματα των προεδρικών εκλογών του 2020 και θα ανακηρύξετε τον ΝΟΜΙΜΟ ΝΙΚΗΤΗ ή θα έχετε ΝΕΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ; Μια τεράστια απάτη αυτού του είδους και του μεγέθους επιτρέπει την κατάργηση όλων των νόμων, των ρυθμίσεων και των άρθρων, ακόμη κι εκείνων του Συντάγματος», έγραψε στην ανάρτησή του στο Truth Social, κατηγορώντας τους τεχνολογικούς κολοσσούς για στενή συνεργασία με τους Δημοκρατικούς.

Αμεση ήταν η αντίδραση του Λευκού Οίκου, διά του εκπροσώπου του, Αντριου Μπέιτς, που δήλωσε το Σάββατο ότι τα σχόλια του πρώην προέδρου Τραμπ «είναι ανάθεμα στην ψυχή του έθνους μας και πρέπει να καταδικαστούν οικουμενικά».

«Δεν μπορείς να αγαπάς την Αμερική μόνο όταν κερδίζεις», ανέφερε ο Μπέιτς στην ανακοίνωσή του. «Το αμερικανικό σύνταγμα είναι το απαραβίαστο έγγραφο που για πάνω από 200 χρόνια εγγυάται την ελευθερία και την επικράτηση του κράτους Δικαίου στη σπουδαία χώρα μας» σημείωσε, μεταξύ άλλων.

Υπενθυμίζεται ότι ο Τραμπ έλαβε 7 εκατομμύρια ψήφους λιγότερες από τον Τζο Μπάιντεν στις εκλογές του 2020, ενώ οι ψήφοι των εκλεκτόρων ήταν 306-232 υπέρ του Δημοκρατικού προέδρου.

Ο Τραμπ καταφέρθηκε ξανά και κατά του Μιτς ΜακΚόνελ, επικεφαλής των Ρεπουμπλικανών στη Γερουσία, «και όλων των αδύναμων Ρεπουμπουπλικανών», επειδή δεν ανέτρεψαν το αποτέλεσμα των εκλογών.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...